Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
13.06.2013, 19:26
maja78 RR
4163
ja pijacu volim, onaj njen smek, ali ne kupujem na pijaci
kupujem u svom lokanom granapu koji ima zaista gazde prave ljude, kupim kilu jagoda i doslovno ni jednu ne bacim, ljudi probiraju i trulo bacaju, i tako to 20-30-50 pfeninga sto je skuplje nego na pijaci bacila bih kad bih kupila na pijaci gdje uvaljuju sve
jedino na grbavici kupujem mlijecne proizvode
13.06.2013, 19:40
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: aida.
joj teme
kod nas je pijaca petkom i mrzim petak zbog te guzve i naroda koji se sjati u grad ko da se sta dzaba dijeli nisam bila godinama, kupujem po prodavnicama gdje nabavljaju frisko. a ne bi isla u guzvu, fuj... nema sansse. sto se tice sireva, zena mi donosi, gadi mi se po pijaci kupovat...
U Sa svako naselje skoro ima svoju pijacu. Ja ne kupujem u lokalnom granapu jer su cijene dosta vece od pijace, slab izbor, a pijaca mi 5 u naselju. Volim svjeze kupiti kod pouzdane osobe. Uglavnom svaki drugi dan svratim na pijacu po voce i povrce.
13.06.2013, 19:43
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
ja pijacu volim, onaj njen smek, ali ne kupujem na pijaci
kupujem u svom lokanom granapu koji ima zaista gazde prave ljude, kupim kilu jagoda i doslovno ni jednu ne bacim, ljudi probiraju i trulo bacaju, i tako to 20-30-50 pfeninga sto je skuplje nego na pijaci bacila bih kad bih kupila na pijaci gdje uvaljuju sve
jedino na grbavici kupujem mlijecne proizvode
onaj mileram im je zakon
13.06.2013, 22:45
raja_ringe
-109
IZVORNA PORUKA: bebaa
a ja neki dan da kupim jagoda na dobrinji i rekoh molim vas kao sebi nakupite i dođem kući pola truhlo....
trgovci kući nose ono što je natruhlo i on izabrao k'o sebi :)))
13.06.2013, 22:52
raja_ringe
-109
Ja pijacu ne volim nikako. Dugo vremena nisam išla ni na zelenu ni na mliječnu tržnicu, ali ovaj vikend odemo u želji da kupimo više različitog voća i povrća. Razočarana sam ama baš u sve. Niti su jeftini niti ima nekog izbora. U pitanju je pijaca na Ilidži. 1 kg i nešto malo grama banana mi naplatio 3,5 KM. Pitam ja njega, a koliko je to kg, a on meni veli pa ovo ti je bonita kao eto neka marka banane. Još da kažem da ni ta banana nije ukusna. Inače kupujemo po shoping centrima, ali nisam ni tamo uvijek zadovoljna. Dešavalo mi se da mi prodaju mladi sir star, a ja još pitam je li frišak. Na pijaci ne bi ni pitala, ali u velikim tržnim centrima očekujem iskren dgovor, jer definitivno više neću kod njih kupovati mliječne proizvode.
04.07.2013, 22:48
bebaa
-11235
e stvarno su bezobrazni ovi na dobrinji...kad uđem unutar pijace kao da sam ušla u fabriku duhana....već par puta se vraćam ne obavljena posla...puše ko ćiro...kome prijaviti....fujjjjjj
04.07.2013, 22:58
Visnja RR
15102
ja sam na pijacu otišla pfff dvadesetak puta za 17 godina braka...to je posao MM... on ima jedan bračni par na A.polju i tamo nakupuje svega... na pijaci kupuje samo voće i povrće ... nikad mliječne ili mesne proizvode
04.07.2013, 23:05
bebaa
-11235
ja kad pošaljem mm po povrće posle mi tačno bude muka...kaže joj jedva am izabrao ovih velikih glavica luka....u jednoj pola kile... ....paradajz poluzelen...kaže nadoće,bolje nego ovaj mekani,garant je truho...
04.07.2013, 23:07
amra_sa
65
Ja se danima kanim da odem do Hece, kaže mi prijateljica tamo su niže cijene. Ja volim na pijacu ići, mm uvale svašta kad ode, meni jok, ja sama biram. A mliječne proizvode ne smijem ni ja kupovati na pijaci. Nekad mi tako zamiriše onaj domaći sir, kajmak, pavlaka, ali džaba ne usuđujem se kupiti.
04.07.2013, 23:11
bebaa
-11235
i mi budale kad smo e doelili ovdje letili na hecu kažu jeftinije...klinac,na štandovima iste cijene ko kod mog komšije u granapu...e jedino ako uzimaš gajbe pa ti možda dođe jeftinije...mi više nikad ne odosmo tamo....
