IZVORNA PORUKA: ena23
dobro jutro zene.
moj E ima cetiri godine i stvarno mi treba par savjeta od mama djece slicbog uzrasta.
Kada su vasi poceli sami da se oblace i kako ste ih naucili?
da li i vasa djeca jos uvjek ponekad imaju ispade ljutnje? Ono kad placu i deru se i jednostavno vidis da mu ne mozes nista, on samo place i place i place i na kraju hoce da ga zagrlim...
da li vasi peru sami zube?
Moj E je krenuo u skolu prosle sedmice... mislim da i to na njega utice, jucer sma razgovarala i sa uciteljicom i rekla mi je da je normalno da bude malo i frustriran, kaze zamisli da ti 6 sati dnevno sjedis negdje gdje nikoga ne razumijes nit tebe ko razumije.. tesko mu je...
meni ga je zao a mm kaze da smo ga umazili i da je zato malo tezak...
Dobro jutro,
evo Ena da ti ja odgovrim, jer su svi oni u par deka
moj E će napuniti u novembru 4 god. i tek unazad par mjeseci se počeo sam oblačiti i skidati, jest da traje duže ali ga pustim da uči..a nisam ga posebno nikad učila nego onako usput, kada ga oblačim govorim, ide desna noga pa lijeva, etiketa nazad itd.. pa je on kupio valjda svo vrijeme, mada i zna se pobebiti pa nemože ništa sam.
Ispade ljutnje ima redovno, zato što ima sindrom "jednog djeteta" i čim mu nešto nije po volji, histerija, mada kako je bilo sada je dobro podosta sam mu izbila, što pričom što ignorisanjem. A obavezno na kraju ide zagrljaj
onaj najljepši
Zubiće mu ja navečer perem a mm ujutro, imao je fazu kada je htio sam pa sam mu puštala on malo sam opere a ja završim, mada u zadnje vrijeme je valjda skontao da mu brže ide kad odmah ja uzmem to u svoje ruke pa i ne traži sam da pere, jer obično kada je vrijeme spremanja za krevet, on je pospan, ne može da hoda, umoran je itd
i mali milijun izgovora zašto bi trebali preskočiti pranje zubića, meni pravo simpatično kako on uvijek to smisli
mada mu ne prolazi ali ne odustaje.
Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla, i ne brini puno (koliko je to moguće) sve se će to biti ok sa školicom, okolinom, djeca se tako brzo adaptiraju, nećeš moći vjerovati