cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Porodiljska naknada ZE-DO kanton

clock-img

01.04.2013, 14:19

clock-img

mama mahira

pencil-img

76

cccccccccccc zalosnoooooooooooooo

clock-img

01.04.2013, 19:48

clock-img

Suela

pencil-img

25

u zenici uplatili naknadu, evo ja podigla pare user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.04.2013, 07:05

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

jel to aprililili? user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.04.2013, 07:44

clock-img

hatepsut

pencil-img

1241

Nije sala,juce je legla uplata !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

clock-img

02.04.2013, 08:30

clock-img

mama mahira

pencil-img

76

pa JEL SVIMA BILA UPLATA ILI ZA PAR GRADOVA

clock-img

02.04.2013, 10:26

clock-img

mama mahira

pencil-img

76

visoko nema para jooos uvijek

clock-img

02.04.2013, 11:08

clock-img

visoko

pencil-img

42

bitno je da su krenule uplate.pa nadat se da nas obraduju u ovoj sedmici akobogda...

clock-img

02.04.2013, 13:24

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

u tesnju nista jos...:(

clock-img

02.04.2013, 14:14

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

drage majke dali ste da pokrenemo incijativu o izmjeni zakona za porodiljsko i sveukupno vezano za nase malisaneuser posted image

ako ste za dajte da se uvezemo i pokrenemo nesto imamo podrsku nase RR i administratora u to sam sigurnauser posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

clock-img

02.04.2013, 15:54

clock-img

Suela

pencil-img

25

ja sam već ranije predlagala da sa bebama idemo kod ministra, ali me očigledno niko nije shvatio ozbiljno pa niko nije reagovao. ako hoćemo izmjenu zakona trebamo znati šta želimo da se izmjeni, da nam ne bi bilo gore, jer u zenici je ipak veća naknada nego u sarajevu, samo što puno kasni i što nezaposlene porodilje nemaju mjesečnu naknadu. mislim da je nepravedno to što žene koje rade u državnim institucijama imaju pravo na naknadu od 100%, kao njima treba više nego nama ili one su to zaslužile više nego mi koje radimo kod privatnika. jesam za promjene na bolje user posted image

clock-img

02.04.2013, 16:10

clock-img

Suela

pencil-img

25

IZVORNA PORUKA: Suela

ja sam već ranije predlagala da sa bebama idemo kod ministra, ali me očigledno niko nije shvatio ozbiljno pa niko nije reagovao. ako hoćemo izmjenu zakona trebamo znati šta želimo da se izmjeni, da nam ne bi bilo gore, jer u zenici je ipak veća naknada nego u sarajevu, samo što puno kasni i što nezaposlene porodilje nemaju mjesečnu naknadu. mislim da je nepravedno to što žene koje rade u državnim institucijama imaju pravo na naknadu od 100%, kao njima treba više nego nama ili one su to zaslužile više nego mi koje radimo kod privatnika. jesam za promjene na bolje user posted image

pogrešno sam se izrazila, nije nepravedno što žene u držanim institucijama imaju naknadu 100%, već što mi ostale nemamo

clock-img

02.04.2013, 16:15

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

pogrešno sam se izrazila, nije nepravedno što žene u držanim institucijama imaju naknadu 100%, već što mi ostale nemamo

naravno ja se slazem mozemo otvoriti temu uz dogovor s RR administratorom i sve fino istanciti ako ima zainteresovani daj da se organizujemo i da sve ide bar na federalnom nivou i u sa.kasni evo vec mjesec dana

clock-img

02.04.2013, 16:22

clock-img

hatepsut

pencil-img

1241

To o cemu ti pises je do poslodavca,znaci sve zene imaju u nasem kantonu imaju 80%(cini mi se) e poslodavac je taj koji nadoknadi jos tih 20%.

