IZVORNA PORUKA: teacher75
moja je oduvijek bila mirnica ali sada kako ide u vrtic zna se i naljutiti, gurnuti nekad neko dijete kad hoce prva recimo na tobogan ili tako nesto i ja je uvijek zaruzim i kazem da to ne valja. ipak, nije agresivna i voljela bih da se zna malo vise boriti za sebe. prije nije znala nikako, pa bi uvijek od mene trazila pomoc kada joj npr. neko dijete uzme ugracku a sad vec i ona pokaze zube- pozitivan uticaj vrtica u svakom slucaju. a bullying je najgore, nedaj mi boze da neko uzme moje dijete na zub
Ovako je i kod nas. Aktivan je i zivahan ali ne voli nasilje, nije nasilan, ne voli deranje, ne grize, ne udara, ne ujeda. Od kako je krenuo u vrtic naucio se odbraniti na neki nacin, zna pokazati zube...i drago mi je jer je u pocetku trazio da ja rjesavam to izmedju njega i nekog djetata u parku, kuci i sl.
Uprav zbog toga sto se nije znao odbraniti, brinula sam kako ce u vrticu biti. U pocetku je bilo svasta. Ucila sam ga da se od takve djecice skloni, da kaze teti, da kaze odredjenom djetetu da ne zeli takve grube igre...medjutim u vrticu imaju dva djecaka ( tako i tete kazu, da su malo agresivniji ). Zele se boriti medjusobno, gurati i sl. Obratila sam paznju tetama da mi dijete prica o tome i da obrate paznju jer ne zelim da mi dijete neko povredi u igri jer znam da on prvi nece ( i tete odlicno znaju)
I jednostavno sam rekla tetetama da necu da cujem da se ta dva djecaka na takav nacin odnose prema mom, jer cu u protivnom ja doci i resiti na svoj nacin i ozbiljno razgovarati sa roditeljima te djece. Sada je sve u savrsenom redu.
< Poruku je uredio medic slatki -- 6.6.2013 12:16:15 >