IZVORNA PORUKA: zinanina
Bila sam kod dr., ona preporučuje da se sačeka, jer smatra da će u toku rasta to možda doći na svoje mjesto, odnosno, da će se promijeniti proporcije glave i ušiju.Ja ne bih ni trenutka bježala od operacije, da se ne bojim da će to njoj predstavljati traumu, koja će prouzrokovati više štete od samog problema.
Šta da radim????
evo da se javi jedna sa klempavim usima
ja sam kao mala bas bila klempava... cini mi se cak mozda i malo vise od tvoje djevojcice...i ja sam prosla kroz fazu "kompleksa od klempavosti" :) meni je u tome najvise pomogla moja mama... sjecam se da me je jednom zovnula da udjem u kucu sa igralista da mi nesto procita. nasla neki clanak koji govori da su ljudi sa klempavim usima intelignetniji i kretivniji od prosjecnih
eh sad koliko u tome ima istine je diskutabilno...ali je pomoglo. kada sam usla u pubertet i klepmavost se smanjila. danas sa nekih 26 godina se to skoro i ne primjeti a meni apsolutno i ne smeta...vezem kosu vise nego sto je nosim spustenu i iako sam kao mala mastala da nemam klempave usi i da cu "kad narastem" to operisati...sada mi je drago sto nisam i ne pada mi na pamet.
ja mislim da ti svojoj curici trebas objasniti da je svaki covjek individualan. neko ima klepmave usi, neko krive zube, neko masnu kosu, velika stopala itd... da to nije nikakav hendikep i da je pojam ljepote individualan i zavisi i od sredine u kojoj se zivi. ako kad i spomene klepmave usi ti joj uvijek skreni paznju na nesto drugo sto je jako lijepo. bar dok ne prevazidje period do puberteta. vremenom ces vidjeti da li to njoj stvarno smeta ili joj smeta sto i ostali primjecuju isto...
Blowing with the wind of change..."