Ja nemam nista jer ne radim !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

clock-img

02.04.2013, 16:54

clock-img

Suela

pencil-img

25

poslodavcima nije zakonom naloženo da moraju plaćati tih 20% do 100%, tako da ne moraju, i naravno niko i ne plaća, a za državne institucije je donešena odluka da će se tim ženama plaćati obavezno tih 20%. a i ja mislim da je najgore to što nezaposlene žene nemaju mjesečnu naknadu i zbog toga se treba najviše i buniti, jer negdje je to već ranije neko komentarisao, veliki broj žena u našem kantonu nije zaposlen i kako da se odluče na rađanje, nisu žene krive što posla nema. ja imam naknadu ali podržala bih izmjenu zakona pa makar i samo u tom smislu.

clock-img

02.04.2013, 19:51

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

poslodavcima nije zakonom naloženo da moraju plaćati tih 20% do 100%, tako da ne moraju, i naravno niko i ne plaća, a za državne institucije je donešena odluka da će se tim ženama plaćati obavezno tih 20%. a i ja mislim da je najgore to što nezaposlene žene nemaju mjesečnu naknadu i zbog toga se treba najviše i buniti, jer negdje je to već ranije neko komentarisao, veliki broj žena u našem kantonu nije zaposlen i kako da se odluče na rađanje, nisu žene krive što posla nema. ja imam naknadu ali podržala bih izmjenu zakona pa makar i samo u tom smislu.

pa hajde da se organizujemo istog sam misljena sve bebe imaju iste potrebe i jos uz to nedo Bog da se razboli ovdje kod nas u sa.svaki lijek za bebe (gotovo svaki ) se placa i odakle onda zenama koje nemaju nista sramotno

clock-img

03.04.2013, 10:46

clock-img

mama mahira

pencil-img

76

i ja sam ZA ,,,a usput imal sta danas?

clock-img

03.04.2013, 11:00

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

u zenici uplatili naknadu, evo ja podigla pare user posted image user posted image user posted image

hoces loi molim te reci u kojoj banci se isplacuje naknada u zenici?

clock-img

03.04.2013, 12:15

clock-img

Suela

pencil-img

25

IZVORNA PORUKA: suberbeba

hoces loi molim te reci u kojoj banci se isplacuje naknada u zenici?

moja banka je IntesaSanPaolo, nju sam dostavila u socijalno da mi na nju uplaćuju.

clock-img

03.04.2013, 12:20

clock-img

visoko

pencil-img

42

znali li iko jel još gdje bilo uplata????

clock-img

03.04.2013, 12:25

clock-img

suberbeba

pencil-img

83

ja sam bila u socijanom u tesnju i kazem im da je bila u zenici ,kaze lazu...i sad zovem banku...rekose bila u ponedeljak...strasno...izgleda da ljudi stvarno nemaju pojma o svom poslu kojeg rade...uglavnom ...tesanj ....nista jos...ostali gradovi ...osim zenice, kakva je situacija?

clock-img

03.04.2013, 12:29

clock-img

visoko

pencil-img

42

ja sam jučer zvala zenicu,i ljubazna gospođa mi je rekla da su krenuli sa uplatama i da je bilo u zenici..a kad će u ostalim gradovima ona naravno neznauser posted image user posted image

clock-img

03.04.2013, 13:15

clock-img

mama mahira

pencil-img

76

i ja sam juce zvala zenicu i gospodja mi veli da je bila uplata za zenicu i zepce,,a kad budu imali para uplatit ce i ostalim gradovima

clock-img

03.04.2013, 13:26

clock-img

Stent

pencil-img

44

odoh se ja prijavit da stanujem u zenici, za njih uvijek ima para!

jel se neko informisao koja je procedura za pokretanje promjena zakona?

sve to sporo ide, tako da se ja ne nadam da ce mene te promjene i ako se dese zakacit, mozda pak moje dijete bude imalo koristi od toga :D

clock-img

03.04.2013, 13:40

clock-img

amir_z

pencil-img

21

a za koji mjesec se u zenici isplacuje porodiljska naknada, jel to tek za decembar???

clock-img

03.04.2013, 14:21

clock-img

mamaibabo

pencil-img

324

IZVORNA PORUKA: mama mahira

i ja sam ZA ,,,a usput imal sta danas?

user posted image user posted image user posted image zato ZAuser posted image

Zadnji članci

article-img