draga vjera,
vjerovatno si citala i moju pricu.ja sam se zbog preeklampsije porodila u 29 sedmici trudnoce.isto su mi rekli da beba nece prezivjeti,da budem jaka jer sam mlada i bit ce dijece ali ja znam onu bol koju sam tada osjetila i nijedna rijec nije mogla obrisat moje suze.
moja beba je rodjena sa nezrelim plucima,nije mogla disat,nije podnosila respirator.nakon deset dana agonije beba je napokon prodisala sama.poslje toga se uspostavilo da je zbog nedostatka kisika dobila krvarenje u mozgu,to je bio veliki sok za mene.nakon dva mjeseca beba je izasla iz bolnice.moja cura je prezivjela sve hvala Bogu,ima 5 mjeseci,guce i smije se...puno je toga sto sam prosla u ovih pet mjeseci ,dalo bi se o tomo pisati i pisati...ali mislim da je najgore iza nas.
sto se pluca tice doktori daju bebama neku tecnost za razvoj pluca i ona se postepeno oporave tako da to netreba da te brine.moj savjet ti je da molis Boga i vjerujes u svoje dijete...mene je to odrzalo u pameti.
kao sto ostale mame kazu nasa dijeca su veliki borci...
zelim ti sve najbolje,puno snage,vjere i strpljenja.
triputmama-hvala ti sto si podjelila slike s nama.
jeste na Jezeru je,al ja nisam iz Sarajeva,al dolazim skoro svaki dan.Hvala na podršci..
Vjera drago mi je da je baeica bolje. Budi jaka, hrabra, probaj bez placa kad vidis bebu, sve oni to osjete bez obzira koliko su mali. Vazno je da ti ne predas. Danas sa mamom pricala malo i rekla mi je da su samo ona, baba i pedijatar vjerovali da cu uspjet al oni se nisu dali pokolebat.
ot zasto ne mogu da vidim post i slike od triputamama?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Zelim ti puno srece,snage i sve sto je potrebna za vas.Ako bog da da nam uskoro ovdje stavis slku bebice u svom kreveticu,kod kuce.
Ziki nisam znala da i si i ti bila mali borac.svaka cast.
ni ja nevidim slike od triputmame
kad bi bar imala nekog u Sa da budes tu dok je mali u bolnici...
18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
IZVORNA PORUKA: bebacha
Ziki nisam znala da i si i ti bila mali borac.
Ko bi reko, sad sam zena i po, nikako ove polovine da se rijesim
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......