IZVORNA PORUKA: Mala Selma
Drage moje....
evo da se i ja tuspasim na ovoj tebi, jer 29.03.pocinjem raditi .A ce imati 11 mjeseci, tako da je veliki momak i to me tjesi, jer ima vas dosta koje ste pocele raditi kada jebeba imala 6 mjeseci pa i manje.
S jedne strane mi je drago, jer posao je posao, radit se mora, a i moj se posao super i bas sam pozelila i kolege i poslovne aktivnosti, a s-druge strane zao mi je A ostaviti, jer jos ga dojim, proveli smo 11 mjeseci zajedno (jer mm radi do 17 ili 18h) tako smo mi pravi drugari .
A je sam smanjio potrebu za dojenjem, pa tako da doji ujutro, pred dva dnevna spavanje, navece i tokom noci 2 do 3 puta.Ali najveci mi je problem uspavljivanje, jer bas se mucim da ga odviknem uspavljivati uz siku i bas mi tesko ide .
Nekada ga super uspavam, dam mu malo vode, caja ili soka, napije se, pipu , pomazim ga , naravno u narucju, i zaspe, a nekada ma nema sanse.....place ko godina ako mu nedam siku!!!
Moja mama je uzela godisnji i cuvace ga 2 sedmice, pa svekrva sedmicu, pa ja imam proslogodisnji godisnji tri sedmice, i u tom periodu cu morati ga nauciti da se sam uspavljuje, da pije mlijeko i da se navikne na tetu sto ce ga cuvati.
Tako drage moje, da se bas brinem kako ce ga mama uspavati....kaze mm pa sta nemora ni spavati, kao da me nasmije, a ja kontam e moj mm, samo ti mene zezaj, ja bih samo plakala ...
prijavljujem se i ja..posao 1.4. ohhh... bebi ce biti skoro godina.
stalno smo zajedno, smanjio je dojenje jede i skoro sve drugo, ali tesko mi ga ostaviti nikad ga niko nije cuvao, ni uspavao..ni dao jesti..uhhh..ne znam kako ce to izgeldati.
ja radim uvijek prvu, sreca da sam kad je sve ok do 12-1 kuci, radim s djecom s PP, pa nam je skraceno radno vriojeme, ali zato imamo puno priprema i papirologije kuci, ali nije bitno samo da ja njemu dođem, muz radi 3 dana u tjednu drugu, tada on cuva, ova druga dva dana svak po malo..da izdrzimo do odmora u 7-mom mjesecu, pa ce nakon toga u vrtic...sve mi ga zao bilo odmah slati, kontam neces s e rijesiti onda virusa
mala selma- e ja sam uspavljivanje dojenjem pocela davno rijesavati, jer sam vidjela da ce biti jada, ima sigurno skoro 2 mjeseca..sam ga odvikavala..dam mu da doji kad se probudi, a ne prije..nije bilo lako, ali sad smo s tim ok, pogotovo ono vecernje uspavljivanje uh..pa smo ukidali jedno po jedno..onda sam ukidala nocna dojenja..i to je trajalo, sad smo i to rijesili, ostala su nam 2-3 dojenja..ujutro kad se probudi, poslije spavanja oko 12 i posloje spavanja oko 5 nije bilo lako ali dojimo, a ne spavamo s njom iako se on po noci jos budi ko zna vis e zbog cega. Dam mu samo vode ponekad..nista drugo..jer bi samo jednu naviku zamijenila drugom...ad- mlijeko nece, pa mi uz ta 3 dojenja jede jos kasice na ad mlijeku i to smo ovih dana vjezbali i tek sad ide.
evo danas..nece da spava..tek maloprije oko 14 nakon rucka jedva..pa sad mislim ga malo vjezvbati i ostaviti na samo jednom spavanju dok pođem raditi tako da ga niko ne mora uspavljivati, a mozda se bude nocu manje budio kontam..eto ja sam sve prije rijesavala..sto sam mogla, jos vakcinu cu i to je to zasad..samo me srce boli ga ostaviti..pa taman i muzu i rodbini, a kamoli strancu :), jos se poceo ovih dana mazati..nikad nije bio mazo, sad me ljubi grli, mazi, meni srce puca hehehhe