IZVORNA PORUKA: palma
Pozdrav. Bila bih jako zahvalna ako neko može da mi odgovori, vezano je za godišnji odmor.
Ja sam bila na porodiljskom odsustvu od 17.12.2012. do 17.12.2013. nisam iskoristila godišnji odmor iz 2013. koji je bio kolektivni u julu jer radim u školi. Nakon što mi je isteklo porodiljsko htjela sam da idem na GO odmah po isteku porodiljskog, direktorica mi je rekla da ne mogu nego da moram raditi najmanje sedam dana pa tek onda na GO. Ja sam radila 10 dana i kada sam sada htjela da idem na GO od 30.12.2013. rekli su da ne mogu, kao raspitali su se i kao da bih iskoristila godišnji iz prošle godine trebala sam ga početi koristiti najmanje 12 dana prije 2014. sad ispade da sam izgubila pravo na GO. Nešto mi je ovdje sumnjivo pa bih avas molila da mi odgovorite. Unaprijed se zahvaljujem.
nažalost izgubila si pravo na godišnji iz prethodne godine
prvi dio od najmanje 12 dana trebala si iskorititi u 2013 godini...
no kada si sa porodiljskoga se vraćala nisu ti smjeli ni slučajno osporiti odmah nakon 17.12.2013 godine da na isti ideš...
pa ti sada fino njima predloži, jer su pogriješili da ti rješenje pišu od 19.12 i broje 12 dana...a ti ga koristiš sada...kroz dogovor...
tako ćeš imati pravo da iza 1.1 koristiš rješenjem i durgi dio...
samim tim ćeš na godišnji kolektivni iz 22014 godine sa kolegama...
Znači tačno je da si izgubila pravo na godišnji jer u 2013 nisi koristila to su se dobro rapistali...al nije tačno da si morala raditi 7 dana nakon porodiljkoga...mogla si i 1 dan i stupiti na godišnji prvi dio iz 2013 godine