IZVORNA PORUKA: Emmy
IZVORNA PORUKA: Derya
Evo da se i ja nadovezem na ovu temu :) prije nekih 3-4 mjeseca sam pocela ukljucivati bojler samo preko noci i stvarno mi dođe manje struje, prvi mjesec mi je doslo cak 15 KM manje! :D Ali sam zato nabavila masinu za susenje i bas me zanima koliko vama trose susilice, ako je koristite?
Zavisno od energetske klase, npr. moja prijateljica novu kupila energetska klasa C, ne pitaj koliko trosi... A i A+ sigurno manje. Eh sad teško je reći koliko troše, sve zavisi koliko je koristiš :-). U svakom slučaju, samo će ti se kazati kada račun za struju dođe....
Moja mašina sa sušilicom je A+
koristim je u prisjeku svako drugi dan...što znači nekada dva dana za redom , nekad dva puta dnevno a nekada po tri dana ne sušim...
u svakom slučaju povećanje potrošenj struje je oko 6 KM...
ali meni je to opet manje jer sam sa njenim dolaskom u kuću unijela i novi frižider...koji je AA+..
a stari izbacila...
zasmili stari mi je frižider vuko i do 35 KM mjesečno struje...
elem imama dva nova aparata a apotrošanja super smanjena...
ja ti ovo pričam sve kroz protekle 3 godine...ma u pfening sam i vodu i struju skonatala ...ljeto, zima...čim mi dođe više...namah ganjam one što očitavaju