IZVORNA PORUKA: veeseelaa
i učiteljica je autoritet i u vrtiću i u školi...i to se znati mora...
apsolutno
no dijete vremenom skonta ko je taj ko otprilike donosi krucijalne odluke za dijete
budimo realni u većini slučajeva su to mame
pričam u odnosu mame i tate
ja ni jednu odluku nisam donijela osobito od krucijalne važnosti bez dogovora sa svojim suprugom...
ne zato što smatram da bez njega ne bih donijela ipsravnu već zbog toga što smatrama da je jako važno da oboje budemo uključeni u donošenje odluka...
izbor škole, vrtića, izleta, odlzaka kod durgih itd...
e sad drugi je par rukava što ja imama argumenatic+iju uvijek spremnu da on želi mene da sasluša, da izvagamo sve i odlučimo...
sad moja pristup informacijam, moja potreba da dosegnem do te informacije, moja potreba da do najsitnijega detalja sve to rašlanim to je ono što u dosta slučajeva je odluka koju sma ja željela da bude...al je svakako i njegova jer sma prenijetu informacioju njemu i on sada sa istom tom argumentacijom balansira...
jednom što je NE kod nas je uvijek NE i kod svih je NE...
godinama povaljanjem istoga dijete shavti da je to tako...nikada nismo dlai ja i suprug da ono što mi ne dozvoljavamo drugi im dopuste...
pa makar to bile sitnice...ako smo mi rekli NE tako će biti...
od rođenja do danas neke su stavi ostale NE i biće to zadugo...
naša ''prvaila'' u našem domu su pravila i za njih u tuđim domovima....
ako kdo nas nema čokolade iza 18...nema ni kod drugih i to je to...nema diskusije...ni sa timd rugaima ni sa djecom oko toga