IZVORNA PORUKA: melinda30
ja sam u braku 6 godina. i ja sam u svoje vrijeme bila razočarana, padala u depresiju i u sred čista mira počinjala plakat. jer moj muz i ja smo se čuvali 2 godine, zatim smo se lupili u glavu i upitali se šta čekamo. i onda krenuli. i to na moru. joj ja čula žene na moru lako ostanu trudne, i ja mislila uh evo ga. to je to! a šipak!!! nema care kad ti hoćeš. konkurišem ja za jedan posao dok radim drugi. pa napustim taj drugi da odradim probni rok za drugi. i onda čekam da se napravi zgrada za taj drgi posao. pa čekajući nađem treći. i tako ja radim, a u međuvremenu idem doktoru u brčko. čula ima dobar doktor. moju zaovu vodio kojoj su bile male šanse za djecu (sad ima 2). radila sve moguće, pila tablete za uspješniju ovulaciju, pa macina trava, pa cvat bijele djeteline..., pa radila nekoliko puta inseminaciju, dizala noge uzrak da ne iscuri. mogla sam bit akrobata i svaki put plakala. kaže doktor meni da imam blokadu u glavi. i prije sam čula da od prevelike želje ono kao neće da se primi. haj, nejse.
i da se vratim na moje poslove: tako ja počnem napokon raditi onaj moj posao. i kad sam počela raditi u početku je to bio nekakav rad na objektu. digli ga mi radnici na noge, rintali ko budale za džabe. poslije 1 mj. rada za platu 15 nas dobije otkaz. kao višak!!!
i ja se onda fino opustim, ko ovca na livadu pustila mozak. nema sekiracije. nema umora. nema blentavih gazdi koji sebe nazivaju direktorom. joj, rahatluka! ja i moj muž!!!
i po belaju mene vrate na posao ja buknula ko tratinčica u prolječe. sve ljepša i veća! uradim ja test, a on ni tamo ni ovamo. gledam ja, bem mu, zar je i ovo moguće. kupim ja drugi. najeftiniji!!! al da ne bude greške, kupim najveći, dragi bože koliko toplomjer za kravu. i sanjam ja svu noć kako ga radim. ujutro pun mjehur al ja ne smijem da se pomaknem.i na kraju skupim hrabrost pa hajd piš piš po njemu, da ne bude greške. i stavim ga na pod, sjedim na šolji i čekam. prva crta!!! moj bože jesam skočila kad sam vidila drugu, mogla sam komšiji u kroz sifon proletit.
aman, cure moj recept nije samo dizanje nogu, i gledanje u plodne dane. nemojte razmišljat o tome. samo vjerujte u Boga i njegovu moć. nemojte plakat i biti razočarane. ako nije ovaj mjesec, biće ako bog da drugi. ako sam ja nakon toliko godina dočekala svog Emina, i vi ćete.
moj emin sada spava. ima 10 mjeseci. sa 9 je počeo govoriti mama, baba i nana. danas je vidio muhu i kaže buba. ovih dana nije samo da kaže mama, nego i kad me traži po stanu, tako zove. propuzao je sa 5,5 mjeseci. elhmadulillah, dobar je. a rodio se sa samo 4,34 kg i 58 cm. bio je najveća i najljepša beba u porodilištu.
voli ga mama najviše na svijetu.
joj, zaboravila sam raći da su me poslije poroda opet otpustili. nece kažu, porodilje!!! ha ha ha