cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton

clock-img

30.09.2013, 23:44

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

haha eto hajde onda da se dogovorimo svi nekako jer od nista nema nista.:-( nazalostuser posted image

clock-img

01.10.2013, 08:48

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

Svaki mjesec mi ovako pricamo... onda nam uplate i nigdje nikog do narednog 15 ili ti ga dok novcanik ne zaplace (nazalost moj zaplace tri dana poslje) onda opet kukamo rondamo... i tako sve u krug...
ova crkavica je nase pravo koje nam po zakonu treba leci do svakog desetog a to sto se oteglo na kraj mjeseca ili nekom pola godine to smo mi krive sto smo to dopustile pa vidite samo u drugim drzavama , kantonima , a EU necu ni spominjati vidite kako to funkcionise... samo zato sto su djeca da DJECA na prvom mjestu ne cuke ne plate ne naknade za ovo za ono nego DJECA ...

clock-img

01.10.2013, 09:13

clock-img

enimid

pencil-img

13

Sedmi mjesec mi supruga nije dobila porodiljsku naknadu!!!
Draga gospodo neka vam je na dušu što mnoge bebe nemaju osnovne stvari.Imate i vi djecu pa se zapitajte kako bi se osjećali da im nešto fali..
Gledam ove sjednice vlade ZE DO kantona..kravatice..nasmijana lica...sokici na stolovima..sekretarice..auta,milina.
A mi gospodo naravno opet ćemo glasati za vas jer ste "NAŠI"..
I naravno nemojte se smijati na ovakve mailove jer je meni jasno da ovo vama ništa neznači ali eto osjećam se bolje kada vam ovo napišem.
I naravno znam da "nije do vas".

Ovo sam poslao na mail min.rad@zdk.ba..nebi bilo loše da i vi isto uradite

clock-img

01.10.2013, 09:36

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

evo od mene:

Postovani,

molim Vas za hitan odgovor po pitanju isplate porodiljskih naknada, za mjesec maj.

Stvarno je sramotna cinjenica da je isplata plata i toplih obroka budzetskim kosrisnicima prioritetnija od isplata porodiljskih naknada,za koje znate da majke -porodilje ocekuju da bi svojim novorodjenim bebama omogucile neophodnu hranu i pelene.

Ovakva inertnost i nesluh Valde ZE-DO Kantona su stvarno za svaku osudu.Zar vas jedini alibi lezi u cinjenici da bebe nisu u mogucnosti stajkovati te ih zbog toga zaobilazite i zapostavljate na ovako grub nacin.

Ako je tako onda se zamislite u situaciji da Vi sjedite za punom trpezom a pored vas lezi par stotina beba koje placu od gladi a vi ih ignorisete, jer trenutna situacije se zaista ne moze ni prezentovati na drugi nacin.

S nadom u brzo odgovor,

Srdacno

clock-img

01.10.2013, 09:53

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

dobro jutro mame, tate, mali princevi i princeze! i mi smo se opet jutros javili ministarstvu user posted image Nadamo se da neko cita te mejlove. Zelimo vam ugodan dan i da na vase racune sto prije legnu novci user posted image

clock-img

01.10.2013, 09:58

clock-img

cvječko

pencil-img

17

podsjetili smo jutros ove u min da smo jos zivi da ne odustaju.... pozdrav

clock-img

01.10.2013, 11:48

clock-img

Minčica

pencil-img

8

Pozdrav,drage mame,nova sam na forumu,ali već dugo pratim i čitam RR.I ja sam mama koja čeka prvu naknadu,a koliko vidim ,oni će preskočiti još jedan mjesec,zvala sam ministarstvoza rad,oni kažu nije do njih,već do ministarstva finansija,zvala i njih,kažu nije do njih već do punjenja budžeta i premijera,tako da ja mislim,ništa od tog zivkanja naše "gospode",ja predlažemda zovemo MEDIJE,Hayat TV,FTV,I ove malo veće jer naši lokalni ne smiju ni pričati o tome,i to da naglasimo da nam ovaj mjesec su preskočili,i da je zadnja bila aprilska naknada,pozzz

