IZVORNA PORUKA: mamich
Molim Vas za pomoc...naime ja sam u petom mjesecu trudnoce,prijavljena sam na neodredjeno,u privatnoj firmi,nazalost moji su se strahovi obistinili...dugo sam odlagala razgovor sa direktor o tome,ali kako sam usla u peti mjesec i sve je teze prikriti stomak odlucila sam reci za trudnocu...prva reakcija izvrsnog direktora je bila jako pozitivna,sve ok,radit cu ,otici na bolovanje pa se vratiti na posao,medjutim jutros me direktor pozvao kod sebe u ured i iznjeo svoje stavove,kako je protiv toga,kako im ja sada nisam potrebna,kako ce mi smanjiti platu cak 50 % i kako trebam mnogo vise nego sto sam cinila do sada...ja sam na sve to ostala sokirana...ne znam sta mi je ciniti sada...nadam se da ce neko odvojiti par trenutaka za mene,zaista se osjecam nemocno
Koliko dugo radiš u toj firmi?
najprije za vrijeme trudnoće tebi samojne može smanjiti plaću za 50%...nema osnova za to....
ako svima amnjuje o tome će donijeti odluke...
ako smanjuje obim spola i želi ubrzo iskazati tehnološli višak onda se to ne može smao na tebe odnositi
ali ako će ukinuti radno mjesto tvoje...onda ima zakonski osnov da te tretira kao tehniliški višak ali na tvoje radno mjesto u tom opisu poslova on ne smije uz tebe kojoj je rakinuo ugovor o radu zaposliti nikoga narednig 2 godine...inače spremi mu inspekciju.
nemoj slučajno da potpišeš sporazumni rakid ugovora...
najprije sporazum znači da sve to prihavtaš pa te ne štiti ni zakon niti imaš prava sa biroa kao nezaposlena...
nemoj olako d aprihvatiš situaciju...
ako te opusti za vrijeme trunoće...odmah se obarti inpekciji rada...
samo nek porba nekoga drugoga na tvoje mjesto staviti...tel će mu se žalosno pisati...
svi misle pravd aje spora...al bogami pokaži mu zube neka zna da u slučaju smanjenja plaće samo tebi imat će posla s ainskcijom...
u slučaju da te itpusti kao tehničoški višak reci da znaš da na tvoje mjesto drugoga ne smije zapoliti doće insepkcija
i u slučaju da ti da sporazumni nećeš ga potpisati...
i reci jasno i glasno da ti napimesno da obrazloženje za smanjenje plaće tvoje...
kako stoji u ugovoru...
jel ti stoji iznos plaće ili način obračuna iste?