cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Povratak na posao

clock-img

26.01.2010, 08:34

clock-img

delly

pencil-img

888

joj kad vas citam dode mi muka, i manta mi se i stvori mi se gorcina u grlu user posted image user posted image user posted image user posted image nikada nisam voljela biti kuci ,nikada, uvjek sam imala posao najmanje jedan najvise 3 posla ,znala sam od 6 ujutro do 23 navece da radim slobodno od 14.do 15 sati + pauze . a sad a hocu kuciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii da budem sa bebommmmm ...ko bi reko da cu ja to voljeti i zeljeti biti kuci user posted image user posted image
moja ce imati 11 mjeseci kada pocinjem raditi , tocno pocinjem u ponedeljak 21.06 nauser posted image posao e da hoce preko noci da mi se zapali firma user posted image user posted image . ali smiruje me muz sto ce ostati na svom porodiljnom kad nedaju meni da prebace da daju sve bi ja uzela nek on sebi uzme ferija user posted image ali nedajuu hoce da i otac se angazuje pa ja moram prisilno je prestati da dojim sto me jako boli zbog toga user posted image sta da uradim ?? nacula sam da se moze sa posla otici nahraniti djete ili pak zavrsiti prije nekoliko sati i nahraniti djete i tako sad ja neznam kako to funka user posted image user posted image imam zelju da je dojim dokle mogu ali eto sta cu prisilno prekinuti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sad u drugom mjesecu moram vidjeti u koji vrtic su je primili poslali smo u 4 sto su blizu moze se pjeske ali najvise bi ovaj ovdje sto je kod nas sto ga gledam sa terase user posted image a tako mi i blizu posla mogla bi na pauzi da je obidem . cak sam RECETE LUDA SAM GARANT trazila da gdje ona dobije mjesto u vrticu da i ja trazim posao ali nedaju to da radi roditelj sa djecom user posted image bi ja user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

26.01.2010, 08:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: delilah

nacula sam da se moze sa posla otici nahraniti djete ili pak zavrsiti prije nekoliko sati i nahraniti djete i tako sad ja neznam kako to funka user posted image user posted image imam zelju da je dojim dokle mogu ali eto sta cu prisilno prekinuti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne moraš je prestati dojiti.
Evo ti tema dojenje i posao.....

http://www.ringeraja.ba/forum/dojenje-i-povratak-na-posao/m_506290/tm.htm

clock-img

26.01.2010, 08:45

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Evo enisa ti je dala odgovor. A draga raditi se mora, ja to sebi ponavljam evo vec dva mjeseca, tako je kako je i tu se nema sta puno razglabati, na kraju se jednostavno pomiris s tom cinjenicom. A budi sretna bar ce tvoja cura imati 11 mjeseci, znaci bit ce vec vejika cuja, i propuzat ce i mozda i prohodati i probati sve nove okuse do tada... ja nizasto od toga necu biti kod kuce da vidim user posted image hebem ti zivot, opet mi se place, od sad ovu temu zaista zaobilazim

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

26.01.2010, 08:48

clock-img

delly

pencil-img

888

vi mame koje ste krenule raditi sa takvim malim bebama dizem vam kape user posted image user posted image stvarno je to jakooo tesko ma nesto najteze ,ja nemogu malu sad da ispustim na sat vremena odma mi fali mogu misliti kako je vama user posted image a znam mora se raditi to da , draze mi je da ima sto kazes krov nad glavom nego da ga nema !!

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

26.01.2010, 08:52

clock-img

Anoniman

Enice, nemoj mila, znaš da nas ima još.... u istom smo sosu, šta se može... neka su oni nama zdravi a ostalo.... pregurat će se nekako. Ipak, što bi naša vesela rekla, treba biti sretan pa imamo posao, ipak teška su vremena user posted image  A na kraju krajeva, lijepo brate i kad se dobije plata user posted image  pa ne moraš toliko paziti koliko ćeš za šta potrošiti. Evo ja ću te bodriti user posted image  kad se vratiš na posao. Imaš pristup netu na poslu?
Opet možeš na RR user posted image

clock-img

26.01.2010, 08:59

clock-img

ena23

pencil-img

2131

hvala ljubice draga. ma znam ja sve to i zato se necu vise da zamaram i da posmatram sve tako pesimisticno. dobro je sto imamo poso i sto su nam djeca zdrava i napredna a aBd uzivat cemo mi s njima i na druge nacine i u slobodno vrjeme  koje nam ostaje... sa posla cu imati pristup netu pa me eto ovdje da se zalim :) ljubimo drugove

