IZVORNA PORUKA: dadada
Naravno da treba nekad napraviti i frku, jer drukcije se nista nece promijeniti...pogotovo ako su tako ozbiljne stvari u pitanju.....vecina naseg svijeta je malo isprepadana, sto je i razumljivo, jer niko ne zna tacno svoja prava....
U svakom slucaju treba se boriti (nekad i frku napraviti) jer se nece drugacije nista promjeniti...uvjek ima ljudi koji su vise zasticeni od drugih, a nazalost novac i veze igraju znatnu ulogu u svemu tome, sto ne bi trebalo da bude
Samo se postavlja pitanje-ne znaju svoja prava jer ne zele ili nemaju mogucnost saznati ta prava...
Ja sam bila pomalo sokirana kada u bolnici,prije 2 godine,na konzervativi,srela zenu-4 trudnoca (3 djece,1 abortus) koja ni krvnu grupu nije znala,a kamoli rh faktor...Druga sa prednjacecom posteljicom,pustena za vikend kuci,vratila se brzo sa obimnim krvarenjem-razlog-seksala se sa muzem iako su njoj do kraja rtudnoce zabranili odnose...Treca,u rizicnoj trudnoci,kuci teglila vrece sa krompirom...Ne vjerujem da takve djevojke niti znaju svoja prava jer prvenstveno nisu edukovane u osnovnom-birizi o sebi i svom djetetu.
Zato mozda ljekari su navikli na skoro nepismene pacjente koji nece postavlajti pitanja niti sta traziti.
Ja sam planirala tuziti ljekara koji je moju prvu trudnocu vodio-i tu poceli problemi-jer stiti ga nadlezna bolnica, iako svaki ljekar sem njega znao da je pogreska ljekaraa ne puki slucaj...Sve bi se vuklo jako dugo bez garancije da ce on biti kaznjen...Ja bih onda sve trebala ponovo prezivljavati, a nije mi to trebalo...
AKo se treba boriti za nesto, to je sigurno edukovanje posebno zena,jer sto vise znas, manje ce te zaj..vati.