writing-img

RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno

  
clock-img

29.03.2014, 09:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: idana_85

Kod mene je masina samo susilica, posebno je masina za ves, evo oprala sam rucno, peskirom dobro istrljala pa na susenje,valjda bude ok....stvarno sam antipusac user posted image


pa ja sma pučaš pa perem ''čistu'' robu jer sam je nosila u zatvorenom rpsotoru i konzumirala cigarete u njoj...
pa ne bi je smjela u ormar vratitiuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.03.2014, 13:21

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

pa ja sma pučaš pa perem ''čistu'' robu jer sam je nosila u zatvorenom rpsotoru i konzumirala cigarete u njoj...
pa ne bi je smjela u ormar vratiti



Kod mene se to odmah pere.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

29.03.2014, 13:30

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: Emica_sa


IZVORNA PORUKA: idana_85

Upomoc
Sasila sam kosulju koja mi treba danas za promociju mog direktorskog statusa. Ali uzasno smrdi na duhan, a nemam je vremena prati i sustiti, to je u 2h. Stavila sam je kraj prozora na oringer da se vjetri ali uzalud :(
Ima li neko ideju?


uzmes fen i susis,nisam jednom nesto tako osusilauser posted image



Ukoliko nemas susilicu kao ja npr, onda peglom peglas i susis, jeste da je dugo ali uspjeces do tada, ili ukljucis neki radijator :)))

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

30.03.2014, 14:05

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Jel ijedna od vas pravila pitu od kaurme? Jel se stavlja luk ili neki dodaci?

Mm kaze da moze, a imam domace pa rekoh da probam user posted image ...

Naravno, ja je necu jesti user posted image

clock-img

30.03.2014, 14:37

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: ninuska

Jel ijedna od vas pravila pitu od kaurme? Jel se stavlja luk ili neki dodaci?

Mm kaze da moze, a imam domace pa rekoh da probam user posted image ...

Naravno, ja je necu jesti user posted image


Krompir +luk,(kao za burek) a kaurmu kao i meso u burek šareni stavljati

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

30.03.2014, 14:40

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Super, puno ti hvala user posted image

Stavicu luka, malo krompira i to je to..

I, da...jel je moram topiti prije filovanja i.i onako komade da stavljam?


< Poruku je uredio ninuska -- 30.3.2014 14:41:49 >

clock-img

30.03.2014, 14:54

clock-img

DM

pencil-img

2408

IZVORNA PORUKA: ninuska

Super, puno ti hvala user posted image

Stavicu luka, malo krompira i to je to..

I, da...jel je moram topiti prije filovanja i.i onako komade da stavljam?


Ne moraš topiti, samo nožićem nareži tanke komade

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

09.04.2014, 19:06

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487

Zene upomoc!
Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...

clock-img

09.04.2014, 19:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Zene upomoc!
Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...



Ne znam koji ti je kolač...
ali u nekim kolačima tako tečnog ga istreseš...i hlađenjem, najbolje preko noći...stisne se...
npr. monte kolač je takav...
s tim da otapanjem čokolade moraš paziti da se dobro isopi, sve one tačkice sitne do čokolade da ti se izjednače u vrhnju...

e a ako se bojiš da to neće uspjeti tako...što nebi trebalo da se desi...onda otopljeno u zamrzivač ubaci...da se ogladi dobrooooooo...to ti onda dođe ko čokoladno vrhhnje...dok je tečno tako a ohlađeno umutiš mikserom...tada ćeš ga moći umutiti...vruće vrhenj ne može se umutiti čak ni da u sebi nema čokoladu, uvijek ga ohlađeno mutiš...

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.04.2014, 19:21

clock-img

canim

pencil-img

4126

Pa jesi li koristila crnu cokoladu ili mlijecnu ? Ostavi u frizider da ti se stisne pa onda ponovo umuti, trebalo bi ti biti cvrsce a ako ne bude cvrsto nakon sto se ohladi mozes umutiti jos jedno vrhnje i dodati u smjesu, trebalo bi biti gusto.

clock-img

09.04.2014, 19:24

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Zene upomoc!
Pravim neki kolac i zadnji fil je sa vrhnjem i cokoladom (vrhnje zagrijati skoro do vrenja i dodati cokoladu) sve sam radila po receptu, medjutim jako je tecno i nema sanse da to istresem na kolac. Inace ovo mi drugi put ne uspijeva, ali mi je znalo i uspjeti, sad ne znam u cemo je fazon i sta da radim sa ovim sto nije uspjelo i kako da iskoristim, probala sam mixati ali ne pomaze...


