cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: potrošačka korpa

clock-img

04.04.2013, 19:54

clock-img

Derya

pencil-img

88

IZVORNA PORUKA: Emmy

IZVORNA PORUKA: Derya

Evo da se i ja nadovezem na ovu temu :) prije nekih 3-4 mjeseca sam pocela ukljucivati bojler samo preko noci i stvarno mi dođe manje struje, prvi mjesec mi je doslo cak 15 KM manje! :D Ali sam zato nabavila masinu za susenje user posted image i bas me zanima koliko vama trose susilice, ako je koristite? user posted image

Zavisno od energetske klase, npr. moja prijateljica novu kupila energetska klasa C, ne pitaj koliko trosi... A i A+ sigurno manje. Eh sad teško je reći koliko troše, sve zavisi koliko je koristiš :-). U svakom slučaju, samo će ti se kazati kada račun za struju dođe....

Uff i moja je energetska klasa C, pa nisam na to ni gledala user posted image Ali ne kontam nikako user posted image prvi mjesec sa masinom mi je doslo struje oko 60 KM kao i inace, a sad dođe oko 80 KM. I jos je ne palim cesto 4-5x mjesecno..

clock-img

04.04.2013, 20:07

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

i ja sam prvu turu armanove gardarobice oprala na ruke..budalastina..necu reci da sam na isti nacin oprala i jorgancic i ogradicu i tako eto..dok ne rodih pa daj Boze na vrijeme ukljucit masinu da stigne se sve oprat i osusit:-)

mi placamo stan 900 plus neke rezije..nije mala cifra nimalo ali sto kaze hanady drugacije su i plate i dok nismo imali kredit savrseno se od jednog mjeseca moglo ustediti pofina suma,dobar dio godisnjeg npr.
mene vise zanima kako ustediti na svakodnevnim stvarima,najvise trosim na hranu i imam osjecaj da isti rucak moju mamu npr.i mene dodje dvije razlicite cifre...:-)

clock-img

04.04.2013, 20:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

i ja sam prvu turu armanove gardarobice oprala na ruke..budalastina..necu reci da sam na isti nacin oprala i jorgancic i ogradicu i tako eto..dok ne rodih pa daj Boze na vrijeme ukljucit masinu da stigne se sve oprat i osusit:-)

mi placamo stan 900 plus neke rezije..nije mala cifra nimalo ali sto kaze hanady drugacije su i plate i dok nismo imali kredit savrseno se od jednog mjeseca moglo ustediti pofina suma,dobar dio godisnjeg npr.
mene vise zanima kako ustediti na svakodnevnim stvarima,najvise trosim na hranu i imam osjecaj da isti rucak moju mamu npr.i mene dodje dvije razlicite cifre...:-)

e pa mama dokupi smao meso...
a ti i začine i meso i povrće...

velika nabavka pa akcije u marketima pa onda dokupiš smao jedno za ručak a jok 6-7 artikala da ga zgotovišuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

04.04.2013, 20:30

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

ma i ja imam tu sedmicnu kupovinu...pa cak i mesa..ali opet...doduse ima i do mene,volim ja svrljat po radnjama pa makar i po mlijeko...
ali sa druge strane zaista ne trosim bezveze na stvari koej ne koristim za sebe...ali tesko je stomak nahranit:-)

clock-img

04.04.2013, 20:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma i ja imam tu sedmicnu kupovinu...pa cak i mesa..ali opet...doduse ima i do mene,volim ja svrljat po radnjama pa makar i po mlijeko...
ali sa druge strane zaista ne trosim bezveze na stvari koej ne koristim za sebe...ali tesko je stomak nahranit:-)

moja mama kaže oči su najgladnije...

spisak u i pordavnicu sve mimo njega u korpu ne mećiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

04.04.2013, 20:36

clock-img

minja_

pencil-img

655

Neki dan gledam Simpsone I finansijski savjetnik kaze Homeru da trosi vise nego sto bi smio, ima tri hipotekarna kredita, zivi iznad svojih mogucnosti, kupuje vise nego sto mu treba, pomaze oca... kaze homer, nikakav problem, sve je rijeseno, prestajem pomagati ocauser posted image user posted image user posted image

clock-img

04.04.2013, 20:39

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

user posted image user posted image

ma daleko od toga da se tesko zivi,hvala Bogu dragom ali realno gledano potrosi se odredjena suma zaista ni u sta...

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 4.4.2013 20:40:25 >

clock-img

04.04.2013, 20:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: minja_

Neki dan gledam Simpsone I finansijski savjetnik kaze Homeru da trosi vise nego sto bi smio, ima tri hipotekarna kredita, zivi iznad svojih mogucnosti, kupuje vise nego sto mu treba, pomaze oca... kaze homer, nikakav problem, sve je rijeseno, prestajem pomagati ocauser posted image user posted image user posted image

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

04.04.2013, 23:29

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisamuser posted image

I ja se pitamuser posted image

et...tri do sad se pitamouser posted image

Mozda pusta bojuuser posted image Ja sam danas oprala na ruke neke potkosulje nove, a sljedeci put ubacujem u masinu... Ja inace u masini perem i tene, ko sto Hanady rece ubacim na program rucno i superuser posted image user posted image

clock-img

04.04.2013, 23:32

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Iman83

VIšnjice, OT, ali zašto pored mašine pereš djetetove stvari na ruke?
To još čula nisamuser posted image

