cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Grcevi kod beba

clock-img

02.04.2012, 09:35

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Eh, Teacher, dobrodosla u klub user posted image user posted image
Nama recimo nije pomoglo nista, ali ju je fen jako smirivao. I toliko se navikla na njega da je do nekih 7 mjeseci fen noću bio uključen stalno. Dok nisam rekla da je dosta. Tako da kad pogledaš, sve je individualno i svakoj bebi paše ili ne paše nešto.
Nadam se da će proći što prije user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

11.04.2012, 16:47

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Mi smo nabavili homeopatski pripravak za grceve, dajem ga 1 kap nekoliko puta dnevno, cini se da donekle pomaze, ima vjetrove, masiram stomacic, fen ukljucivala i pregorio, i sada sjedim i kuckam mokre kose s vama,user posted image , ali pomaze usisivac dok i on necrkne. Komorac caj probala davati nece, probam ga i ja ma kako je ruzan ukus, fuj. Mislim da nama treba valeriana, da se mi smirimo, a grcevi moraju svoje proci. ja sam sa mladjim magistrirala na grcevima imao ih je punih 5 mjeseci, meni se cini non stop, nema sta nisam probala i pomogao mi je tada nurse h. sirup. Sretno nam svima

clock-img

14.04.2012, 17:00

clock-img

Sandrich

pencil-img

122

ima li neko iskustva sa sab simlex kapima????????

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

clock-img

14.04.2012, 17:42

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Sta ti treba?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

14.04.2012, 20:04

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Lady26

Sta ti treba?

valjalju li sta, nama jos nista do sad ne pomaze, danas za citav dan odspavao ukupno 45 minutauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

14.04.2012, 20:09

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Meni su zaista odlicne, Lani su pomagale...doduse nije imala bas jake grceve ali ih je imala...sab su mi super kapi...
15 kapi na kasicicu ili u mlijeko/caj/vodu zavisi sta beba pije....
Posto je Lana pila AD kapi sam kapala u mlijeko ali dojenim bebama na kasicicu ili u caj/vodu...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

14.04.2012, 20:20

clock-img

felix

pencil-img

1166

IZVORNA PORUKA: teacher75

Sta ti treba?

valjalju li sta, nama jos nista do sad ne pomaze, danas za citav dan odspavao ukupno 45 minutauser posted image

nama su bolje pomagale masaze neg išta drugo , koristila sam nema šta nisam za grceve al jednostavno sam "umanji" malo fol a ono dok svoje ne prodje dzaba ti sve .
A. je imao uzasne napade grceva uh skoro 4 mjes . kad se sjetim samo ...

Vecinom je na stomacicu bio godilo mu, masaze i ispuhanje vjetrova toplomjerom kad ga baš ufati toplomjer u guzu i ispusta lagano
Tako mu je par puta ped. radila ( majem odvedem zbog toga samo ) . Jer su ga patili ko nikog .

Al proce i prodje .....

clock-img

16.04.2012, 13:23

clock-img

Imanlicious

pencil-img

9

Od kada se smiju davati te kapi???
Mojoj je bebi juce bio mjesec dana. Ovih se dana bas pati sa tim grcevima. Tako mi ga je zao, dusam me boli kada ga vidim da se grci. user posted image

clock-img

16.04.2012, 13:39

clock-img

mamana

pencil-img

531

Imaš sirup Colic beby, on je nama bio super. Ove kapi nam nisu ništa pomogle.

clock-img

16.04.2012, 13:43

clock-img

Imanlicious

pencil-img

9

A od kada ste poceli davtii taj sirup??

clock-img

16.04.2012, 13:51

clock-img

mamana

pencil-img

531

Mi smo to davno koristili (prije 5 godina) ali mislim da može kad beba napuni mjesec. Pitaj u apoteci.

clock-img

16.04.2012, 15:03

clock-img

Imanlicious

pencil-img

9

Hvala! Ja se iskreno nadam da ce nesto pomoci, Ovo je bas tuzno gledati.

