Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam u pocetku (kad smo dosli kuci iz porodilista) bila takva.Dan mi je prolazio u sterilisanju svega i svacega, peglanju svega i svacega, pranju ruku (mojih, svaki put kada dotaknem bilo sta) i onda dodje neko (mm,seka,brat,mama,svekar) i cmace bebu, dira joj lice,ljubi rukice...i ja poluuuudim .Ne sjecam se kad me je proslo valjda onda kada sam shvatila da se samo slamam bez potrebe . U redu je svakodnevno bebi do 6mj. sterilisati flasice i dudu, ok je peglati joj robicu ali ne treba pretjerivati ni u cemu.Pozdrav
koda sam ja ovo pisala.kad sam došla iz rodilišta,još kad netko dođe i odmah s vrata počme bebu dirat,mazit,ljubit, a sezona gripe bila. il npr iznio si smeće pa sad maziš bebu,pa daj operi ruke!
i neca je dobro zapazila,ne izuva se u kući i općenito nije običaj izuvanja u ovom kraju.
a što se tiče ostavljanja bebe,nije bilo riječi o ostavljanju na duži period već samo na jedan dan,a kad budemo išli na duže onda ćemo je povest. znam da je samo 1 dan al beba i taj 1 dan doji zar ne?! ali eto,sad je već počela jesti i ostalu hranu pa bi se tom ostalom hranom hranila taj dan.
zinanina ja i dalje branim svoj stav al počimala sam se pitat možda ipak nije tako,pa da vidim kako ostale mame rade
22.07.2013, 11:30
veeseelaa
20552
ja masu toga nisam radila..... fkt nisam.... niti bi, smaranje a dijete s emora susresti i sa dobrim bakterijama
22.07.2013, 11:31
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: zumbulcica
Naum pade mi situacija: Mm dolazi sa puta, nije vidio bebu 2 dana a ja mu s vrata kazem, prvo se okupaj pa onda mozes uzeti bebu u ruke , sada mi je krivo sto sam bila takva, valjda hormoni
mm svaki dan kad s posla dođe i pođe prema bebi moje prve riječi su:jesi oprao ruke?!
22.07.2013, 11:33
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: milenium
Naum pade mi situacija: Mm dolazi sa puta, nije vidio bebu 2 dana a ja mu s vrata kazem, prvo se okupaj pa onda mozes uzeti bebu u ruke , sada mi je krivo sto sam bila takva, valjda hormoni
mm svaki dan kad s posla dođe i pođe prema bebi moje prve riječi su:jesi oprao ruke?!
22.07.2013, 11:35
canim
4126
Millenium a kako pustite dijete da puze po podu ako ne skidate cipele pri ulasku u kucu? Meni to ne skidanje obuce nikad nece biti jasno.
22.07.2013, 11:45
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: canim
Millenium a kako pustite dijete da puze po podu ako ne skidate cipele pri ulasku u kucu? Meni to ne skidanje obuce nikad nece biti jasno.
posložila sam velike puzlena pod u jednoj strani,zauzmu pola dnevnog i obično se tu igra i puže,ako i siđe ponekad,ništa,operem mu rukice kasnije i eto.to je kad smo u kuhinji i dnevnom a inače,najviše vremena smo provodili u igraonicu,imamo ogromnu praznu sobu 4x4 u kojoj su samo igračke i obično se tu djete igralo,puzalo i sve,niti se imalo od što udarit,niti je imalo šta prevrnut,niti sam imala sta tu čistit,ma milina.jos ja sebi unijela jedan madrac i stavila na pod da se mogu izležavat i bit tu i gledat kako puže i igra se.raj
< Poruku je uredio milenium -- 22.7.2013 11:46:51 >
22.07.2013, 14:11
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ja masu toga nisam radila..... fkt nisam.... niti bi, smaranje a dijete s emora susresti i sa dobrim bakterijama
Potpis, uopste se ne zamaram je li uzeo cucu sa poda ili je prvo saprana pa vracena u usta; i jos masa stvari koje ste nabrojale. Ja sam jela i sa poda, jela sam i zemlju, ljubila mace i cuke koje "navrate" Bog zna odakle u avliju... i evo me prava, zdrava. Pustam i mog djecaka da radi sve ove stvari.
22.07.2013, 14:13
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
22.07.2013, 14:17
veeseelaa
20552
Čak i starija kćerka kad uđe u kuću prvo traži da joj se ruke
to daaa ai mi je smiješno upozaravati mm na isto, ustvari nemam ni potrebe jer se red zna, imali djece il bili sami
22.07.2013, 14:18
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: Iman83
Isto
Čak i starija kćerka kad uđe u kuću prvo traži da joj se ruke peru...prešao joj OCD od matere
otkad je to OCD zar to nije nešto što se ppdrazumjeva
22.07.2013, 14:20
Brisani uporabnik
4077
22.07.2013, 14:21
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: vjestica
IZVORNA PORUKA: Iman83
Isto
Čak i starija kćerka kad uđe u kuću prvo traži da joj se ruke peru...prešao joj OCD od matere
otkad je to OCD zar to nije nešto što se ppdrazumjeva
Pranje ruku je "pravilo" i kod nas; tacnije meni je to red tako je otkad znam za sebe; mm isto.
