IZVORNA PORUKA: ksena
Bebici je danas 7 dana i vec dvije noci ima grceve. Mislila sam joj danas kupiti espumisan kapi pa me interesuje da nije malena za njih, tj. kada nakon rodjenja smijem joj davati? Takodje me interesuje ovo: beba sisa pa joj ne bih davala cajeve protiv grcica, a htjela bih da joj olaksam makar malo. Da li bi imalo efekta da ja pijem caj od komoraca, ili da samo nastavim piti onaj caj za dojilje. Pijem ja njega i sada, ali samo jednu solju dnevno. Mame pomaziteee
Obzirom da beba doji, nemoj davati ništa. Čaj/voda i bilo koja druga tekućina izuzev mijeka (ili ADa) joj može više štetiti nego pomoći..I ne samo to, mislim da inače nema neke vele koristi od njega, radije ga ti pij i taj čaj za dojilje...
Po informacijama kojim ja raspolažem, espumisan kapi se mogu dati odmah po rođenju. Znam da se inače daje 25 kapi do 5 x dnevno, ali ti pitaj u apoteci koja je doza, oni trebaju znati...
Nažalost, grčevi dođu i prođu...U biti, nema univerzalnoga lijeka za njih...
Možeš ih eventualno olakšati držanjem bebice na tvom stomaku (stomak od stomak) ili da staviš bebicinu glavu na tvoj ili TM dlan, a njen stomak da joj bude na unutrašnjoj strani tvoje ili TMove ruke..mislim da se to zove tzv. tigar na grani poza...Onda masiraj stomačić u pravcu kazaljke na sat...Kažu da može pomoći i topla gaza (nor. pređeš peglom preko gaze) na stomak - ali ne direktno na gol stomak..Ovo su savjeti za koje sam ja čula, nadam se da će pomoći