clock-img

16.04.2012, 15:08

clock-img

eko beba

pencil-img

265

ja sam starjem davala Sab simplex u flasicu i pomagale mu, ali nije imao tako jake grčeve, a mladji doji i nista mu nije pomoglo ni sab simplex ... nista dok nisu sami grčevi prosli kad ne navrsio 3. mjeseca

Mjesec i Sunce - 23.01. 25.08.

clock-img

16.04.2012, 15:08

clock-img

nanika

pencil-img

1399

Ja sam davala kapi espumisan, bebi je bilo 15 dana

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

16.04.2012, 16:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: nanika

nama nista ne pomazuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

16.04.2012, 17:46

clock-img

Sandrich

pencil-img

122

Sta ti treba?

moja beba nema toliko  jake grceve da place stalno, al recimo po citavu noc se jadan grci,stenje,grebe po licu tako da jane mogu ni spavati..dajem mu espumisan kapi al neuz svaki obrok.eh sad sam dobila sab simplex i vidim da su duplo jace pa ne znam smijem li mu mjesati sve me nesto strah da mu ne bude jos gore user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

clock-img

16.04.2012, 20:07

clock-img

nanika

pencil-img

1399

Nama su bile odlicne, pa sta mu dajes drugo

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

16.04.2012, 20:27

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Sta ti treba?

moja beba nema toliko  jake grceve da place stalno, al recimo po citavu noc se jadan grci,stenje,grebe po licu tako da jane mogu ni spavati..dajem mu espumisan kapi al neuz svaki obrok.eh sad sam dobila sab simplex i vidim da su duplo jace pa ne znam smijem li mu mjesati sve me nesto strah da mu ne bude jos gore user posted image

Nemoj mijesati, dajes ili jedno ili drugo...
Meni su bile odlicne...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.04.2012, 23:49

clock-img

dzenyA

pencil-img

34

Sta ti treba?

Prestani sa espumisanom i pocni sa sab simplexom,mi vise nemamo grceve hvala Bogu,sutra nam je 3 mjesseca user posted image
ne sikiraj se proci ce....jos malo...tu smo negdje u 20 dana user posted image

clock-img

17.04.2012, 09:30

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

Nama su bile odlicne, pa sta mu dajes drugo

dajem mu slovenacki neki sirup i caj od komoraca ali nista ne pomazeuser posted image

clock-img

17.04.2012, 09:32

clock-img

nanika

pencil-img

1399

Teacher izdrzi dok prodje tri mjeseca, nema ti drugeuser posted image , znam da je tesko gledati ali tako je, A kad ga hvataju grcevi...neko odredjeno vrijeme ili....

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

17.04.2012, 09:43

clock-img

Mirela_sa

pencil-img

116

jeli ko probao homeopatske kapi za grceve=????? ja narucila pa ne znam smijem li se usuditi. isto sam tako cula da djeca imaju manje grceve ako koriste usmjesto 3D kapi Oleovit 3d kapi koje se mogu kupiti u Zagrebu i Austriji..( navodno ove druge su uljane , a ove koje mi koristimo su vodene) I to sam narucila. pa cu sve pokusavati nisam pametna.....

clock-img

17.04.2012, 09:45

clock-img

Lejla87

pencil-img

57

Tople lanene gaze na stomak, Espumisan, masiranje stomaka oko pupka uljem, D3 kapi dajite u jutarnjim satima.
Ako dojite strogo pazite sta jedete( nikako kupus, grah, grasak, narandzu...) ja sam primjetila da utice puno ono sto ja jedem.
Meni je ovo pomogo, ako nista onda sigurno pomaze nosanje user posted image Uvijek bi se smirili ako im jednu ruku stavim reko prsa prislonim im ledja na svoja prsa, a drugu ruku provucem izmedju nogu i tom rukom im grijem stomacic...u roku od 5 minuta bi zaspaliuser posted image
Sretno user posted image

Davud&Jakub

clock-img

17.04.2012, 09:46

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

ima i kod nas kupiti uljani d3 kapiuser posted image

clock-img

17.04.2012, 09:50

clock-img