cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno

clock-img

05.05.2013, 21:14

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

Salmy, dodaš par kašika sode bikarbone u mašinu kad budeš prala veš, zajedno sa deterdžentom.
I obavezno očisti ormar u kojem su bile majice, lako se ponovo usmrdi. Nekako se taj smrad vlage uvuče.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

05.05.2013, 21:32

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Hvala drage, stavila sam u masinu pa cu vidjeti rezultat

clock-img

05.05.2013, 21:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

salmy za sodu si čula...u mašinu...
a ormar draga moja dobro očisti i dobro izrači...da se osuši drvo koje si čistila...prije nego ga napuniš opet...
kad ga budeš čistila stavi sode bikarbone u jednu toplu vodu pa njom izbriši isto

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.05.2013, 23:11

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

Ne znam sa kojim si deterdžentom prala,ali meni je jednom od nekoga tecnoga det za crni ves tako ves smrdio ,da je bas fuj.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

07.05.2013, 22:50

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

zna li neko kako mogu kupiti ove tablete

http://www.rsi-bih.com/16277.aspx

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

07.05.2013, 22:58

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: škorpija

zna li neko kako mogu kupiti ove tablete

http://www.rsi-bih.com/16277.aspx

To je, čini mi se, kataloška prodaja?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

07.05.2013, 23:01

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

jest , kad ti ne treba ništa, ovi što nude takvu robu su stalno tu , kad ti treba ne mogu nikog da nađem, kontam da nije kakav ženica sa RR uključena u ovo pa da mi tušen tablete željezauser posted image

clock-img

07.05.2013, 23:02

clock-img

canim

pencil-img

4126

Ja znam zenu sto prodaje Rsi proizvode jer sam i ja a i moji bliznji koristili dosta toga ako hoces poslat cu ti njen broj.

clock-img

08.05.2013, 12:17

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

hoću pošalji na pp

clock-img

08.05.2013, 14:17

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

Treba mi savjet. Naime, kad operem bijelu odjecu u masini sve budu neke fleke po odjeci user posted image I to kao da je neko ulje prolijeo na to sve. Nije masno ali tako te fleke izgledaju user posted image I kad sam oprala jednom spavacicu satensku (bijelu) i ona je tako bila kao da je necim umazana, jos je na dodir bila kao prljava, malo mi se cak i lijepila za ruke. Meni nije jasno sta je i od cega je. Filter redovno cistim, pa i masinu upalim da se opere iznutra. Ne znam je li nesto jos treba redovno cistiti, a da ja mozda nisam pazila user posted image I da, bijelo ne perem da 90, nego kao i drugu odjecu. Pisala sam vec za svoju masinu (automatska) i na njoj nemaju opcije da odaberem koliko stepeni, nego vruce, normalno i hladno. U uputstvu pise da je najbolje sve prati na srednjoj temp. (warm). Tako da ne znam je li tu grijesim ili negdje drugo?

Kako da rijesim taj problem? Ima li ko savjet?

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

08.05.2013, 14:19

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

a je li moguce da ti ne izapira dobro masina

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

08.05.2013, 14:21

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

a je li moguce da ti ne izapira dobro masina

Pa moguce je svasta, samo ja ne znam kako da otkrijem sta je problem.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

clock-img

08.05.2013, 14:22

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

Provjeri da ti nije otisla guma ,pa od nje ne ostaje to crno.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

08.05.2013, 20:04

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

Daliyah i meni se to neki dan desilo ali samo na haljinici od curice i to joj novu kupila i znam da toga nije bilo jer sam je i pregledala i obukla prije pranja da vidim moze li joj. I kad se "oprala" bas kao umazane linije kao od motornog ulja-crne i ne smrde ali prstima kad sam presla-nije masno ali cudno..... Pokusala i otkuhati haljinicu - bezuspjesno i bacila je.
Nije se tako nesto vise javljalo, pa nisam ni istrazila do cega je

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

08.05.2013, 21:55

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Treba mi savjet. Naime, kad operem bijelu odjecu u masini sve budu neke fleke po odjeci user posted image I to kao da je neko ulje prolijeo na to sve. Nije masno ali tako te fleke izgledaju user posted image I kad sam oprala jednom spavacicu satensku (bijelu) i ona je tako bila kao da je necim umazana, jos je na dodir bila kao prljava, malo mi se cak i lijepila za ruke. Meni nije jasno sta je i od cega je. Filter redovno cistim, pa i masinu upalim da se opere iznutra. Ne znam je li nesto jos treba redovno cistiti, a da ja mozda nisam pazila user posted image I da, bijelo ne perem da 90, nego kao i drugu odjecu. Pisala sam vec za svoju masinu (automatska) i na njoj nemaju opcije da odaberem koliko stepeni, nego vruce, normalno i hladno. U uputstvu pise da je najbolje sve prati na srednjoj temp. (warm). Tako da ne znam je li tu grijesim ili negdje drugo?

