cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton

clock-img

26.09.2013, 11:25

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

Amire dali znate i za koji mjesec bi trebala biti uplata ja cekam vec 5ti mjesecuser posted image pozz

clock-img

26.09.2013, 11:32

clock-img

amir_z

pencil-img

21

sada ce biti uplata za mjesec maj...sad da li cete dobiti ili ne, ne znam stvarno, ali mislim da je vrijeme i moja zena je na prvu naknadu cekala sigurno nekih pet - sest mjeseci od poroda ;)

clock-img

26.09.2013, 11:34

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

eee tugo moja, dokle ide ovo sve sreca pa "svako djete ima svoju nafaku" odnekud dodju :-) hvala Amire

clock-img

26.09.2013, 13:12

clock-img

enimid

pencil-img

13

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

samo nagađanja..

clock-img

27.09.2013, 12:05

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

tesanj,nistauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.09.2013, 12:47

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

DRAGA I JA SAM SE PORODILA 15.03 BOLOVANJE OTVORILA 12.02 (PORODILJSKO) PRVE DVIJE NAKNADE SU MI LEGLE 31.07 ETO PA SE RAVNJAJ
user posted image
NAZALOST KASNE KAMARU BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

clock-img

27.09.2013, 13:47

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

Pa da 5mjeseci si cekala i meni ce sad biti 5mj. sad se u oktobru nadam uplati :-( bolovanje u aprilu otv.u maju se porodila i rekla mi da cu dobit dvije valjda odma pola aprila i za maj ali tek kada bude za juni.Kako god ovo je uzas user posted image

clock-img

30.09.2013, 10:04

clock-img

medyy

pencil-img

12

zna li ko ima li sta danas sa uplatama?

clock-img

30.09.2013, 10:58

clock-img

bebara mala

pencil-img

18

valjda bi trebali danas prije prvog da uplate user posted image

clock-img

30.09.2013, 11:32

clock-img

cvječko

pencil-img

17

daj Bože user posted image user posted image

clock-img

30.09.2013, 11:41

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

Cekamoooo... user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.09.2013, 11:56

clock-img

enimid

pencil-img

13

Boli njih briga hoćel biti prije prvog ili ne..za sve ostale populacije su uplacene pare,samo mi čekamo!!!
Ali et hajmo vjerovat da će biti danas..user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.09.2013, 12:51

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

Cao mame i tate! I ja sam na porodiljnom, rodila u martu a prvu naknadu isplatili prosli mjesec. tj.dvije odjednom. Jutros sam poslala mail ministru za ova nasa pitanja user posted image Mozda ne bi bilo lose da mu i vi pisete, neka vidi da nas ima i da smo nezadovoljne... Pozdrav svima

clock-img

30.09.2013, 13:02

clock-img

adella88

pencil-img

33

u tešnju još ništa user posted image

clock-img

30.09.2013, 13:11

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

adela jesil zvala ili isla na zid placa ( bankomat ) ? :)

clock-img

30.09.2013, 13:56

clock-img

adella88

pencil-img

33

IZVORNA PORUKA: suberbeba

adela jesil zvala ili isla na zid placa ( bankomat ) ? :)

user posted image user posted image nisam, dođe mi poruka na mobilni čim pare legnu na račun, i još ništa nemaaaa.... a kad će biti ne zna se. user posted image user posted image

clock-img

30.09.2013, 14:05

clock-img

adisa h

pencil-img

29

cula sam da namjerno ne uplacuju redovno jer pokusavaju da natjeraju porodilje da se prije vrate na posao.. samo im je na sramotu da se ovako odnose sa nama i onda pametuju kako se ne radja dovoljno djece, a koje djece od cega da zive ta djeca i njihovi roditelji sramota neka im je.... a mogu li dobiti mail na koji da se obratim ministru mislim da bi svi trebali zbog nas i buducih mama. ovo mi je drugo dijete i ne planiram siriti porodicu ali cu rado da podrzim svaku porodilju

clock-img

30.09.2013, 14:14

clock-img

editaemina

pencil-img

10

E ako je to istina sto procita na sramotu nek im bude,i ja ima dvoje djece hvala Bogu da mi budu zive i zdrave ne planiram se vise poradjati,jer s ovim njihovim naknadama samo mozes do prosjackog stapa doci ni docega vise,stvarno su presli svaku mjeru a hoce porast stanovnistava stalno govore trebaju se zene poradjati,a kadc trebaju isplatiti onda kasne po 6 mjeseci i nikad se nemozes i nesmijes pouzdati u te njihove isplate,,,Onaj ko je odgovoran za ovo zaista neka mu bude na sramotu,,,

clock-img

30.09.2013, 15:21

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

Ministar:

Ivica Ćurić
Adresa: Kučukovići 2
Brojevi telefona: 032/244-618
032/246-252
032/245-640
E-mail adresa: min.rad@zdk.ba

to je to, adisa h. Ne mislim da cemo napraviti neku revoluciju ako mu budemo slale mejlove, ali bolje da pisemo njemu, nego da po forumima kukamo, da sutimo, trpimo... Sumnjam da njemu plata kasni i da njegovoj djeci nesto fali... Zalosno je kakav odnos drzava ima prema porodiljama, samohranim majkama i zenama opcenito. Zaboravljaju da je ta ista zena i njima podarila zivot...

clock-img

30.09.2013, 16:12

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

Dzaba saljete e.mailove to njih interesuje ko lanjski snijeg...
I ja sam cula da ovoliko kasne da bi se vracale sa bolovanja sto zene masovno rade...

clock-img

30.09.2013, 16:38

clock-img

Jelena J.

pencil-img

10

na posao cu se vratiti nakon godine dana porodiljskog... U svakom slucaju ce mi isplatiti sve zaostale plate. Slat cu mailove svaki dan, neka je uzalud, bar se ja bolje osjecam kad im se nagovorim user posted image

clock-img

30.09.2013, 16:53

clock-img

našamala

pencil-img

4

upravu si jelena J. ja sam još tražila i dio godišnjeg odmora za ovu godinu želim sa mojom bebarom da provedem što više vremena jer sa ovom njihovom politikom podrške porodiljama teško da ću se odlućiti na još jednu trudnoćuuser posted image

clock-img

30.09.2013, 18:58

clock-img

zana_04

pencil-img

13

ako sjedimo i šutimo ne možemo očekivati da će se sjetiti da postojimo i da su obavezni da vrše isplate, zato treba da podsjetimo ih na ZAKON a oni su upravo tu, na radnim mjestima koja provode zakon. I kao što Jelena kaže svaki dan ću zvati bar da im dosađujem i ujedno ja se ispraznim.

clock-img

30.09.2013, 22:27

clock-img

DobojJug

pencil-img

46

a zasto ovdje pricati, zvati,pisati kada mozemo mi majke sa podrucja ZeDo kantona otici pred vladu sa bebama, pa dosta vise! Cijela BiH bi nas podrzala a bez akcije nema reakcije kako su czrata zaprijetili da ce se okupiti i odma kes uplacen.

clock-img

30.09.2013, 22:56

clock-img

Lilliloo

pencil-img

28

Ja sam u prvom safu ako se to desi...

Zadnji članci

article-img