Kod mene je masina samo susilica, posebno je masina za ves, evo oprala sam rucno, peskirom dobro istrljala pa na susenje,valjda bude ok....stvarno sam antipusac
pa ja sma pučaš pa perem ''čistu'' robu jer sam je nosila u zatvorenom rpsotoru i konzumirala cigarete u njoj... pa ne bi je smjela u ormar vratiti
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.03.2014, 13:21
Galicia
2433
pa ja sma pučaš pa perem ''čistu'' robu jer sam je nosila u zatvorenom rpsotoru i konzumirala cigarete u njoj... pa ne bi je smjela u ormar vratiti
Kod mene se to odmah pere.
_____________________________
“It takes a long time to make it simple.”
29.03.2014, 13:30
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
IZVORNA PORUKA: idana_85
Upomoc Sasila sam kosulju koja mi treba danas za promociju mog direktorskog statusa. Ali uzasno smrdi na duhan, a nemam je vremena prati i sustiti, to je u 2h. Stavila sam je kraj prozora na oringer da se vjetri ali uzalud :( Ima li neko ideju?
uzmes fen i susis,nisam jednom nesto tako osusila
Ukoliko nemas susilicu kao ja npr, onda peglom peglas i susis, jeste da je dugo ali uspjeces do tada, ili ukljucis neki radijator :)))
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
30.03.2014, 14:05
ninuska
1939
Jel ijedna od vas pravila pitu od kaurme? Jel se stavlja luk ili neki dodaci?
Mm kaze da moze, a imam domace pa rekoh da probam ...
Naravno, ja je necu jesti
30.03.2014, 14:37
DM
2408
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jel ijedna od vas pravila pitu od kaurme? Jel se stavlja luk ili neki dodaci?
Mm kaze da moze, a imam domace pa rekoh da probam ...
Naravno, ja je necu jesti
Krompir +luk,(kao za burek) a kaurmu kao i meso u burek šareni stavljati
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
30.03.2014, 14:40
ninuska
1939
Super, puno ti hvala
Stavicu luka, malo krompira i to je to..
I, da...jel je moram topiti prije filovanja i.i onako komade da stavljam?
< Poruku je uredio ninuska -- 30.3.2014 14:41:49 >
30.03.2014, 14:54
DM
2408
IZVORNA PORUKA: ninuska
Super, puno ti hvala
Stavicu luka, malo krompira i to je to..
I, da...jel je moram topiti prije filovanja i.i onako komade da stavljam?
Ne moraš topiti, samo nožićem nareži tanke komade
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
09.04.2014, 19:06
kaktuscic
487
Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...
09.04.2014, 19:20
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...
Ne znam koji ti je kolač... ali u nekim kolačima tako tečnog ga istreseš...i hlađenjem, najbolje preko noći...stisne se... npr. monte kolač je takav... s tim da otapanjem čokolade moraš paziti da se dobro isopi, sve one tačkice sitne do čokolade da ti se izjednače u vrhnju...
e a ako se bojiš da to neće uspjeti tako...što nebi trebalo da se desi...onda otopljeno u zamrzivač ubaci...da se ogladi dobrooooooo...to ti onda dođe ko čokoladno vrhhnje...dok je tečno tako a ohlađeno umutiš mikserom...tada ćeš ga moći umutiti...vruće vrhenj ne može se umutiti čak ni da u sebi nema čokoladu, uvijek ga ohlađeno mutiš...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
09.04.2014, 19:21
canim
4126
Pa jesi li koristila crnu cokoladu ili mlijecnu ? Ostavi u frizider da ti se stisne pa onda ponovo umuti, trebalo bi ti biti cvrsce a ako ne bude cvrsto nakon sto se ohladi mozes umutiti jos jedno vrhnje i dodati u smjesu, trebalo bi biti gusto.
09.04.2014, 19:24
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Zene upomoc! Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...
koja i koliko cokolade stavljas u ovaj fil?Sto vise cokolade bolje se stisne....u ove filove je najbolje 70 % kakao tj.crna cokolada
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
09.04.2014, 19:25
Hanady RR
18727
ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne... a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje... mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
09.04.2014, 19:27
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne... a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje... mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade
moze aali bolje se stisne s crnom...a omjer sam i ja uvjek uzimala 1:1....najsigurnije
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
09.04.2014, 19:30
kaktuscic
487
Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje) Hvala vam zene punooooo
09.04.2014, 19:32
kaktuscic
487
Koje inace vrhnje kortistite da vam svaki put uspije? Kontam da nisam tu pogrijesila... jer pravila sam monte 2x i uspijevalo je, sad je isti postupak, ali nije, mozda mi je drugo vrhnje (sad sam koristila meggle) ili sam trebala praviti monte
09.04.2014, 19:33
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje) Hvala vam zene punooooo
malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
09.04.2014, 19:44
kaktuscic
487
IZVORNA PORUKA: muaaa
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje) Hvala vam zene punooooo
malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi
Tako ide po receptu, al sad kako citam druge recepte fakat je malo... Odoh ga smiksati da vidin moze li.
09.04.2014, 20:02
kaktuscic
487
Uspjela sam smiksati! Super krema ispade :)
09.04.2014, 20:03
Hanady RR
18727
ma može na 500 ml i 200 gr čokolade za kuhanje...šta vam je... nego kaktusčiću dobro ti je vrhnje...smao kad vrhnje istresaš vodi računa da sa kutije sve ti izađe...ono masno se zna unutra zaljpiti a to je potrebno za ''stiskanje'' eto savjet plus nek je uspjelo... ja uvijek u zamzivač dam joj šok jedno po sata i mikser u ruke...i uspije
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
14.04.2014, 15:25
salmy
5830
Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat
Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje je
14.04.2014, 15:34
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: salmy
Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat
Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje je
a Bgm ti idu s germom,ja nisam nikada s pp.a malo ce narasti svakako a nenam hoce li mekane biti
_____________________________
“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”
14.04.2014, 15:34
amrara
97
STO NECE NARASTI :d I MENI E DESI PA NEMAM GERME U STANU
14.04.2014, 15:52
salmy
5830
ja potkuhala pa cu vidjeti..neka jos malo nadodju
14.04.2014, 16:07
canim
4126
Ne znam koje su vam kolektivne kiflice, ali ja nekad i klasicne kiflice pravim sa pp, samo ih premazem prije pecenja cijelim jajem a nekad samo bjelancem ili zumancem, pospem sjemenkama i na kraju ovako nekako izgledaju http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/kuru-pogaca.jpg
Jos da dodam nakon pecenja stavim mokru krpu na njih par min, budu bas fine.
< Poruku je uredio canim -- 14.4.2014 16:09:42 >
14.04.2014, 20:44
salmy
5830
Ipak nisu ispale ok,ukusne su one ali nisu onako vazdusaste kao sa germom..ove su pune i debele Ali nije lose..pojesce se