IZVORNA PORUKA: Adana
Ja sam koristila obicni, djeciji sapun. :) I onda malo posusila koku. I dok sam je tusirala po nonama, pazila sma da je ne kvasim previsoko...
I da, davala sam joj da pije vode, kontam da ima potrebu da piski, mada mozda ni to ne valja...
I bitno je da se uzme prvi urin jutarnji, po mogucnosti...
Ma mene ponekad sve ovo buni, googlam i nadem negdje da se prije piskenja opere sapunom i vodom, a negdje ni slucajno... E sad kome vjerovati... Kazu ako se koristi sapun, urin ne moze biti valjan, jer sapun kao djeluje baktericidno, al to podrucje oko i treba biti ocisceno... Ta nemoze joj sapun uci u u pisu, samo malo ga stavim... Ili moze, tko zna
Ja nisam uspjela uzeti jucer urin, nece pa nece, hoce na solju i gotovo... Ja je stavila na solju i ispod stavila kutijicu, ali daba samo par kapi uhvatila, tocnije mrvicu jednu... Sljedeci tjedan moram ponovo, ona je nervozna kenjkava ujutro i vristi kad je stavim da piski u kadu, ne znam je li ovo valjano ali prosli put sam joj stavila dvije kutijice u tutu i molila je doslovno da piski(ona obozava piskit u solju ko velika
),ali kako je piskila kutijice se prevrnule. Ja uzela fino urin iz tute i rekla sam to doktorici, naravno oprala tutu par puta vrelom vodom i prije toga prebrisala alkoholom medicinskim i dobro posusila cistim peskirom.... Nemam pojma kako joj uzeti, za urinokulturu znam da mora bit u sterilnu posudicu, al za kemijsko moze samo u cistu...
< Poruku je uredio Mya_81 RR -- 18.1.2011 23:28:42 >