22.07.2013, 14:24
ziki
1815
Ja djeci peglam sve i peglaću. Ne ispiram 2x jer ne stavljam mnogo detrdženta. Pliše perem 1x mejsečno. Muža i sve goste pušače sam izbacila ne terasu. I peremo ruke što uđemo u kuću, tako nas mame naučile. Ja u ovome ništa ne vidim čudno niti kakvo pretjerivanje. Pretjerivanje bi bilo da sad alkoholom prebrišem podove i resto stana
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
22.07.2013, 14:34
salmy
5830
Ja alkoholom perem sve,ribam podove sedmicno njime...dezinfekcija i deratizacija mi je obavezna jednom u 15 dana....ruke se peru non stop...nema pusenja...nema rukovanja gosti kad dodju idu na pranje ruku i nogu...zaduzim ih papucama za hodanje po stanu...i tako
ja mislim da ne pretjerujem ,mada mogu pretjerat kad hocu.... recimo danas sam bas bas pretjerala....lift sam dezinfikovala alkoholom i
22.07.2013, 14:35
Brisani uporabnik
4077
22.07.2013, 14:38
veeseelaa
20552
kako to radite alkoholom kupite u apoteci pa razredite??
ja to ne radim, jel sramota?
22.07.2013, 14:39
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kako to radite alkoholom kupite u apoteci pa razredite??
ja to ne radim, jel sramota?
jasta je nego sramota...cuj ne cistis alkoholom...vala veselaaa strasno
22.07.2013, 14:39
bebacha
1170
Peglam ono sto se treba peglat,plisane igracke perem jednom godisnje osim ako vidim da su prljave imam sredstvo za dezinfekciju i to sam koristila u periodu kad se Alen ucio na tutu jer se x put upisko i kako na pod
pranje ruku po ulasku u kucu ne smatram nekakvim dokazom briznosti nego je to valjda pod moranje kod svakog,bar bi trebalo pit kao i pranje poslije wwc-a smatram da ne pretjeruje ni u cemu
22.07.2013, 14:40
Brisani uporabnik
4077
22.07.2013, 14:41
ziki
1815
Ja sad ne kontam nikako, što alkoholom brišete podove, ok ponekad sa čepom sirćeta u kanti vode dezinfikovat pod, ne češće od 1 mjesečno mada i to je mnogo ako se redovno usisava, al akoholom
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
22.07.2013, 14:43
Neca xxx
1126
IZVORNA PORUKA: salmy
Ja alkoholom perem sve,ribam podove sedmicno njime...dezinfekcija i deratizacija mi je obavezna jednom u 15 dana....ruke se peru non stop...nema pusenja...nema rukovanja gosti kad dodju idu na pranje ruku i nogu...zaduzim ih papucama za hodanje po stanu...i tako
ja mislim da ne pretjerujem ,mada mogu pretjerat kad hocu.... recimo danas sam bas bas pretjerala....lift sam dezinfikovala alkoholom i
Ozbiljno?! sta radis sa npr. zenskim gostima koje ti dođu u posjetu u štramplama? Tjeraš ih da se skidaju?
Alma_27
1326
ja peglam odjecu ali samo da bi bila ispeglana a ne zbog sterilizacije. nisam im pegala bodije kad su bili mali zato sto su od materijala koji se malo razvlaci. preko potkosuljice samo predjem peglom da je lakse slozim i preko majica isto tako. ja podove i prasinu brisem najnormalnije. ruke peremo obavezno. to mi je najbitnije. ostalo standardno kao i mi odrasli. menije bitno da su cisti podovi, kuhinja i kupatilo. to djeca najcesce i "koriste" u stanu
Brisani uporabnik
4077
salmy
5830
Ja sam se zezala za alkohol....niti cistim njime niti imam namjeru
Podovi se peru sedmicno li po potrebi prontom za parket topla voda i ljepota
Ali imam komsinicu koja prozore pere alkoholom(rakijom)....kaze blistaju,ja probala i katastrofa sve ostale muzge i nesto kao masno
22.07.2013, 14:44
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: ziki
Ja sad ne kontam nikako, što alkoholom brišete podove, ok ponekad sa čepom sirćeta u kanti vode dezinfikovat pod, ne češće od 1 mjesečno mada i to je mnogo ako se redovno usisava, al akoholom
ja koristim neko sredstvo za ciscenje s ocatom u dm-u kupila bas fino smrdi al lijepo ocisti,nema onog umjetnog mirisa da guši,a i jeftin je