Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Eh evo mene... Sto se mene tice dan je bio super, pozelila sam malo gungule. Uspjela sam se popodne i odmoriti, hvala mm. Ali je Zara danas prvi put vecinu dana provela u kmezanju... Dusa moja, nisu me zvali, ali kad sam dosla po nju rekli su mi. Ovo je prvi put za ovih mjesec dana da je skoro cijeli dan kmezila. Bas sam rahat danas bila, ali sutra sigurno necu. Nadam se da joj je danas bilo los dan i da ce sutra biti kao do sad...inace nista od moje koncentracije. Hvala vam cure na podrsci!
02.03.2010, 22:28
Anoniman
Drago mi je da je dan bio ok, ma bebice malene osjete kad im se nesto sprema, ali bit ce to ok, ovim i sebe tjesim
03.03.2010, 19:54
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: taurus
Draga Leona81 sve ćeš ti to sigurno uspjeti. Ja sam ti bila u istoj situaciji, tri mjeseca nakon poroda sam upisala postdiplomski studij, išla na predavanja, spremala ispite,seminarske a nakon godinu sam počela raditi. Čovjek sve nekako uspije organizovati kad ima jeku želju. Ne brini se možeš ti to samo napravi dobar dnevni raspored i želim ti puno sreće
hvala puno, ma moja beba jede svaka 2 sata a nece vise izdojeno mlijeko na flasicu pa ne znam sta da radim?
08.03.2010, 00:17
Hanady RR
18727
Ok...evo da se javim.
U bunilu teškom sam.
Sutra idem u kancelariju da pokupim oklon i kafu popijem sa radnim kolegama...a utorak...posao kreće...elem pametna nisam, imam strah kako će beba sa mojom mamom tačnije kako će mama sa njom. ja sam njoj ostavila dva podoja ujuto i navečer ...najviše me strah koordinacije dnevnih aktivnosti...gdje da uglavim maženje i igru sa njih dvije ovako malene .
i baš nek me sram što suze lijem druge ženice bebe u jaslice nose jer moraju opet neke posao traže pod hitno a ja uz posao i mamu imama zamjerke ...sram me bilo...al ne zamjerite ovo je jače od mene
08.03.2010, 00:24
veeseelaa
20552
draga Hanady želim ti sretan povratak na posao uz želje da sve lijepo koordiniraš i da nadješ vremena za aktivnosti sa svojim ljepoticama Znam da je teško ali ne sumljam da ćeš ti sve to podnijeti muški, ljubim te
08.03.2010, 00:27
Hanady RR
18727
hvala draga ...u meni sve treperi...na ivici sam da počenm da glasno smrckam od suza....ipak samu sebe smirujem da sve će to biti OK. a i mora....
08.03.2010, 00:39
malena_t
599
Razumijem te potpuno. I meni isto slijedi za tri sedmice. Apsolutno ne sumnjam da ćeš uspjeti. Ljubim
08.03.2010, 01:30
MinaMM
302
IZVORNA PORUKA: Hanady
Ok...evo da se javim.
U bunilu teškom sam.
Sutra idem u kancelariju da pokupim oklon i kafu popijem sa radnim kolegama...a utorak...posao kreće...elem pametna nisam, imam strah kako će beba sa mojom mamom tačnije kako će mama sa njom. ja sam njoj ostavila dva podoja ujuto i navečer ...najviše me strah koordinacije dnevnih aktivnosti...gdje da uglavim maženje i igru sa njih dvije ovako malene .
i baš nek me sram što suze lijem druge ženice bebe u jaslice nose jer moraju opet neke posao traže pod hitno a ja uz posao i mamu imama zamjerke ...sram me bilo...al ne zamjerite ovo je jače od mene
isto tako i ja. za 2 mj pocinjem raditi kad su A skoro 6 mj i moja mama ce ga cuvati a ja na sav glas vec sad kukam. toliko ludim da sam ponekad nesnosna samo gundjam .
