IZVORNA PORUKA: balasgirl
Valjda sam na pravoj temi. Ovako: zanima me kako ide procedura oko razvoda braka. Naime poslije 35 godina braka desila se bračna prevara od strane supruga (koja se btw na sudu može vrlo lako dokazati jer postoje dokazi). Mene interesuje na koji način se dijeli imovina, po papirima je sve na suprugu (kuća, vikendica, auta i ostalo), da li to ostaje njemu ili se dijeli ravnopravno oboma. Također imaju djecu (odraslu), koja su na majkinoj strani. Da li muškarac može izbaciti ženu na ulicu jer je praktično sve na njemu, ili ipak ne. Žena još nije načisto da li da ona pokrene razvod ili da čeka da on to uradi. Dok to traje, šta bi trebala supruga poduzeti u pogledu mjesta boravka (nema gdje otići, da li mora izaći iz kuće ako joj to suprug naredi).
Plssss za hitan odgovor, Hanady i ostale pravnice sa rr-a.
Sa imovina stečena u braku djeli se po pola....
po podnošenju zahth+jeva za razvod navodi se teško poremećni bračni odnos ( gdje ulazi i prevara) kod sovijalnog radnika se najprije vidi dali je u pitanju sporazumni razvod znači o imovini s eodgovore normalno po pola sve, djeca ako su maloljetna kome pripdaju i pod kojim uvjetima...ako su punoljetna oni s eizjasne samo...elem ako je sporazumneo nema tu hodanja po sudu sporazumni razvod je rješenje lagano...
u slučaju da nema sporazuma da joj on ili ona njemu osporava pravo na imnovinu ili viđanje maloljetne djece ide se tužbom prem sudu o tada i njoj i njemu najbolje angažirati advokata...
Ona živi gdje živi...ni za živu glavu neka nek napušta zajedničku imovinu i mjesto stanovanja...to joj posebno naglasi...
Oni iz zajedničke imovine mogu i jedno i drugo pri podjeli iste mogu samo izuzeti ono što im je evntualno u toku braka neko poklonio i ono što su stekli u naslijeđe
Uglavnom sporazumno s emogu dogvooriti...joj sa djecom kuća i auto
a njemu vikednica...
pored toga djeca ako su maloljetan -alimentacija
ako su punoljetan i školuju se -izdržavanje kada sinu s anjim
ako iona ne radi- izdržavanje nje...
ima tu dosta toga
uglavnom ako imaju dosta imovine neka je podbijele meni jedno-tebi jedno...a ne da dvije kuće dijele na pola...da ne dolaze u situaciju iapltiti jedno drugo
ako se sporazumno dogovore o svemu...super...ako ne advokat...
al najbitnije...ako krene u sve to neka odmah nađe sebi advokata koji će joj i sporazumno pomoći d azna koja su njena prava i šta sve može