Da Lejla, nije bitno koliko provodimo vec kao sto rece kako provodimo vrijeme sa djetetom. Ja trenutno ne radim i llako mi je sve organizirati. Mnogo je teze onima koji rade ali i tada se moze uz dobru organizaciju kvalitetno raditi, uzivati sa svojom djeccom. Mi smo skoro po cijeli dan sami bez muza, uglavnom svaki dan setamo, idemo nekome, dolazi nam se. Kuhamo zajedno, steremo ves, slazemo ormare, punimo masinu, postavljamo rucak i sl stvari. Naravno da ti poslovi trebaju biti u skladu sa uzrastom djeteta. Uklopili smo se, nas dvoje funkcionisemo bez premca. Dakle ukljucen je u one nase svakodnevne radnje po kuci i van nje. Puno razgovaramo, diskutujemo o svemu onome sto pricamo, citamo, pisemo, bojimo. Polemisemo o onome procitanom. Ima svoj izbor, samostalno donosi neke male odlukice vezano za garderobu koju ce obuci, sa bi volio jesti za veceru, sam odabira slikovnice uz obrazlozenje zasto, ne uvijek ali ipak postujemo njegov izbor. Igra se i sam. Umije. Ali primjetimo da bas drugacije i vise uziva kada smo svi ukljuceni. Muz se jos sa posla nije odmorio kao covjek, odmah su sve igracke na podu i krece se sa raznim aktivnostima, gdje ja sve prekidam sa obrazlozenjem da se poslije rucka i kafe svi igramo. U pocetku j e negodovao ali se vremenom ustali plan i program. Bitna je organizacija i onad svima bude lakse i zabavnije. Medjuti, moram reci, ima dana, sto je i normalno da ne funkcionisemo , ne slusamo se