IZVORNA PORUKA: HanaBana
Zena hoce sutra da ide za Prnjavor da vidi kako da rijesi problem. Zvali Prnjavor kazu nema tamo. Zvala Zivinice gdje izvadila prvu loicnu i gdje se udala, kazu nema ni tamo. Nismo gledali u SA, a ne znam ni koju opstinu da zovem. Moze li biti problem sto je Prnjavor RS - mozda pitam gluposti ali zao mi da ide za Prnjavor ako postoji neka procedura sluzbena ili ako je vec negdje drugdje.
Evo ozvoda iz zakona o stivanju ržavljnstav feredracije Bih a svi građani federacije Bih su i državljani Bih automatizmom
Drzavljanin
Republike Srpske koji se stalno nastani u Federaciji, nakon podnosenja zahtjeva stice drzavljanstvo Federacije, pod uvjetom da je do promjene stalnog boravista doslo nakon stupanja na snagu Zakona o drzavljanstvu u BiH.
Drzavljanin Federacije koji se stalno nastani u Republici Srpskoj i nakon podnosenja zahtjeva stekne drzavljanstvo Republike Srpske, gubi drzavljanstvo Federacije, pod uvjetom da je do promjene stalnog boravista doslo nakon stupanja na snagu Zakona o drzavljanstvu BiH.
Federalno ministrastvo unutrasnjih poslova - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova u daljem tekstu: Federalno ministarstvo), obavijestit ce nadlezni organ Repubike Srpske o sticanju ili prestanku drzavljanstva osobama iz st. 1. i 2. ovoga clana.
ako je ona dobila CIPS ličnu kod na optini negdje ona je državljanka F BIh....
tražite ovdje...
kontaktirajte CIPs gdje je vadila ličnu....recite im da ima državljanstvo bih jer je dobila ličnu
obratite se federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova za zahtjevom/molbom da se državljasnvo RS-a iz pranjavora prense u matične knjige F Bih jer greškom je CIPS karta s astalnim prebicvališetm u f biH tada i tada pa sad dokumenta od ržavljanstvu nema.
ne treba ona u prljavor jer nije ona više stalna državljanka entiteta tog.