al bice sve ok (ovako se ja 100x na dan tjesim ). sretno draga
16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav
08.03.2010, 09:19
ena23
2131
Draga Hanady ja ne smjem vise ni da se javim na ovu temu. Sta da ti kazem, ja sam evo vec mjesec dana na poslu i jos uvjek me dusa moja boli kad ga ujutru ostavljam... imala sam frke sa let-down refleksom pa sam ozbiljno razmisljala o uvodjenju AD mlijeka svom sinu (zamisli- ja!). Sam Bog zna koliko sam se borila i jos uvjek se borim za svakih 5ml svog mlijeka ali eto cini mi se da smo se malo popravili s tim i moram se pohvaliti da sam ostala jaka i nisam uvela AD.... ali ozbiljno razmisljam da napisem knjigu s naslovom "moja pumpica i ja"... evo jutros sam opet down... ostavila sam ga nasmijanog i zdravog, hvala Bogu, ali me boli sve kad vidim kako se on meni procikuje a ja moram ici... kad dodjem popodne da ga dojim skace po meni od dragosti... al dusa draga jos ne konta da mama odlazi i dolazi, on konta ja se igram s njim kad mu ujutro masem... joj evo malo mi fali da okinem... odo se prifatit posla
08.03.2010, 09:28
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: Hanady
Ok...evo da se javim.
U bunilu teškom sam.
Draga moja, želim ti što lakše prve nove radne dane. Potpuno te razumijem. Ali vjeruj mi (a znaš da smo obje slične duple mame) da ce ti biti sada lakše. Ludit ceš što je tvoja mama uradila ovo ili ono, ili ti nisi nešto stigla, ali ces ti kvalitetnije provoditi vrijeme sa svojim ljepoticama. Sat vremena u kuhinji ili kupatilu, ili pranje prozora svaki vikend ce biti gubljenje dragocjenih minuta sa njima dvjema. A toliko ceš ih poželjeti da ti nece ništa smetati. Sretno, draga!
09.03.2010, 22:33
shejla
1136
evo drage moje da se i ja prijavim na ovu temu
Sutra pocinjem raditi...idem zapravo da zatvorim bolovanje i popricam sa sefom,a Lamija ce ostati kod moje mame (koja inace, radi...ali eto moze kasnije na posao, pa ce je pricuvati 1-2 sata dok ja ne dodjem)
ubuduce, cemo se uklapati mm, mama i ja...sveki radi od 8-16, tako da ne moze...
09.03.2010, 23:48
Anoniman
shejla sretno!
09.03.2010, 23:57
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: shejla
evo drage moje da se i ja prijavim na ovu temu
Sutra pocinjem raditi...idem zapravo da zatvorim bolovanje i popricam sa sefom,a Lamija ce ostati kod moje mame (koja inace, radi...ali eto moze kasnije na posao, pa ce je pricuvati 1-2 sata dok ja ne dodjem)
ubuduce, cemo se uklapati mm, mama i ja...sveki radi od 8-16, tako da ne moze...
sretno i na ovoj temi...na bebama sam te već tješila...a nisma baš neka utjeha zar ne...
ljubi princezu jako i ona treba da zna da je tvoj posao i za njeno dobro. (tako ja jadna sve sebe tješim dok nezaspem)
10.03.2010, 12:27
shejla
1136
evo prodje prvi dan
bila je dobra, kod majke... nije plakala. Doduse vratila sam se za 2 sata, ali ni inace ja nemam nesto puno vise posla... Mozda 3, najvise 4 sata da se zadrzim Ne znam kako bih da idem od 8-16 kao vecina ljudi...svaka vam cast
10.03.2010, 21:21
Mya_81 RR
5531
Shejla, dobar neki posao
A drago mi je da je sve prošlo dobro...da tako bude i svaki drugi dan
10.03.2010, 21:27
shejla
1136
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Shejla, dobar neki posao
A drago mi je da je sve prošlo dobro...da tako bude i svaki drugi dan
extra posao (sedma sila hehe)
hvala
10.03.2010, 21:53
de_de
639
Evo da se i mi prijavimo. Ja od ponedeljka pocinjem raditi po 2 sata, a Keno ce kod nena. Ma jos nisam svjesna toga, al kad dodje vrijeme bice kukanja
11.03.2010, 11:13
shejla
1136
uh draga, ti bas uranila na posao
Sretno
11.03.2010, 11:24
de_de
639
