IZVORNA PORUKA: bebaa
e ne znam ...ne pravim kolace,ne kupujem teletinu NIKAD...kuham jedan obrok,jer i kad doruckujem sama sam jer mm radi i ne jede do rucka...i to malo doruckujem,ne pravim si nista posebno,malo prezalogajim radi terapije...ne veceramo opet ponavljam sem nekad grickalica...sad se osjecam glupo fakat sto ja trosim toliko...
Ma nije glupo....ja sam tek sada skontala ( kolumbo, šta ima ) da je vas dvoje.
Nas je cetvero, a moje starije dijete vjeruj kolicinski jede vise od mene.
Pa na kraju balade nas dvije, ili nasa dva domacinstva dodju na isto.
Tristo maraka ti, puta dva moja clana dodjemo na ovih 600 sto ja pominjem.
Moja H. uvijek doruckuje, to je uglavnom kriska kruha s nekim namazom, ili najcesce zitarice.
Mi na zitarice mjesecno potrosimo barem 50 maraka.
U skolu nosi uzinu. Kupujemo crni hljeb sa zitaricama, od namaza koriste maslac, topljeni sir, filadelfiju ili neki drugi sirni namaz.
Uz to ide kriska sira i list zelene salate. I tako pet dana u sedmici.
Mladja popije ujutro mlijeko ili zitarice nekad.
Rucamo kad dodjemo kuci, i vecera je obavezna.
Uvijek je to nesto lagano....voće, mlijeko, sendvic i slicno.
Piletinu ne jedemo previse jer pilice najvise kljukaju antibioticima.
Junetinu dok skuham potrosim vise struje nego da kupim teletinu.
Ali recimo, rucak od piletine mogu napraviti za 10 maraka.
Tri krilca ubacim u pretis sa mrkvom, jednim krompirom isjecenim na kockice, persinom, sakom graska, celerom. Super supa za dva dana, ukupno 4 KM. Paket pilećih prsa izrezem na kockice, proprzim na tavi, dodam zacine ( uvijek su to trave ), u to veliku solju rize, isjecem jednu tikvicu, podlijem soljom temeljca iz supe i jos jednom soljom vode. Lagano se kuha 10 minuta, naribam parmezana i eto rizoto. To kosta recimo 6 KM.
Od kad sam rodila prvo dijete nisam pojela supu iz vrečice, a i inače su mi mrske.
< Poruku je uredio hanabanana -- 6.4.2013 1:15:57 >