cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno

  
clock-img

23.05.2013, 14:14

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru user posted image - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

23.05.2013, 14:16

clock-img

henna ze

pencil-img

475

običnim koncem..uvijek..dobro ispadne

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

23.05.2013, 14:25

clock-img

MicoTico

pencil-img

340


IZVORNA PORUKA: vila_7

kako vi precizno i lijepo prerezete kore za tortu na 2 dijela?


Najobičnijem koncem

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

23.05.2013, 14:29

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

23.05.2013, 14:34

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: vila_7

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru user posted image - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! user posted image



Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju.
Ne znam kontaš li me user posted image



I ja ovako.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

23.05.2013, 20:54

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

skontala sam al ne uradih user posted image . Torta je u obliku srca, a i pomala je tako da sam uspjela samo nozem..al nek znam za sljedeci put user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

27.05.2013, 10:57

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!

clock-img

27.05.2013, 11:01

clock-img

EEDITH

pencil-img

1217

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

clock-img

27.05.2013, 11:03

clock-img

ninuska

pencil-img

1939


IZVORNA PORUKA: eldinky

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi



Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.

a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?

clock-img

27.05.2013, 11:07

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544


IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!



Bez kuhanja! Kraće stoji al bude tako dobar da se brzo i popije :) A i zdraviji je kad ne staviš puno šećera. Moja svekrva kad hoće da joj duže ostane (koju sedmicu) ne dodaje šećer već šećeri po potrebi kad nekom pravi sok, ili ne stavlja onima koji ne vole i li nesmiju šećer (svekar mi je dijabetičar)

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

27.05.2013, 11:09

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876


IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?

ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!


ja isto planiram praviti sok od zove,ja pravim 40 cvjetova u 4l vode,odstoji 24h,procijedim,dodam 4kg šećera,4 limuntusa i ostavim opet 24h,miješam povremeno.e sad ima varijanti gdje neko stavi limun unutra ili više limuntusa

clock-img

27.05.2013, 11:11

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: vila_7

ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru user posted image - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige! user posted image



Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju.
Ne znam kontaš li me user posted image


i ja tako nožem obilježim da bude jednako i uzmem lijevi i desni kraj konca običnog i pomjeram

clock-img

27.05.2013, 11:20

clock-img

EEDITH

pencil-img

1217


IZVORNA PORUKA: ninuska


IZVORNA PORUKA: eldinky

ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........
oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji)
odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi



Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.

a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?



40-45 cvjetova,5 l vode,5 limuntosa,1 limun isječeš,i to odstoji 24 h
šećera 4 kg,ili 4,5 koliko voliš slatko

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

clock-img

30.05.2013, 12:29

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24user posted image
al koji kockasti

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

30.05.2013, 12:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24user posted image
al koji kockasti


http://www.kupime.hr/ponuda/torta-po-izboru/5298

promjer 26 cm, okrugla torta za 12 do 15 osoba

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.05.2013, 12:34

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24user posted image
al koji kockasti


Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24.
Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

30.05.2013, 12:34

clock-img

bebacha

pencil-img

1170


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24user posted image
al koji kockasti


http://www.kupime.hr/ponuda/torta-po-izboru/5298

promjer 26 cm, okrugla torta za 12 do 15 osoba



user posted image


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

30.05.2013, 12:35

clock-img

bebacha

pencil-img

1170


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo mi je hitno

torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti
jel moze okrugli 24user posted image
al koji kockasti


Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24.
Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.



aha,skonta
ma tema je zasta BiH,pa kontam bolje neka kockasta,odnosno provougaonik

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

01.06.2013, 18:12

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

moze li mi neko napisati provjeren recept za dzem od jagoda plizz.kupila sam jagode,sta dalje user posted image

clock-img

01.06.2013, 18:15

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

isjeci,ukuhaj sa secerom i dodaj džemfix...zacas

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

01.06.2013, 18:21

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

nisam mislila dodavati dzemfix,samo secer. da li treba vodu dodati kada se pravi sok?

clock-img

01.06.2013, 18:24

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

za sok ne znam

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

01.06.2013, 18:37

clock-img

AnLu

pencil-img

371

Gvendolina ja sam pravila marmeladu i ovako sam. Stavila jagode i secer, izblendala, dodala jedan limun i to ukuhala, skidas pjenu dok se kuha i mjesas, dezuras pored serpe da ti ne pokipi jer se pjena "digne" i kad se ukuha to je to, jedno sat-dva sam ja kuhala otprilike.


A ako hoces da su ti jagode u komadima onda mozes da stavljas red jagoda, red secera i ostavis da prenoci u frizideru, sutradan dodas vode kad provri kuhati desetak minuta, procjediti to sto procjedis je dok, a ostalo jos ukuhas i imas dzem, tj po meni vise slatko od jagoda.

_____________________________

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

clock-img

01.06.2013, 18:59

clock-img

AnLu

pencil-img

371

Mislila sam to sto procjedis je sok, ne dokuser posted image

A sok sam pravila tako sto sam posecerila jagode i ostavila da odstoje par sati, dodala malo vode i kuhala jedno satak dok jagode nisu "pobjelile" procjedila i eto ga gotov sok.

_____________________________

A. 10.02.2010.
L. 12.08.2011.

clock-img

01.06.2013, 21:21

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

e AnLu hvala ti, nasla sam recept slican ovom drugom sto si pisala. jer bi zeljela da ih sto manje kuham i da bude vise kao slatko, da zadrze aromu. evo sve do sad sam cistila jagode,posula ih secerom i ostavicu preko noci. sutra ide drugi dio "operacije" . ako gdje zapne javicu seuser posted image a kad zavrsim postavim sliku i recept ( naravno ako eksperiment uspijeuser posted image )

Zadnji članci

article-img