04.07.2013, 23:20
amra_sa
65
Čujjj ja čula sve jeftinije haman u pola cijene ... Onda ništa od Hece.
04.07.2013, 23:23
bebaa
-11235
otiđi pa se uvjeri....čuj u pola cijene....ni kilu graha nisam mogla uzet vele jeftinije....3 km a kod ovog ovdje bio tada 4 km....kakvo pola cijene....
05.07.2013, 08:30
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
IZVORNA PORUKA: Galicia
Eh kod tebe neka lux pijaca. Ja odrasla uz Slavonke, jadna mi majka.
e nema to više Gali,to je sad druga država.a sjećam se i ja tih teta iz Slavonije,sve u nošnji komplet sa onim podsuknjama
e, to su bile tete Priječanke, i prodavale su mahom, guske, ćurke, patke, pa je shodno tome bilo i gušće masti na markalama, nekad davno birvaktile,
Grbavica i MArkale su vatra živa, ja nekada ciglane, nekada Otoka, Vogošća, a muž redovno Heco i oni pod mostom a Stupu, u TC mogu kupiti samo banane, i eventualno luk, krompir, kupus, sve ostalo no no
05.05.2015, 20:40
bebaa
-11235
kakvo je stanje na pijacama....po pitanju cijena i kvalitete... jeli još uvijek dibidus plastika..... u granapu kupujem redovno krastavice i paradajz,kupih i jagode neki ddan...ne mogu reći da je dobro kad nije,može i bolje.....
05.05.2015, 20:51
Medić*
29
jeste to jagode pocele kupovati ? Ja jos nista osim krusaka, bananam jabuka, narandzi
05.05.2015, 20:57
bebaa
-11235
jabuke ne jedem,kruške takođe ali momcima nekad uzmem...banane obožavam ali one se ne mjenjaju s godišnjim dobima tako da čekam lubenicu....
05.05.2015, 21:02
Medić*
29
jabuke ne jedem,kruške takođe ali momcima nekad uzmem...banane obožavam ali one se ne mjenjaju s godišnjim dobima tako da čekam lubenicu....
Ja jedino banane ne volim. Znas ono kad bih umirala ne bih je mogla pojesti onako, osim u kolacu nekom.
A lubenica, breskve,, nektarine, tresnje..auuuuuuu voda mi ide. Ja sam strasan ljubitelj voca
05.05.2015, 21:06
bebaa
-11235
lubenica, breskve,, nektarine, tresnje
doduše ne volim baš breskve...jedino ako mi ih neko oguli...ni kajsije...sve je to meni dlakavo....
07.05.2015, 10:06
M kao Mama
5536
jagode jedemo evo već desetak dana,al one granapske ili pijačarke, one iz konzuma nema šnse u jednoj ima pola kg i sve su mi izgledom plastične,
kod nas u naselju imaju dva granapa, Bog im lijepo zdravlje dao, odeš sam probereš , a cijene povoljnije nego na pijaci,
Inače banane nikad skuplje kao ove godine,
07.05.2015, 12:17
ninuska
1939
doduše ne volim baš breskve...jedino ako mi ih neko oguli...ni kajsije...sve je to meni dlakavo....
Kupili mi neki dan komad lubenice u bingu..mmm..bas je bila ukusna. Iznenadila sam se. a jagode odavno kupujemo. jel' vi stvarno muslite da je na pijaci domace voce i povrce. I oni odnekud to nabavljaju. A, meni nekako povoljnije u TC kupiti pogotovo na akciji.
10.05.2015, 11:53
bebaa
-11235
kakvo domaće,nema meni domaćeg do onog što mi tata ili sveki uzgoje pa daju...ostalo ne vjerujem nikome.....
juče kupih jagode,bolje su nego prije... ali što me sad oduševi mladi kupus....nije uopšte šupalj,i mekan.. .ili sam ga ja toliko poželila......
10.05.2015, 12:46
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: ninuska
Kupili mi neki dan komad lubenice u bingu..mmm..bas je bila ukusna. Iznenadila sam se. a jagode odavno kupujemo. jel' vi stvarno muslite da je na pijaci domace voce i povrce. I oni odnekud to nabavljaju. A, meni nekako povoljnije u TC kupiti pogotovo na akciji.
kod nas ima ljudi koji donesu svoje povrce,voce,mlijecne proizvode tacno se vidi da je domace
10.05.2015, 13:24
R&T@
5982
Kad ce tresnje?
10.05.2015, 13:31
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: R&T@
Kad ce tresnje?
ja juče vidjela ali one male sitne...ne volim ih....ja čekam hrušt...trebao bi u junu......