Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Samo da se javim zenicama kojima sam obecala iz Tuzle da cu ja ako Bogda u cetvrtak biti u Tuzli....vidimo se
29.10.2010, 11:10
niki83
2113
nama ovaj babyvac nikako ne pomaze.. jednostavno ne usisa nista (ili tacnije receno sasvim malu kolicinu) a sinoc smo muku mucili sa zacepljenim nosicem i nespavanje, i u 1h smo usisavali da ga otcepimo, no nismo joj nista pomogli bas se muci vec nocima, a 2 dana koristimo babyvac ali nista
29.10.2010, 11:15
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: niki83
nama ovaj babyvac nikako ne pomaze.. jednostavno ne usisa nista (ili tacnije receno sasvim malu kolicinu) a sinoc smo muku mucili sa zacepljenim nosicem i nespavanje, i u 1h smo usisavali da ga otcepimo, no nismo joj nista pomogli bas se muci vec nocima, a 2 dana koristimo babyvac ali nista
Vi imate začepljen nos a ne onaj koji curi. trebate ''raskavisit'' slinice...znači stalno stavljati kapi, aquamaris ili sunce moje malo...pa onda usisacati slinice....
29.10.2010, 11:37
niki83
2113
ma mi nemamo nikakvih drugih simptoma osim zacepljenog nosa, i o jojsmeta samo kad treba spavati..koristimo i kapi Operil (jer su nam kod prethodne prehlade samo one pomogle), a i sljez joj spricom spricnem u nos, ne znam je li ovo dovoljno...evo jutros sam joj napravila i caj od zove, cini mi se da cujem sve vise hroptaja,pa me strah da joj ne sidje na pluca slajm, zato bih tako voljela da izvucem nesto sa ovim babyvacom, kad ga vec imamo.. hvala Hanady na odgovoru
19.11.2010, 22:32
bebacha
1170
ako je neko narucio ovo cudo preko ovoe Slovenske stranice nek mi se javi na pp.izgleda da cu i ja ovo kupit.mada sam i dalje jakooo skepticna prema ovom
19.11.2010, 22:36
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
ako je neko narucio ovo cudo preko ovoe Slovenske stranice nek mi se javi na pp.izgleda da cu i ja ovo kupit.mada sam i dalje jakooo skepticna prema ovom
e pošaljem ti broj telefona mame2009 ona ima kod sebe ja mislim još 2 komada i nemoj biti skeptična...ja svoj u tašnici nosim...spaps mi je vjeruj nećeš se pokajati
19.11.2010, 22:45
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: niki83
Vi imate začepljen nos a ne onaj koji curi. trebate ''raskavisit'' slinice...znači stalno stavljati kapi, aquamaris ili sunce moje malo...pa onda usisacati slinice....
I još nešto, ako je nos začepljen zato što je sluznica natečena, onda babyvac ne može izvuči ništa jer i nema ništa. I tad pomažu samo Operil kapi koje smanjuju otok sluznice. S tim da sa Operilom treba biti jako škrt i štedljiv, koristiti ga najmanje moguće jer on usput i oštečuje sluznicu.
Babyvac je zakon kad je nos pun sekreta i kad sekret curi van. Ali ako je nos začepljen, a suh onda će slabo pomoći izvlačenje.
19.11.2010, 22:55
bebacha
1170
Hanady kako ga koristis vani,mislim ako ga vec nosis sa sobom.ne kontam mozda je do mene
19.11.2010, 22:58
selina
1126
Hanady kako ga koristis vani,mislim ako ga vec nosis sa sobom.ne kontam mozda je do mene
mila jel mislis vani nema usisvaca ili ja sad grjesim hahahahhahaha???
19.11.2010, 23:05
Hanady RR
18727
joj legendo
nemama vani usisivač ženo... nego sam ja to rekla više figurativno... ja gdje god idem sa djecom nosim ga... pođem kod mame ako nos porvuri ja izvadim i ispušem....
