IZVORNA PORUKA: malena.
IZVORNA PORUKA: AAvalon
nadam se da se salis, ovo je zalosno
prije braka nismo imali sex...nije ga ni trazio...volio me i bez tog. i znam koliko me voli...i ovo je u neku ruku sala. al sumnjam da bi ijedna ljubav trajala vjecno...da pored sebe imas namrgodjenu osobu koja samo kuka kako ima previse obaveze,da imas osobu koja ti nece posvecivat paznju....koja ti nece pruzati njeznost...imam puno obaveza i puno stvari u svojoj glavi o kojim dan noc razmisljam al ipak se trudim da mi muz bude jedan od prioriteta..naravno poslije djeteta. pruza mi puno paznje,ljubavi,razumjevanja...samnom je bio u najgorim trenucima i pomogao mi da se izborim sa njima....i zato se i ja trudim da mu vracam istom mjerom...da uzivamo u nasem braku
znači ti se redovno sex-aš da bi ti muž bio zahvalan jer si ti njemu zahvala jer je bio sa tobom u teškim trenutcima.
Ovaka odnos prema sex-u i braku je potpuno bezvezan. Čak smatram da ni ne misliš ovo što pišeš al u želji za opravdanjem rečenice napisane kao digresije napisla asi nešto još tužnije od nje.
ja sam u toku druge trudnoće bila bez sex-a dugo mjeseci....
moj suprug nije smatrao da sam mrzovoljna niti sam bila....
i sada kada razmislim da mi suprug radi posla otputuje kao nekim drugim ženama na neko vrijeme sigurno nebih bila isfrustrirana.
Sex daje zadovoljstvo to je neminovno ali samo on nije bitan ako se sev svodi na njega. ja nemam potrebu da stalno jašem na mužu niti on na meni. isfrustirani nismo a odnos imamo onoliko često koliko oboje želimo....naša želja za istim je uvijek recimo skladna....
nikada nisma sex smatrala obavezom u braku niti on...
ja sex-om ne ''plaćam'' to što sam mu žena....
njime ne popravljam raspoloženje jer smo super raspoloženi zato što smo zajedno, imamo dom porodicu zdravu i skladnu
ja njime obogaćujem naš brak....
ja izgledam savršeno i kada sma trudna i nakon poroda i sada kada sam smršala...moj suprug čak ne primjećuje razliku u mojim kilogramima i kaže da sam ja njemu uvijek ista...on me želi i kada imama 87 kg i kada imam 75 kg...jer naša sexualna privalčnost nije vjetovana požudom za vanjskim izgledom...mi ljubav vodimo i to unutrašnjim osjećajima jer same ste rekle sve kreće iz mozga...a naši mozgovi jako su skladni i okrenuti jedno drugom
i nakon 5 godina braka znam kada je najbolji ujutro, kada naveče a kada u toku dana...
tačno znam koje dane ga preskačemo jer tačno znam da će nam kvalitet istog biti bolji nakon 72 sata apstinencije....
nemamo napisane tajmnige u glavi da se tada i tada moramo sex-ati...to koliko je čest ili čak rijdak naš sexualni život ovisi o nama samima i prepoznavanjem naših želja i potreba u trenutku.
nekeda je jako često...nekada rjetko ali je uvijek dobar i pruža ono što treba