clock-img

01.10.2013, 12:13

clock-img

cvječko

pencil-img

17

15.08. bila zadnja a danas je 01.10 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.10.2013, 12:18

clock-img

zana_04

pencil-img

13

slažem se, odgovornost prebacuju sjednih na druge. Neka sebi obustave plaće ako je do bužeta pa čuj i mi smo na bužetu i gdje piše da imaju oni kao i drugi budžetski korisnici red prvenstva. Dok im ne pokažemo ne možemo ni očekivati.Stvar je u politici treba se okomiti i pokazati da ipak vladajuća struktura nije tako podobna i da ništa nisu bolji od prethodnih (a to ih boli jer se bore za pozicije) a mi smo najslabija karika kategorija koja će u mjedijima ipak imati odjeka. Pozdrav...

clock-img

01.10.2013, 12:58

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

u tesanj dosle pare za porodilje koje nisu u radnom odnosu...

clock-img

01.10.2013, 13:05

clock-img

Minčica

pencil-img

8

Kontaktirala sam Hayat,ako ima neka majka da želi dati kratku izjavu za tv,oni bi veoma rado napravili priču o tome za Vijesti u 7,pa javite se ako je neko zainteresovan

clock-img

01.10.2013, 13:55

clock-img

zana_04

pencil-img

13

ma svaka čast, žena od akcije!

clock-img

01.10.2013, 15:07

clock-img

adisa h

pencil-img

29

hajde neka neko obraduje i zenicu

clock-img

01.10.2013, 16:17

clock-img

adisa h

pencil-img

29

evo i ja sam poslala mail na min.nadam se da ce neko da nam se obrati jer trebamo svaki dan da im pisemo

clock-img

01.10.2013, 17:20

clock-img

Suela

pencil-img

25

Tako sam i ja svaki mjesec pisala ministru, svađala se sa Centrom za socijalni rad, htjela na proteste, žalilla se, bunila i na kraju prekinula bolovanje i počela raditi prošli mjesec, 3 mjeseca prije isteka porodiljskog bolovanja. Morala sam jer više nisam mogla u dugove, užas. user posted image

clock-img

01.10.2013, 19:30

clock-img

medyy

pencil-img

12

drage mame mislim da to nepije vode sto zovete i saljete meilove to niko i necita

clock-img

01.10.2013, 20:22

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

ZALOSNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.10.2013, 10:10

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

Dobro jutro! Suela, tako mi je zao sto su te doveli do toga da moras ostaviti dijete i vratiti se na posao. Zaista tuzno kako se drzava brine... Meni samo nije jasno zasto se suti o ovome??? Mincice, je li se javila neka mama? Je li bio prilog, nisam bila kuci pa nemam pojma... Pozdrav za sve mame i bebace.

clock-img

02.10.2013, 10:40

clock-img

Minčica

pencil-img

8

Niko se ne javlja,neće niko,javite se ako neko želi

clock-img

02.10.2013, 11:17

clock-img

cvječko

pencil-img

17

SAD SAM ZVALA CENTAR POČuser posted image ELE SU UPLATE PA KAŽE ODMAH STE VI NA REDU user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.10.2013, 11:25

clock-img

bebara mala

pencil-img

18

ajd akbda vidjecemo a ak bude uplata nek neko napise na catu posto kad god se uplati svi se usute do sljedeceg mjeseca!!!!!user posted image

clock-img

02.10.2013, 11:32

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

odakle je cvjecko?

clock-img

02.10.2013, 11:33

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

meni kazu da se nadam do petkauser posted image Inace sam iz Kaknja

clock-img

02.10.2013, 11:34

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

Pa ljudi ako ce sada biti za maj kada da se ja onda nadam uplati za juni mj. tek u novembru?!user posted image posto su kasnili opet

clock-img

02.10.2013, 11:34

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

Pa ljudi ako ce sada biti za maj kada da se ja onda nadam uplati za juni mj. tek u novembru?!user posted image posto su kasnili opet

Zadnji članci

article-img