Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kada je naš napunio 3 mjeseca, krenulo je nervozno trpanje rukica, čoškova dekice, gaza, maica, ma svega što bi se domogao u usta i mi smo bili ubjeđeni da su zubići, pomalo mu je i curilo iz usta. Mi smo stalno govorili, eto zubića ( moja mam kaže da sam ja prvi dobila u 4 mjesecu, pa smo mislili da će i on). Međutim, danas nam je 7,5 mjeseci i nigdje nijednog zubića, i dalje gura sve u usta, ali nema neke velike patnje hvala Bogu, nikada mu nije mnogo curilo iz usta, nadam se da se stanje neće pogoršati.
03.04.2010, 23:30
ZAMARI
38
mi smo poceli sa mukama vec u 2-3 mjesecu-intezivno ali zubica nikada do danas.Bebici je 7mjesec nastao i ugledali smo ga danas Hvala dragom Bogu,josuvijek je nervozna ali eto kazu prvi je najgori pa se nadam da ce odsada biti lakse.
04.04.2010, 22:19
ZAMARI
38
ne bas,veceras je gora nego ikada! e sada sam zbunjena mozda nice jos jedan u isto vrijeme jadna moja bebica.....ovo ce biti duga noc.
02.05.2010, 23:33
megi
935
Znaju li mame mogu li dvije bebe koristiti istu ogrlicu od cilibara ?????????????????
03.05.2010, 13:07
R&T@
5982
Nije mi jasno sta pitas! Ako mislis u isto vrijeme, ne znam kako rasporediti. Ako mislis jedna poslije druge, zasto da ne. Imas na toj temi savjete o "punjenju" ogrlice, tj. suncanju. Mi je nismo koristili, jer ne vjerujem u to.
Ali ja uđoh na ovu temu da se pozalim. Moja bebara ima 6 zuba, nikli u periodu od oktobra do januara. Evo vec skoro 4 mjeseca nijedan ne izlazi. Cini mi se da ce opet krenuti dva zajedno jer se vide bjeline. I odbija zvakati hranu, jede samo ono sto se guta, tj pije.
03.05.2010, 13:23
reallove
5807
moj Emin je sa 6 mjeseci dobio 2 zubica na donjoj vilici,za 8 dana abd punimo 9 mjeseci,a jos uvijek imamo samo ta 2 zubica ..svekar mi ja davno rekao da odmah poslije ovih na donjoj vilici rastu zubici gore...cesto je nervozan,nedavno je imao i temperaturu,svaki put mislim da su zubi ali nista....zasto toliko kasniiiiiiiiiiiiiiiii
04.05.2010, 11:50
malena sharena
1196
draga reallove, moj maleni ima skoro osam i po mjeseci, a nema jos nijednog zuba. Dvije noci je imao temperaturu 38,2 , ali nije ni kihao ni smrcao, tako da ne vjerujem da je od prehlade. Puno se znoji i glodje sve cega se dohvati, ali jos nista . nemoj se sekirarti, moraju izbiti
05.05.2010, 12:06
Sonja
2429
drage moje moj Adin ima 8 zuba 4 gore i 3 dole sad me zanima koji zubi slijedeci rastu neko mi je reko da ocnjaci tj. trice zadnje rastu Adinu su se ocrtale i trice i cetvorke pa me zanima koji su na redu
Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :((( 17:00h 4000g 55 cm Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav
Darian 27.05.2013 16:40h 4150g 56cm Nase sunce
29.05.2010, 14:06
reallove
5807
Da se pohvalimo,jucer smo nasli treci zubic ..Emin je bio pomalo nervozan,curio je i nosic..
29.05.2010, 14:31
nasa princezica
228
Lana je prvi zubic dobila sa 6mjeseci i to prvi zubic7.marta a drugi 8.marta,super je podnosila bez problema ikakvih.Posle su nicala odozgo 4 odjenom i to sve jedan nadjem ujutro,jedan navece,tko da vec sledeci dan nicala su cetiri takodje bez problema jedino sto je tih dana vise se hjela maziti,ponekad malo nemirno spavala.Kupili smo joj ogrlicu i od prvog dana kad se kupa jedva je da skinuti,nismo se pokajali jer zaista djeluje tako da su i nemirni snovi nestali.Hvala Bogu da tako podnosi rast zubica sad imamo 8 dole i 8 gore,mamini bisercici
29.05.2010, 14:33
nasa princezica
228
IZVORNA PORUKA: reallove
Da se pohvalimo,jucer smo nasli treci zubic ..Emin je bio pomalo nervozan,curio je i nosic..
za malog zubku bice ih aBd jos.Zelimo vam da ih sto bezbolnije podnosite
29.05.2010, 14:34
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: nasa princezica
za malog zubku bice ih aBd jos.Zelimo vam da ih sto bezbolnije podnosite
hvala mila...