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

01.02.2010, 09:31

clock-img

Anoniman

ena23, sretno ti danas!!

clock-img

01.02.2010, 09:35

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ena, sretno user posted image

Nadam se da će ti dan biti bar malo podnošljiv i da ćeš se brzo naviknuti na novu rutinu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

01.02.2010, 09:53

clock-img

ena23

pencil-img

2131

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E nemate pojma koliko mi znaci sto neko misli na mene user posted image

Evo me na poslu... maloprije izdajala mlijeko i razmisljam o tome sta radi pile i onda me uhvati neka tuga,da sam kod kuce sa dbi on dojio.... ma bizi, necu da pricam uopste.

Samo jedna velika, od srca, HVALA.

I p.s. ne zalite se, drage mame sto ste po citav dan kod kuce sa djecom, sto vas nerviraju i placu i traze svu paznju i nedaju mirno sjesti kafu popiti i ne daju disati i nedaju spavati... ja bi se sad potpisala da ne spavam 20 sati i da ga po citav dan nosam, samo da sam s njim... dusa me boli.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

01.02.2010, 09:58

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Joj, Ena, baš mi je žao što se tako osjećaš, ali bit će bolje u to sam sigurna...

S druge strane ja sam nezaposlena i bez imalo optimizma da će biti bolje i sad da mi neko ponudi posao išla bih istu sekundu tako da se sve svodi na to - čovjek nikad na zelenu granu!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

01.02.2010, 10:32

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ena znam kako to je, ali evo jutros mi se user posted image  toliko popeo na glavu i kontam da bih više voljela da sam na poslu da ga malo poželim, ovako brate ne valjam ni sebi ni njemu, samo me nervira grrrrrrr

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

01.02.2010, 11:20

clock-img

MinaMM

pencil-img

302

IZVORNA PORUKA: ena23

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E nemate pojma koliko mi znaci sto neko misli na mene user posted image

Evo me na poslu... maloprije izdajala mlijeko i razmisljam o tome sta radi pile i onda me uhvati neka tuga,da sam kod kuce sa dbi on dojio.... ma bizi, necu da pricam uopste.

Samo jedna velika, od srca, HVALA.

I p.s. ne zalite se, drage mame sto ste po citav dan kod kuce sa djecom, sto vas nerviraju i placu i traze svu paznju i nedaju mirno sjesti kafu popiti i ne daju disati i nedaju spavati... ja bi se sad potpisala da ne spavam 20 sati i da ga po citav dan nosam, samo da sam s njim... dusa me boli.

tako mi je zao sto se tako osjecas user posted image user posted image user posted image . isto i mene ceka za tri mjeseca i vec sad sam ocajna zbog toga. moramo biti hrabreuser posted image

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

clock-img

01.02.2010, 11:25

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ena, samo hrabro...uvijek ce ti faliti i to je jednostavno tako...

Ja sam jutros kao iz katapulta aterirala na posao, toliko je plakala kada sam krenula (kriza ponedeljka), pa mi se kacila na suknju, pa sam je uzela, pa je sline obrisala od moju majicu, pa sam otrcala da se presvucem, pa sam se presvukla (navukla prvo na sebe i skontam evo sada da sam u presvlacenju skinula i potkosulju, tako da je sada nemam), pa sam izletila iz kuce, i dosla do 2 sprata i skontam da nisam usla i lif (to mi se redovno desava)....