19.11.2010, 23:09
Lejla Ka
5544
Hanady, da li je tvojim curicama neugodno da im izvlačiš sa babyvacom? Moj sin se baš onako trza kao da ga boli, pored što ga je vjerovatno malo i strah cijele skalamerije. A ja kad sam sebi probala nisam osjetila ama baš nikakvu neugodnost. A opet, i muž kaže da je i njemu bilo užasno
19.11.2010, 23:10
selina
1126
ja tu spravicu nikad nisam korisitla sa usisivacem moja melina se prepane dok usisajem po kuci a kamoli da joj usisam nos ja to onako ustima izvucem i ja mislim da je to i dovoljno ne bi ni pokusavala drugacije tako da ga mogu ja i vani korisitit
19.11.2010, 23:11
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Hanady, da li je tvojim curicama neugodno da im izvlačiš sa babyvacom? Moj sin se baš onako trza kao da ga boli, pored što ga je vjerovatno malo i strah cijele skalamerije. A ja kad sam sebi probala nisam osjetila ama baš nikakvu neugodnost. A opet, i muž kaže da je i njemu bilo užasno
moje se uopšte ne bune jedina neugoda koju sam ja osjetila je kada se sve izvuče nozdrva se kao zatvori pa se trzneš... al moje curice idu na usisivač sretne... ja samo kažem idemo nos ipuhat one idu sa mnom u sobu gdje nam je usisivač...ja im prvo izvučem slinice a onda i njima dam malo da drže. nevjerovatno tako od početka
19.11.2010, 23:19
Lejla Ka
5544
Ja sam ga i nabavila zato što sam na Youtubu gledala bebče kako sasvim mirno drži spravicu u nosu, a moji svi (uključujući i MM) kažu da im u opće nije prijatno. A meni nije bilo ama baš ništa neprijatno, ni vakuma, ni nekog osjetnog strujanja, ništa
19.11.2010, 23:56
leona81
6373
ni nama ne pomaze, sline ne cure vec je nos zacepljen...za kapi citam pise 2 puta dnevno se smiju stavljati...kako onda da joj navlazim sluznicu nosa i da izadje ovo van? btw moja vristi kad vidi kapi, ili babyvac ili usisivac...
20.11.2010, 00:53
tweety
1407
Moja preporuka je da se umjesto Operil kapi koriste Aquamaris ili Sunce moje malo.To su fiziološke otopine,slana voda,tako da ne može naškoditi sluznici nosa kao ove druge kapi koje imaju hemiju u sebi.Isto tako se može ukapati par kapi bijelog sljeza u nosić bebe,pa nakon nekoliko minuta pokušati sa Babyvacom.Meni je super stvar,pomogao mi je pravo.
20.11.2010, 07:22
leona81
6373
gdje cu kupiti sljez i kako cu ga ukapati?
20.11.2010, 08:36
bebacha
1170
sljez kupis u apoteci ili supermarketu,korjen sljeza.u ohladeno prokuhano vodu stavis malo sljez ,poklopis i ostavis dva 2 ,onda procjedis i sa spricom ukapas
20.11.2010, 11:51
anidla
3683
joj i nama je nosic katastrofa, a on vristi kad priblizim babayvac, to prije nije radio
20.11.2010, 17:37
Lejla Ka
5544
Fiziološka otopina (Aquamaris, Sunce moje malo ...) i Operil kapi imaju potpuno drugačije djelovanje i ne treba ih mješati, tj. koristiti za iste stvari. Fiziološka otopina je kao što je već rečeno rastvor soli u vodi, i ona služi da se sekret iz nosa razrijedi i da se tako lakše izvuče ili izbaci (kapi od korijena bijelog sljeza imaju slično djelovanje). Operil je lijek koji pomaže da spadne otok sluznice kad je blokada nosa uzrokovana otečenom sluznicom. Operil ne razrjeđuje sekret, a fiziološka ne može značajno ublažiti otok sluznice, zato ne treba poistovjećivati ova dva preparata. I Operil bi trebalo primjenjivati isključivo uz savjet ljekara.
26.11.2010, 16:57
myb@by
1644
Moze li mi iko reci gdje u Sarajevu mogu naci babyvac. Hitno mi je pravo. Hvala
26.11.2010, 17:27
škorpija
6649
u apoteci sarajevo na socijalnom
26.11.2010, 17:32
myb@by
1644
Škorpija hvala ti puno, mislila sam da mi niko nece odgovoriti a dijete mi se uguši u šlajmu .
26.11.2010, 17:34
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: myb@by
Moze li mi iko reci gdje u Sarajevu mogu naci babyvac. Hitno mi je pravo. Hvala
imaš PP ako ima mama2009 još iplsatilo bi ti se...30Km je kod nje a u srajevo apotekama je skuplji za 15 KM.... prošli mjesec samo ga je bilo u apoteci na ilidži
17.12.2010, 12:15
marinčii
4750
meni bi trebao babyvac pa me zanima jeli se još može naručiti na ovoj adresi što je stavila forumašica rija?