Ove godine, moja bebica će da dobije i svoj prvi paketić! Ali što je žalosno u dodjeli ovih paketića je činjenica da će, bez obzira što smo i moj MM i ja zaposleni, beba ipak dobiti samo jedan paketić, a jedini razlog tome je taj što i muž i ja radimo u istoj firmi, da tako nazovem!? Koliko ja znam, paketići su se uvijek dodjeljivali na osnovu radno-pravnog statusa zaposlenog roditelja, a u firmi u kojoj radimo oboje, paketiće dodjeljuju "po djetetu"!? E ako sam mogla vjerovati da jedna državna institucija dodjeljuje paketić po djetetu, a ne zato što, u mom slučaju, oba roditelja rade u istoj "kući", pa ću ja danas -sutra, kad ako Bog da, moje dijete bude i znalo za paketić i bilo svjesno, reći mu, "znaš sine, ovo ti je paketić od mame, a od tate nema", ili obratno!Kad sam ja bila dijete, moj otac je radio kao profesor u jednom srednjoškolskom centru, gdje je bilo djece, čija oba roditelja rade u školi i ta djeca bi dobila po dva paketića, jedan od tate i jedan od mame, kako je i pravedno i normalno, ali eto ovi danas valjda nemaju para za takve "gluposti". Ma nije meni za paketić, kupit ću mu ako treba, ali ne mogu vjerovati da nisu u stanju obezbjediti paketiće za takvu djecu, čija oba roditelja skupa rade, a takvih nas, bar gdje ja radim, nema puno, možda svega tri slučaja. Ali nek su nama naša dječica živa i zdrava, a paketići su najmanji problem! Ali eto, ubi me nepravda bilo koje vrste! Žali Bože one dječice koja možda nikad ni neće znati za paketić, a ima i takve dječice, nažalost...