Samo hrabro draga!!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

01.02.2010, 19:27

clock-img

bebita

pencil-img

45

Ena - jeli malo lakse druge sedmice?  Meni onako...ponedjeljak prodje u frci, ali ako se ova druga sedmica oteeeegneee kao prva, nadrljala sam.  Izlazim svaki dan da ga nahranim, a imamo vremena i da se malo poigramo.  Malo mi je lakse kada vidim da je njemu lijepo kod svekrve, izgleda da mu ne nedostajem user posted image .   Evo se trudim da navece produzim igru, nekako mi rano da spava oko 8, pa ga MM forsira da spava malo do 6h, i onda je dobar kad ja dodjem.  Naspavan, sit, i spreman za igre. 
Koliko imas godisnjeg?  Ja sam dogovorila kad prodje frka na poslu da idem kuci ranije svaki dan, oko 15h, i da mi odbijaju od godisnjeg dok ne ispucam 10 dana.  I to je nesto!

Jos da kazem da je prvi vikend nakon radne sedmice bio oooodlicaaan.  Toliko sam ga pozelila da sam jadnicka ugnjavila pravo. 

Dean 07.08.09.

clock-img

01.02.2010, 21:23

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Hvala svima na utjesnim rjecima. Ma ja sam ovdje razvukla ko da samo ja imam djete i ko da se samo ja vracam na poso, al sta cu kad mi je tesko, moram se negdje ispuhati.
S tim sto moram reci da je prvi dan zaista dobro prosao, na poslu me svi veoma lijepo docekali, beba se super ponasao kod tete, elem sve za 20. Ali sam se zato sinoc uplakala u san i citavu noc u snu plakala i jutros na poslu par suza pustila, ali kad sam nazvala oko 10 i teta mi rekla da je uredno hapio i zatim pajkio, pao mi je kamen velicine vikendice sa srca...
Dobro je, a nadam se jos boljem, aBd.
Svima vama saljem 1001 user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

01.02.2010, 21:32

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ena  nemoj plakati, nego se fino naspavaj, popij i apaurin ako vidiš da te je stislo ili nešto za smirenje na biljnopj bazi, svi kažu da je teško prva dva mjeseca  a onda i zaboraviš kako je bilo kad nisi radila. Zato su što neko reče, vikendi 10 puta slađiuser posted image

clock-img

02.02.2010, 11:42

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Enice, neka je prvi dan prošao, to je najteže, sad ti može samo biti sve lakše i lakše user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

02.02.2010, 12:10

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ena kakav je situacija danas, jesi li bolje

clock-img

02.02.2010, 12:13

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Vidim ja nema mi "moderatorice" kad ona zaradjuje za novi stanuser posted image user posted image user posted image user posted image neka neka fino je to a pilence slusa tetu i to je odlicno.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

21.02.2010, 21:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image to mi je sve što imam da kažem..več vršim slikoviti prikaz dnevnih kordinata rzabcivanj djece po sarajevu, odlaska na posako, kuhanj, leđenja hrane i stizanj svega...al Farahuser posted image user posted image user posted image user posted image e ja neznam hoćemo li mi ovo moći. Ovaj put je drugačije.

A bliži se 5. marta već trebam do kancelarije...do 6. marta mi rješenje godišnjeg...8.mart zakuhava se već...e sretan mi praznik user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

22.02.2010, 00:26

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image  ti si žena-zmaj, možeš ti to user posted image , ne daj se!

clock-img

28.02.2010, 19:16

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a sta mislite o ovome:

http://www.posao.hr/karijera/vratila-se-na-posao-sedam-sati-nakon-poroda/363

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

28.02.2010, 19:22

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

joj čitala sam ovo negdje , bože sačuvaj, eto šta žena misli o 40-esniciuser posted image

clock-img

28.02.2010, 19:25

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Ova nije dobre glave... user posted image user posted image user posted image

Ja vam u utorak idem na posao, psihicki spremna, jer je Zarica fino prihvatilia vrtic i tetu, a sto se sna i koncentracije tice to cemo tek da vidimo. user posted image
Sutra frizurica, noktici, pakovanje solje za kafu i ostale zezancije, i u utorak lagano, uz Boziju pomoc. user posted image

clock-img

28.02.2010, 19:32

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

sretno nunichi... ma ova stvarno nije normalna, ne kontam kako moze stajati na nogama a kamoli sta drugo...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Zadnji članci

article-img