cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bosanski/hrvatski/srpski jezik???

clock-img

27.04.2013, 00:11

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Bitno je da se svi razumijemo, pa bio vlak ili voz!

Moj djecak u vrticu uci pjesmicu:
Juri juri vlak
kaze neki dan,mama ja sam rekao teti da se ne kaze vlak..nego voz..zato sto mi zivimo u Bosni i Herrrrcegoviniuser posted image

ps.al fkt je tesko djetetu obajsniti zasto se kaze vlak a ne voz...skroz ga to zbunjuje

A znam. Kod nas sva djeca govore vlak, i moja mala zna za vlak. A kad smo bili u Sa kod prijateljice, njen mali je pitao da se igraju vozica, a ona napravila zbunjenu facuuser posted image user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 27.4.2013 0:12:35 >

clock-img

27.04.2013, 13:10

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: Full Moon
Vinetu, jesi li ti to polagala naknadno i druge dvije norme na faksu, pa ti sve to pise, mislim znam da je postojala ta mogucnost, pa me onako zanimauser posted image

Da! user posted image

clock-img

27.04.2013, 15:09

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

IZVORNA PORUKA: Vinetu

IZVORNA PORUKA: Full Moon
Vinetu, jesi li ti to polagala naknadno i druge dvije norme na faksu, pa ti sve to pise, mislim znam da je postojala ta mogucnost, pa me onako zanimauser posted image

Da! user posted image

Superuser posted image

clock-img

27.04.2013, 23:43

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Na silu guraju i Hrvate i Srbe i Bošnjake u Bosnu.
U Bosni žive pravoslavci, katolici i muslimani , a ne ti prethodno nabrojani. Opet, čista logika.
Ja nikako ne mogu biti Bosanka koja koja se rodila i koja živi u Srbiji npr. Prema tome nema logike da Srbin može biti rođen i živjeti u Bosni.
U Bosni i Hercegovini žive Bosanci i Hercegovci koji su pravoslavne, katoličke i islamske vjeroispovijesti.
To što oni pišu nek okače mačku o rep. Meni je vazda logika na prvom mjestu.

Logika je jedno a zakon i Ustav nesto sasvim drugo.

clock-img

27.04.2013, 23:57

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Hanabana onda mi reci ima li moj post logike po tvom mišljenju i ako nema zašto ?
Što se tiče zakona i Ustava zna se ko ga kroji i koliko proopusta ima ...

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

28.04.2013, 00:24

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Hanabana onda mi reci ima li moj post logike po tvom mišljenju i ako nema zašto ?
Što se tiče zakona i Ustava zna se ko ga kroji i koliko proopusta ima ...

Ja sam legalista. Postujem Ustav drzava u kojoj zivim. I zato sam u kategoriji " ostali " .

clock-img

28.04.2013, 00:51

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Nisam te pitala (ko si i šta si). Nema veze, razumijem. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

28.04.2013, 11:29

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ja sam legalista. Postujem Ustav drzava u kojoj zivim. I zato sam u kategoriji " ostali " .

Nisi jedina user posted image Bit će da je "bosanski jezik" u vlasništvu Bošnjaka, ne Bosanca user posted image

Bar tako kazu ovi sto sire propagandu o tome da se ni za zivu glavu ne izjasnis kao Bosanac - musliman, katolik ili pravoslavac...user posted image

Zadnji članci

article-img