Ma za sada cu samo po 2 sata raditi, a kancelarija mi je 5 minuta od mamine kuce, pa ako bude trebalo mogu brzo skoknuti do kuce. Al ja njega pozelim dok spava, a sta ce tek biti kad pocnem raditi
11.03.2010, 11:28
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: de_de
Ma za sada cu samo po 2 sata raditi, a kancelarija mi je 5 minuta od mamine kuce, pa ako bude trebalo mogu brzo skoknuti do kuce. Al ja njega pozelim dok spava, a sta ce tek biti kad pocnem raditi
joj draga ista sam ti, evo od 9 do sada zvala sam kući 5-6 puta nedostaje mi moj anđeo pravo, ljubi je majka ali šta da se radi, na posao se mora Jako je bitno da ti kompetentna osoba odnosno osoba u koju imaš povjerenje čuva dijete, puno ti je lakše odmah Sretno svim curama koje su počele raditi
11.03.2010, 11:35
de_de
639
Cuvat ce ga moja mama i svekrva, kad koja moze. Ja sam ga vec pocela pomalo ostavljati kod obiju da se i one naviknu, uh, ma katastrofa. Al valjda je i ovako bolje, da se postepeno naviknemo na razdvojenost, a ne odjednom da pocnem raditi po 8 sati. To bi mi jos gore bilo
11.03.2010, 11:54
škorpija
6649
Ja počinjem raditi krajem aprila i pokušavam da ne mislim o tome zasad, našli smo tetu,fino se slažu, ali želim uživati u svakom trenutku a ne sekirati se i razbijati glavu, biće kako bude i kako mora biti
11.03.2010, 14:31
muby
730
ja se od nove godine zvanicno vratila na posao radila jednu sedmicu pa uzela stari godisnji 4 sedmice pa onda radila dvije sedmice u februaru i onda opet morala na bolovanje (presjekla me ledja pa sam lezala dvije sedmice) sad sam opet pocela raditi iako je dr htjela da mi produzi bolovanje jos dvije sedmice dok idem na fizio terapije ali sam trazila da mi zatvori da mi se ne bi ljutili poslodavci
uglavnom scenario radnog dana je da izlazim jednom na pauzu oko 11 i jos se na poslu izdajam oko 2 kuci sam do 5
do sada dobro funkcionise bebac polako prihvata flasicu a poceli smo i sa dohranom
malo mi je nezgodno sto sad idem na fizikalne od 6 sati pa mi bas malo ostane slobodnog vremena ali i to ce valjda brzo proci
12.03.2010, 19:51
Aldyy
119
Drage mamice
Da vam se pošteno isplačem...ja sam danas na poslu ne znam da li da nastavim raditi jer bebanu je 7 mjeseci i dalje doji puno i po noći puno doji(((((( non stop hoće siku...baš mi je na pauzi muž ga dovezao i dojio je i zaspao i oni su otišli kući a ja ne smijem ni da nazovem da pitam kako su...šmrcam cijelo vrijeme ni sama ne znam hoću li da nastavim s poslom;(((((((((((( Nemam vremena da čitam kako da spaim mlijeko i da li je moguće dojiti prije posla i kad se vratite s posla a da se ne izdajam u međuvremenu..... Šta da radim...sva sam u bedaku
:) Mahir :) Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45
Volimo se, mazimo se, pazimo se....
Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)
12.03.2010, 20:44
muby
730
Aldyy kod mene je slicna situacija bebac ima 7 mjeseci i doji a ja pocela raditi i isto tako on doji po citavu noc, spava uz siku umjesto cucle ja ujutro ustanem smorena podojim ga kad krenem, pa na pauzi, pa se ja izdajam jednom na poslu i onda nastavi dojiti kad dodjem kuci
e danas je bila specificna situacija pa sam iz kuce izasla oko 9 i nisam izlazila na pauzu da ga dojim odlucila sam da se izdojim negdje na pola radnog vremena vjeruj da sam i prije izdajanja i prije polaska kuci pucala po savovima koliko su grudi nadosle ne znam kako bi bilo da mi je to svakodnevna praksa, pretp da bi se tijelo malo prilagodilo
ne znam kakva ti je situacija i mozes li birati hoces li se vratiti na posao ili ne ako imas mogucnost svakako je bolje da ne radis bar dok bebac napuni godinu dana ali ako trebas raditi pa pocni malo i vidi kako ide pa se onda konacno odluci