Daliyah provjeri u toku pranja, u vrijeme kad bi mašina trebala da zagrijava vodu da li su vrata topla. Meni su se fleke po vešu počele pojavljivati (vidjela sam ih na bijelom vešu, na šarenom od boje nisam user posted image ) onda kad mi je crkao grijač i mašina bi regularno prala ali sve potpuno hladnom vodom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

08.05.2013, 22:04

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Oprala sam nove crne hlace u masini na 40 s tim da stavljam uvijek prasak za bakterije u maloj kolicini i nikada mi nije ostalo bijelo na drugom vesu s tim da je na tim hlacama bijele crte probala sam rucno da isperem ali nisu se skinule ako iko zna kako da skinem bit cu mu zahvalna jer su nove hlace a i dizelove da bi ih tek tako zanemarila user posted image

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

09.05.2013, 10:53

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Daliyah provjeri u toku pranja, u vrijeme kad bi mašina trebala da zagrijava vodu da li su vrata topla. Meni su se fleke po vešu počele pojavljivati (vidjela sam ih na bijelom vešu, na šarenom od boje nisam user posted image ) onda kad mi je crkao grijač i mašina bi regularno prala ali sve potpuno hladnom vodom.

Moguce da je ovo, bas cu provjeriti. Meni se cini da je bas u zadnje vrijeme prala hladnijom vodom.

clock-img

09.05.2013, 11:04

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Oprala sam nove crne hlace u masini na 40 s tim da stavljam uvijek prasak za bakterije u maloj kolicini i nikada mi nije ostalo bijelo na drugom vesu s tim da je na tim hlacama bijele crte probala sam rucno da isperem ali nisu se skinule ako iko zna kako da skinem bit cu mu zahvalna jer su nove hlace a i dizelove da bi ih tek tako zanemarila user posted image

Pogledaj pažljivije. Je li nešto na tkanini ili su bijele pruge nastale zato što se vlakana skinula boja? Da je to samo prašak to bi spalo dodatnim ispiranjem.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

09.05.2013, 13:12

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

Ooooo, ovo se može samo meni desiti!!!!!!! Greškom sam uključila pogrešno kolo na šporetu na kojem je bila plastična Tupperware zdejla. Dno zdjele se zalijepilo za kolo, kuća smrdi, a očekujem goste.
Da li da se nadam da će se plastika odlijepiti sa kola kad se kolo ohladi???
user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

09.05.2013, 13:22

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Ja bih plakala za posudomuser posted image
Odlijepit se neće koliko ja znam.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

09.05.2013, 13:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Ooooo, ovo se može samo meni desiti!!!!!!! Greškom sam uključila pogrešno kolo na šporetu na kojem je bila plastična Tupperware zdejla. Dno zdjele se zalijepilo za kolo, kuća smrdi, a očekujem goste.

polij hladnom vodom...
skini zdjelu...u nadi da ti ne bude sa rupom možeš je koristiti kad niko ne vidi...

a kući izrači propuhom...a na kolo ohlađeno naspi sode bikarbone...
kad poskidaš ostatke prebriši opet sodom nekoliko puta ....

i miris neki uvedi trenutno...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.05.2013, 13:31

clock-img

Vinetu

pencil-img

872

IZVORNA PORUKA: ziki

To je moja omiljena Tupperware zdjela... user posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady RR
polij hladnom vodom...
skini zdjelu...u nadi da ti ne bude sa rupom možeš je koristiti kad niko ne vidi...

Evo polila sam vodom. Dno je skroz zalijepljeno, a zdjela je totalno uništena... miris je brzo izlapio, otvorila sam pendžere...

clock-img

09.05.2013, 13:33

clock-img

tajra26

pencil-img

670

IZVORNA PORUKA: ziki

To je moja omiljena Tupperware zdjela... user posted image

IZVORNA PORUKA: Hanady RR
polij hladnom vodom...

Evo polila sam vodom. Dno je skroz zalijepljeno, a zdjela je totalno uništena... miris je brzo izlapio, otvorila sam pendžere...

ne bi trebalo da smrdi...user posted image pokusaj sa sircetom i sodom i limunom... koja je zdjela da ti ja poklonim user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

clock-img

09.05.2013, 13:41

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Tajra ako si već zaredala sa poklanjanjem pokloni i meni jednuuser posted image
Vinetu nadam se da ćeš brzo očistit šporetuser posted image ja sam samo par puta kese istopila, to se lako skine, savjeta ti nemam

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

09.05.2013, 13:42

clock-img

damma

pencil-img

1281

Odlijepit ce se zdjela sigurno al meni zao zdjele..
Prozraci kucu, zdjelu sklonij kad se odlijepi da je zaboravis..

Meni se isto od taper zdjele poklopac zalijepio kad nisam poludila, a 26 KM kosta da samo njeg narucim..

2004.
2008.

Zadnji članci

article-img