IZVORNA PORUKA: MamiAli
Drage moje, ja pocela raditi. I sada mi je jos gore zbog odvojenosti. Evo kakva je situacija i zasto mi je jos teze.
Mala ide u obdaniste i jako se tesko privikava. Teta kaze da samo sama sjedi, nece s djecom da se igra niti im da igracke. Cim joj dijete pridje, ona zaplace.
A druga stvar, ja radim po citav dan, ne vidimo se od 6 ujutro do 8 navece. Muz ode po nju u 15h u obdaniste i onda vrijeme provodi s njim i sa njegovim roditeljima pomalo. Mene nema. I mislim da se poprilicno navikla bez mene. Vise me ni ne zove cesto (mama, mama) ko sto je u pocetku, ne place za mnom, a kad dodjem kuci ona se obraduje, ali jako brzo prelazi na svoju igru. Kao da me ne pozeli. Jutros ja krenula na posao, nju probudila i kada sam krenula uzmem je od muza u narucje da je poljubim i kazem hoces li s mamom, a ona od mene hoce muzu, pruza mu ruke, meni nesto nece. Vise sad s njim. Mene to toliko boli, citav dan placem samo, sto u sebi, sto u wc-u. Dajte mi neko misljenje i savjet? Da li ja pretjerujem ili ce se moje dijete skroz od mene udaljit?
evo ja ću nešto reći s moje tačke gledišta
nadam se da ću te utješiti
Moja kći provodi više vremena samnom nego sa mm, jer mu je takav posao nažalost
kad mi završimo s dnevnim obvezama vrtić/posao i dodjemo doma on nekako u taj vakat ima obaveza u radnji
Ono što sam ja radila da bi dijete približila približno mm kao što je isto blisko samnom jeste da sam stalno pričala o mm njoj
Kad dodjemo doma ako ga ne zateknemo obavezno ga nazovemo i malena njemu mrmlja u slušalicu svašta nešto, sad je velika pa pričaju ko odrasli
ja joj pričam kako je on lijep i dobar, kad god je uzmem iz vrtića pitam je koliko voli babija, jel ga poželjela, kakav je on i slično
kad jo pričam priče, koje izmisšljam, obavezno je glavni lik njen babi
mm se trudi da posao završi što prije da bi bio s nama al jednostavno nekad je spriječen
mislim da bi ti trebalasa tm da porazgovaraš, obzirom da je više vremena sa njim on je taj koji može srediti
stvar moja malena se toliko raduje dolasku oca da je to za nepovjerovati i ono što sam ja uradila jeste da je malena spavala s njim, pa ju je on noću pokrivao, davao čaj i slično, tako jedno vrijeme, sad spava samnom al vrlo rado u pola noći ustane i ušuška se kod njega
svaki put kad dolazi i odlazi naučila sam je da ga poljubi i zagrli, i stvarno su bliski bez obzira na činjenicu što više vremena provodi samnom
čak se s njim i više mazi i igra nego samnom jer ja sam poprilično stroga pa joj ne dozvoljavam da me štipa, ujeda i slično
takodje ti savjetujem da kad god si solo ti i ona provedete što više vremena same zajedno, u šetnji, igri, kupovini i sl
tm ima dovojno vremena sa njom tako da vas dvije trebate imati i vrijeme samo za vas dvije