I ja se pitamuser posted image

et...tri do sad se pitamouser posted image

Mozda pusta bojuuser posted image Ja sam danas oprala na ruke neke potkosulje nove, a sljedeci put ubacujem u masinu... Ja inace u masini perem i tene, ko sto Hanady rece ubacim na program rucno i superuser posted image user posted image

ja kontam mene pita pa mi tepa (visnjice) user posted image pa mi upitnici iznad glave koje pranje na ruke user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

04.04.2013, 23:34

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

ama to je nekad bilo aktualnopranje na ruke, da se roba ne ništi, danas, ma ja sve krknem u mašinu, sve sam ja to kupila, ane ono mene,

clock-img

05.04.2013, 15:02

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Ja svu djeciju robu perem na ruke zato sto volim njene stvari prati a i vala ko ce docekati da se nakupi amsina njenog vesa, a i sve joj peglam tako da perem svaki drugi dan.A uostalom sta bih radila i onako sma pozamasna necu se buniti ako spadne koji gram user posted image

Hanady i ovdje je vjeruj mi tesko zivjeti s jednom platom mozes ali da se svaki cent prati, jer ovdje jprosjecna plata iznosi 1500 - 1700 vrh , a standard je jako skup, hvala Bogu mm radi privatno a da je dgje u firmi tesko bi mi zivjeli sa ovolikim obavezama a jedna plata ja od drzave ne primam nista nemam vizu ( cekam ) a trebala bih primati 300 za bebu i za sebe 800 na godinu i 8 mjeseci , ali nemam user posted image .
Ali ostavljala bih ja ne planirano 70 eura malo morgen da mi muz radi u firmi jer i vodje ti je isto kao i dole sztandard skuplji i poklapa se sa platom, plus stan, plus rezije hrana i ostale potrebstine plus kredit necu dalje ni da pisem

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

05.04.2013, 15:10

clock-img

damma

pencil-img

1281

ma daleko od toga da se tesko zivi,hvala Bogu dragom ali realno gledano potrosi se odredjena suma zaista ni u sta...

bas tako..vise put sama sebe uhvatim da sam kupila nepotrebne stvari, bez kojih zaista mogu i koje mi ne trebaju..
skontala sam da mi je najbolje nigdje ne izlazit, niti na pauzi a kamoli gdje drugo..
tad mi nista ne treba.

2004.
2008.

clock-img

05.04.2013, 15:14

clock-img

Cenzura83

pencil-img

98

IZVORNA PORUKA: damma

bas tako..vise put sama sebe uhvatim da sam kupila nepotrebne stvari, bez kojih zaista mogu i koje mi ne trebaju..
skontala sam da mi je najbolje nigdje ne izlazit, niti na pauzi a kamoli gdje drugo..
tad mi nista ne treba.

Pauza me ubila, pogotovo petkom user posted image

clock-img

05.04.2013, 15:15

clock-img

damma

pencil-img

1281

joj suti evo jedva cekam 4 da "letim" kuci..

user posted image

2004.
2008.

clock-img

05.04.2013, 15:25

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: bebaa

IZVORNA PORUKA: mamana

U Merkatoru sve kupujem, jer imaju najbolju uslugu. Idemo utorkom zbog popusta od 10 %, sedmično trošiko 100-150 KM na kupovinu.

koliko je clanova u domaćinstvu...jer ja kazem toliko trosimo za nabavku MJESEČNOuser posted image ...na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram...

Reci mi da sam pogšreno pročitala, mjesećno na nabavku trošite 150 KM????
Pa meni je to kao SF....ili ja nisam dobar ekonom....

clock-img

05.04.2013, 15:35

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja bi mogla 150 potrošiti na hranu za sedam dana, bez problema user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

05.04.2013, 15:35

clock-img

Ninushka

pencil-img

280

Ja nemam pojma koliko trošimo na hranu (hrana, hemija). Čini mi se sve što ostane nakon što se oni mjesečni troškovi oduzmu. Ali na kraju nam ni to nije dovoljno.

clock-img

05.04.2013, 15:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: hanabanana

U Merkatoru sve kupujem, jer imaju najbolju uslugu. Idemo utorkom zbog popusta od 10 %, sedmično trošiko 100-150 KM na kupovinu.

koliko je clanova u domaćinstvu...jer ja kazem toliko trosimo za nabavku MJESEČNOuser posted image ...na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram...

pogrešno...sedmično 100-150 je napisalauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.04.2013, 15:50

clock-img

Anoniman

jeste mamana, ali beba toliko trosi mjesecno+na voce i povrce...

clock-img

05.04.2013, 15:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

ma ovo je nešto iz konteksta...
ako 100 troši na viće i povrće...nema šanse da joj još 50 bude sve ostalouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.04.2013, 15:56

clock-img

Anoniman

ako 100 troši na viće i povrće...nema šanse da joj još 50 bude sve ostalouser posted image

ti izgleda nikako da ovo sad skontasuser posted image na namirnice mjesecno trosi 150KM+100KM na voce i povrce=250. Kontas?user posted image

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 5.4.2013 15:57:29 >

clock-img

05.04.2013, 15:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ti izgleda nikako da ovo sad skontasuser posted image na namirnice mjesecno trosi 150KM+100KM na voce i povrce=200. Kontas?user posted image

na povrce i voce potrosim možda oko 100 km jer ne volim smrznuto bas ako ne moram

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.04.2013, 16:00

clock-img

Anoniman

beba, javi se i razrijesi misteriju! user posted image

clock-img

05.04.2013, 16:01

clock-img

Visnja RR

pencil-img