IZVORNA PORUKA: zivotnisan
Muž i ja živimo razdvojeno, nisam mogla više zajednice i otišla sam nakon nekoliko pokušaja da se nešto promijeni i da sami ostvarimo sebi bolji život. On bježi od bilo kojeg rješenja koje nije ta zajednica. Dijete je sa mnom. Od kako smo se razdvojili ima nekih 10 dana i dijete se svaki drugi dan povlači sad tamo sad ovamo. Da li je to dobro za dijete? Ja mislim da nije i da dijete svoj otpravac tako nema. Predložila sam mu da se oko odvođenja djeteta dogovorimo i da utorkom i petkom od 17 do 19h dijete bude sa njim i da se to poštuje. On je na to pristao. Dokaz imam u porukama jer porukama smo dogovorili. Da li ipak trebam otići do Centra za socijalni rad i ovo sa njima potvrdim jer mi je nekako brzo pristao, bez negodovanja, pa se bojim da ne smišlja neki skriveni plan ili da dijete neće okretati protiv mene i privoljevati sebi i svojima.
Za dijete što je dobro sud će donijeti odluku ako se vas dvoje ne dogovorite drugačije...
Vaše poruke nisu nikakav dokaz...dokaz kome?
dijete je i tvoje i njegovo...ako ćeš se razvooditi idi u cenatr za socijalni rad i sve to lijepo stavi na pipir koji on treba potrpisati , to je sporazumni rzavod i tu je rješenje vaše očito...
tada ćete brinuti o djetetui kada je sa jednim od vas na način da ni ti ni suprug ni treća lica ne utječu na njega niti ga maltretiraju svojim perosnalnim viđenjima situacije...
svako takvo dešavanje može dovesti do situacije da onaj drugi zahtjeva starateljstvo nad djetetom samostalno jer drugi roditelj to ne radi u korist djeteta...no do toga da bi došlo mnogo toga mora se desiti i izdešavati a relano bolje je bez toga...
ako je već supružnik voljan, stavite na papir i razvedite s eko ljudi i omogući djetetu da ima i oca...koji to želi biti...jer dijete je zajedničko, nije dijete samo tvoje...ni po čemu...ni po zakonu nije smao tvoje