29.05.2010, 14:42
nasa princezica
228
moj Emin je sa ' mjeseci dobio 2 zubica na donjoj vilici,za 8 dana abd punimo 9 mjeseci,a jos uvijek imamo samo ta 2 zubica ..svekar mi ja davno rekao da odmah poslije ovih na donjoj vilici rastu zubici gore...cesto je nervozan,nedavno je imao i temperaturu,svaki put mislim da su zubi ali nista....zasto toliko kasniiiiiiiiiiiiiiiii
Nebrini se nema pravila kod zubica,od moje sestre maloj je isto tako nikla dva zubica i duze vrijeme nista.Ona je mladja od Lane dva mijeseca i mogu ti reci da je Lana imala "puna " usta zubica dok su njoj do skoro bila ta dva.Sad ima 19mjeseci a u 16mjesecu nikla joj jos dva,u 18mjesecu poceli da izbijaju gore jos dva i sad tek i dole jos dva tako da sad ima 8 zubica,a Lana sa 19mjeseci imala 14zubica.Tako je sestra stalno poredila kako Lani nicu i brinula se jer je bila velika pauza od dva zuba pa do sledeca dva.Nadam se da ces se snac u ovom mom postu uglavnom nebrini jer nema pravila pozz
29.05.2010, 14:49
Visnja RR
15102
sve je to od bebe do bebe... znam da je jedna forumaska bebica ( zaboravila sam cija) prvi zubic dobila tek sa 1 g..i onda krenuli svi fino... nadam se da nece biti turice vise
29.05.2010, 15:19
Medić*
29
nema potrebe da brines, sada ce oni brzo aBg, moj maleni je sa 7 mj dobio prvi zub, drugi mj dana kasnije i onda do 11 mj nista, tad su polako krenuli jedan za drugim, sada za par dana ce mu biti 20 mj, imamo 16 zubica i jedna petica samo sto nije probila, tako da je sve to individualno, i moj je jako bio nervozan, jednom je imao samo temp ali nervoza i znojenje vecinom, da sam ga morala 3/4 puta tokom dana presvlaciti koliko se znojio.najvise su ga mucile dvice i cetvorke, jedinice slabije, ocnjaci su vrlo lagano probili, u pocetku mu mazala gelom, vidim da mu nije pomoglo nesto posebno, kupili ogrlicu od cilibara, on je to tako trzao i grizao blo me strah da ne proguta zrno i ostavili smo je, uglavnom kako rastu cini mi se da bolje podnose rast zubica, bar mi imamo takvo iskustvo. I jos ovo, od moje rodice mali ima 23 mj a samo 6 zuba, znaci da pravila nema.
04.06.2010, 23:06
mama Nataša
354
što se tiče forumašica čije bebe još nemaju zubiće - našim prijateljima curica već prvi rođendan proslavila a ni jednog jedinog zubića nema, to je sve vrlo individualno
al imam ja jedan problem sad, pa ako ima ko kakvo sličn iskustvo bila bih zahvalna!
Našem bebaču izašle gornje dvojke i jedna jedinica a druga nikako. i danas u toku popodneva, baš taj dio desni iznad zubića koji ne izlazi, sav se napuhao i pomodrio
išli smo i u hitnu, kaže dr. da iako nije baš ekspert za ovakve stvari, smatra da je to samo zato što je zubić kao krenuo pa se probija isl. ali to je sve modro i napuhano i nije mi baš regularno nikako
mislim, već mu je 5 zubića izašlo i nikad ništa slično nisam vidjela, a ovom starijem za svih 20 koliko ih ima, nikad nikakve pojave ovog tipa...
ima li ko s ovim iskustva???
05.06.2010, 00:41
nasa princezica
228
Tako sam i ja bila uplasena kad su Lani nicale dvojke gornje bas je izgledalo strasno ili ce pokvaren zubic izbiti ili je nesto drugo.Kako zubic treba da probije ispod cvrscih desni bude modro, a to je krv ispod desni pa djeluje kao da ce pokvaren zub nici,malo i natekne al bas bas modra boja..Lani su na tom dijelu bile cvrsce desni pa je teze probijao i zato je tako bilo sa dvojkama dok su ostali zubici nicali standardno.Uglavnom nebrini to ti je to,na tom djelu su mu cvrsce desni i zato je tako nateklo i modro.
< Poruku je uredio nasa princezica -- 5.6.2010 0:43:04 >
12.06.2010, 20:16
Anoniman
Mi smo dobili 8-mi zubić Meni ovo malo djeluje sporo s obzirom da mu je sestra za 1. rođ. imala sve zube.... Al dobro mu ide pored inače 5,6 buđenja - kad mu novi raste budi se po 10x i onda kad izbrojim ta silna buđenja ujutro tražim zub, znam sigurno da je neki novi na putu Opet neka i buđenja samo da nema temp.
12.06.2010, 20:53
škorpija
6649
pobogu enisa ako je to sporo šta bi onda nama rekla, ajdin ima haman 14 mjeseci i samo 6 zubića
12.06.2010, 20:59
Mya_81 RR
5531
Škorpija, vi ste super....mi smo tek na 2
Ali najbitnije mi je da nisu bili baš toliko bolni i nadam se da će tako i ostati...
12.06.2010, 21:19
Anoniman
a sta biste tek za nas rekli...mi imamo tek 4 ...ustvari 3 i pol
12.06.2010, 21:35
škorpija
6649
dadada andrej je pobijedio, čestitamo , minja je tek na trećem mjestu, jer je ona još mlada i ima vremena za zubiće pa ni nama nije rast zubića tako bolan, ali nema zašto ni biti kad ih nema. doduše kolege s posla mi kažu da je najgore kad rastu očnjaci, valjda to bebe najviše boli, a nama to tek predstoji
12.06.2010, 21:51
Anoniman
ma nije ni nama bolan...ja barem ne bih rekla..mada se zna nekad probuditi vristeci sto ja prepisujem izbijanju...a opet, ko ce ga znati
Andrej ce najvjerovatnije u prvom srednje bit krezav ...kad mu ovako sporo nicu
12.06.2010, 23:59
Anoniman
škorpija, pa zato kažem jer je S bila kao mali čovjek sa svim zubima za 1 rođ. ja mislila i B će imati do sada sve I da, tačno je da su očnjaci najteži, B ima jedan i on nam je bio grozan
13.06.2010, 00:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
Andrej ce najvjerovatnije u prvom srednje bit krezav ...kad mu ovako sporo nicu
Joj grozna si Ma neka im kasnije rastu duže će trajati