IZVORNA PORUKA: snijeg
A za koga bi ga trebala vezati sa 17 mjeseci, ako ne za sebe?
Kakav joj je muž, kako vozi, kakav brak imaju? - mene lično ne zanima, ali možda ima dobar razlog što reaguje na muža na taj način...intima je čudo, a mi vrlo često vidimo privid stanja u porodici.
Zašto bi "dozvoljavala" i prepuštala brigu o djetetu nekome, ako ona ima dovoljno vremena, želje i htjenja da svaki sekund provodi sa svojim djetetom?
Od kad je "trpanje" špinatom, vitaminima nezdravo i nebriga?
Trpa li ga slatkišima, koncentratima kojekakvim?
Pusti ženu da uživa, ona možda ne želi i ne zna drugačije i ima pravo da živi svoj život najbolje što umije. A ti je nemoj žaliti, budi ponosna na ženu koja ima epitet prebrižne majke (to je divno)
Hvala vam svima na odgovorima,lijepo je vidjeti toliko različitih odgovora tj.mišljenja o ovoj temi.Svako drugačije gleda na to ipak nismo ni mi svi isti.
Inače nevodim brigu o tuđim životima ali mi je ona jako draga i kao majka dvoje djece vidim da dosta pretjeruje i žao mi je da je gledam šta se radi od nje i djeteta.
Kao što neka od vas reče možda ona nevidi da je to preterivanje i da je to sasvim normnalno što radi-ko zna
Nije niko rekao da bi trebala prepuštati brigu o svom djetetu nekom drugom ako ga da pola sata dnevno baki ili dedi-ali ona ni to nedozvoljava jer po njenom oni nisu dovoljno dobri da pričuvaju djete ni tih pola sata(vidjela sam ih -sasvim normalni ljudi)a kamoli da daju djetetu da nešto pojede.Nije pola sata dnevno cjelokpna briga o djetetu već uživanje u svom unučetu.
I nije niko rekao da je trpanje špinatom nebriga i nezdravo ,već dizanje velike prašine oko toga ako ga jedan dan slučajno ne pojede-jer će mu po njenom odmah oslabiti krvna slika i biće bolestan
![user posted image](https://www.ringeraja.ba/forum/upfiles/smiley/zmeden.gif)
-u pitanju je samo jedan jedini dan.
Djete doživljava frasove ako je nevidi duže od 10 min.A planira drugo djete i ići će na CR i ostati u bolnici 5 dana.Šta onda
Voljela bih da joj pomognem, da sugerišem da grješi ali neću nek živi svoj život onako kako misli da treba-kad rodi drugo sama će uvidjeti svoje greške jer neće imati ni vremena ni snage da to sve opet ponavlja-popustit će malo.
Još jednom hvala vam svima