IZVORNA PORUKA: minja_
U mom svijetu, Finepex, kad daje lijeva, ne zna desna ruka i obrnuto.
Ja kad dajem, dajem sa halalom i na način da tom nekome pomognem na najbolji, najbezbolniji i najljudskiji moguci nacin. S onim što će tu osobu najviše učiniti sretnim.
Ovdje roditelj pomaže dijete. Ja da budem u prilici da pomognem svoje dijete na taj način, nikada ga i ničim ne bih uslovila. Sto bih željela sebi, još bih ljepše i veće poželila djetetu.
Ja bih uzela stari tepih a djetetu dala novac da kupi onaj koji dijete smatra da mu najviše treba i najviše pristaje. Koliko god da mi se sin ili snaha možda ne sviđaju.
Neću svojom pomoći učiniti roba od djeteta. neću dozvoliti da mi ikad spomene da sam mu ja nekad nešto dala.
Opet kazem, ne mozes ti osuditi majku koja je svog sina naucila skromnosti.
Njemu niti smeta stari tepih niti smeta stari krevetac. To smeta njegovoj zeni. Za mene tu je kriv on kao sin, kao muz, on je trebao doci. Poljubiti majku u ruke i reci da te Allah nagradi, mi smo vidjeli tepih, nama bi bilo draze da mi uzmemo taj neki tepih sto smo vidjeli. Isto za krevetac. Bez svadje. bez icega, da zena vidi da se odaje postovanje. Biti ce i njoj draze i mirna kuca.
Isto ne mozes ti osuditi majku koja misli na djecu, pa je i onaj "stari" ponudila, a ne osudjujes muza koji nije u stanju da kupi, ili koji "nesmije" da kupi.. jednostavno majka je zeljela dobro, vjerovatno zna da nisu dobrostojeci s parama, pa da pomogne. Ko je uopste rekao da ce taj tepih tu biti zauvijek?
< Poruku je uredio Finepex -- 18.5.2015 18:59:22 >