koja i koliko cokolade stavljas u ovaj fil?Sto vise cokolade bolje se stisne....u ove filove je najbolje 70 % kakao tj.crna cokolada

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

09.04.2014, 19:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne...
a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje...
mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

09.04.2014, 19:27

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ova krema može i sa mliječnom čokoladom al treba duže da se stisne...
a na 500 ml vrhnja 300 gr čok. za kuhanje je super omjer...bilo koja za kuhanje...
mada ja najčešće radim omjer 1:1 koliko vrhnja toliko čokolade


moze aali bolje se stisne s crnom...a omjer sam i ja uvjek uzimala 1:1....najsigurnije

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

09.04.2014, 19:30

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487

Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje)
Hvala vam zene punooooo

clock-img

09.04.2014, 19:32

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487

Koje inace vrhnje kortistite da vam svaki put uspije? Kontam da nisam tu pogrijesila... jer pravila sam monte 2x i uspijevalo je, sad je isti postupak, ali nije, mozda mi je drugo vrhnje (sad sam koristila meggle) ili sam trebala praviti monte user posted image

clock-img

09.04.2014, 19:33

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje)
Hvala vam zene punooooo


malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

09.04.2014, 19:44

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487


IZVORNA PORUKA: muaaa


IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ma ohladilo se skroz i jako je tecno, sad sam ga stavila u frizider pa cu probati mikserom. Vrhnja je 500 ml, a 250 gr cokolade (kandit za jelo i kuhanje)
Hvala vam zene punooooo


malo ti je cokolade..al eto probaj smiksat kad se ohladi




Tako ide po receptu, al sad kako citam druge recepte fakat je malo... Odoh ga smiksati da vidin moze li.

clock-img

09.04.2014, 20:02

clock-img

kaktuscic

pencil-img

487

Uspjela sam smiksati! Super krema ispade :)

clock-img

09.04.2014, 20:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma može na 500 ml i 200 gr čokolade za kuhanje...šta vam je...
nego kaktusčiću dobro ti je vrhnje...smao kad vrhnje istresaš vodi računa da sa kutije sve ti izađe...ono masno se zna unutra zaljpiti a to je potrebno za ''stiskanje''
eto savjet plususer posted image
nek je uspjelo...
ja uvijek u zamzivač dam joj šok jedno po sata i mikser u ruke...i uspijeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

14.04.2014, 15:25

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe
Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat

Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje jeuser posted image

clock-img

14.04.2014, 15:34

clock-img

muaaa

pencil-img

2911


IZVORNA PORUKA: salmy

Kiflice sto pravimo kolektivno,mogul bez germe
Svu kucu sam prerovila nemam kesice germe..nek ja imam limuntosa i vanilije..germen za dukat..Kontala posudit u komsinice ma gdje cu se ofirat

Ja potkuhala sa praskom za pecivo..bez germe..hocel narast pitanje jeuser posted image


a Bgm ti idu s germom,ja nisam nikada s pp.a malo ce narasti svakako a nenam hoce li mekane biti

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”


clock-img

14.04.2014, 15:34

clock-img

amrara

pencil-img

97

STO NECE NARASTI :d I MENI E DESI PA NEMAM GERME U STANU

clock-img

14.04.2014, 15:52

clock-img

salmy

pencil-img

5830

ja potkuhala pa cu vidjeti..neka jos malo nadodju

clock-img

14.04.2014, 16:07

clock-img

canim

pencil-img

4126

Ne znam koje su vam kolektivne kiflice, ali ja nekad i klasicne kiflice pravim sa pp, samo ih premazem prije pecenja cijelim jajem a nekad samo bjelancem ili zumancem, pospem sjemenkama i na kraju ovako nekako izgledaju http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/kuru-pogaca.jpg

Jos da dodam nakon pecenja stavim mokru krpu na njih par min, budu bas fine.

< Poruku je uredio canim -- 14.4.2014 16:09:42 >

clock-img

14.04.2014, 20:44

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Ipak nisu ispale ok,ukusne su one ali nisu onako vazdusaste kao sa germom..ove su pune i debele
Ali nije lose..pojesce seuser posted image

Zadnji članci

article-img