Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige!
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
23.05.2013, 14:16
henna ze
475
običnim koncem..uvijek..dobro ispadne
_____________________________
Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.
23.05.2013, 14:25
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: vila_7
kako vi precizno i lijepo prerezete kore za tortu na 2 dijela?
Najobičnijem koncem
_____________________________
Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)
23.05.2013, 14:29
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.05.2013, 14:34
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: vila_7
ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige!
Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju. Ne znam kontaš li me
I ja ovako.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
23.05.2013, 20:54
vila_7
5398
skontala sam al ne uradih . Torta je u obliku srca, a i pomala je tako da sam uspjela samo nozem..al nek znam za sljedeci put
_____________________________
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
27.05.2013, 10:57
ninuska
1939
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
27.05.2013, 11:01
EEDITH
1217
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
_____________________________
U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........
27.05.2013, 11:03
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: eldinky
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.
a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?
27.05.2013, 11:07
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: ninuska
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
Bez kuhanja! Kraće stoji al bude tako dobar da se brzo i popije :) A i zdraviji je kad ne staviš puno šećera. Moja svekrva kad hoće da joj duže ostane (koju sedmicu) ne dodaje šećer već šećeri po potrebi kad nekom pravi sok, ili ne stavlja onima koji ne vole i li nesmiju šećer (svekar mi je dijabetičar)
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
27.05.2013, 11:09
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: ninuska
Zene drage, jel neka od vas pravi sok od zove?
ja nisam nikad,a nabra mi muz zove na selu, pa me interesuje na koji nacin vi pravite? Googlala sam i nasla sam dva nacina za pravljenje: da odstoji u vodi neko vrijeme i dr. sa kuhanjem. Koji je bolji? Heeelp!
ja isto planiram praviti sok od zove,ja pravim 40 cvjetova u 4l vode,odstoji 24h,procijedim,dodam 4kg šećera,4 limuntusa i ostavim opet 24h,miješam povremeno.e sad ima varijanti gdje neko stavi limun unutra ili više limuntusa
27.05.2013, 11:11
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: vila_7
ih mene kore sad cekaju pa ne mogu ni zubni konac a ni ovo u Mercatoru - probat cu obicni koncem ... u svakom slucaju hvala i drzite fige!
Malo nožem zarežeš okolo kore...taman sebi napraviš liniju kuda da sječeš a i onaj tvrđi dio kore vanjski da obrubiš...i samo završiš koncem prateći tu liniju. Ne znam kontaš li me
i ja tako nožem obilježim da bude jednako i uzmem lijevi i desni kraj konca običnog i pomjeram
27.05.2013, 11:20
EEDITH
1217
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: eldinky
ja sinoć završila i super je ispalo,pravila sam taj bez kuhanja ........ oprane cvjetove preliješ prokuhanom ,ohlađenom vodom u koju dodaš limuntos i iscijediš limun(meni je bolji) odstoji 24 h,procijediš i dodaš šećer,pa opet 24h,povremeno promiješaša da se šećer istopi
Hvala, ja pravim sok od ruze bez kuhanja i bude super.
a, ima li neka mjera, koliko vode, na koliko cvjetova i secera?
40-45 cvjetova,5 l vode,5 limuntosa,1 limun isječeš,i to odstoji 24 h šećera 4 kg,ili 4,5 koliko voliš slatko
_____________________________
U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........
30.05.2013, 12:29
bebacha
1170
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
30.05.2013, 12:33
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.05.2013, 12:34
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24. Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
30.05.2013, 12:34
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebacha
ovo mi je hitno
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
torta za 12 koji je to kalup i okrugli i kockasti jel moze okrugli 24 al koji kockasti
Može, vjerovatno. Ja bih radije 26. Da budu čestiti komadi. Ali može 24. Znači, površina pleha je cca, 450cm2. Što bi reklo, četvrtasti od 21x21cm ili pravougaonik 15x30 - da možeš korisititi iste mjere kao za kalup prečnika 24.
aha,skonta ma tema je zasta BiH,pa kontam bolje neka kockasta,odnosno provougaonik
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
01.06.2013, 18:12
gvendolina
1896
moze li mi neko napisati provjeren recept za dzem od jagoda plizz.kupila sam jagode,sta dalje
01.06.2013, 18:15
koka i po
7309
isjeci,ukuhaj sa secerom i dodaj džemfix...zacas
_____________________________
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
01.06.2013, 18:21
gvendolina
1896
nisam mislila dodavati dzemfix,samo secer. da li treba vodu dodati kada se pravi sok?
01.06.2013, 18:24
koka i po
7309
za sok ne znam
_____________________________
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
01.06.2013, 18:37
AnLu
371
Gvendolina ja sam pravila marmeladu i ovako sam. Stavila jagode i secer, izblendala, dodala jedan limun i to ukuhala, skidas pjenu dok se kuha i mjesas, dezuras pored serpe da ti ne pokipi jer se pjena "digne" i kad se ukuha to je to, jedno sat-dva sam ja kuhala otprilike.
A ako hoces da su ti jagode u komadima onda mozes da stavljas red jagoda, red secera i ostavis da prenoci u frizideru, sutradan dodas vode kad provri kuhati desetak minuta, procjediti to sto procjedis je dok, a ostalo jos ukuhas i imas dzem, tj po meni vise slatko od jagoda.
_____________________________
A. 10.02.2010. L. 12.08.2011.
01.06.2013, 18:59
AnLu
371
Mislila sam to sto procjedis je sok, ne dok
A sok sam pravila tako sto sam posecerila jagode i ostavila da odstoje par sati, dodala malo vode i kuhala jedno satak dok jagode nisu "pobjelile" procjedila i eto ga gotov sok.
_____________________________
A. 10.02.2010. L. 12.08.2011.
01.06.2013, 21:21
gvendolina
1896
e AnLu hvala ti, nasla sam recept slican ovom drugom sto si pisala. jer bi zeljela da ih sto manje kuham i da bude vise kao slatko, da zadrze aromu. evo sve do sad sam cistila jagode,posula ih secerom i ostavicu preko noci. sutra ide drugi dio "operacije" . ako gdje zapne javicu se a kad zavrsim postavim sliku i recept ( naravno ako eksperiment uspije )