Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
pocy.... moje cure su radile nlaze nedavno... sve vrijednosti su za odrasle... i u tim vrijednstima njihovi nalazi su u granicama referentnih vrijednosti... osim nalaza željeza...obe imaju niže nego je referentna vrijednost
eh sad naša doktorica meni kaže ovako... ove referentne vrijednosti nas ne zanimaju... za djecu je ovo nisko u nalazima.... što bi značilo da ako je na granici najniže ili najviše referentne vrijednosti neki od vaših nalaza onda bi našoj pedijaztrici to bilo problematično za djecu...
nama je dala leofer da pijemo na osvu takvih referencija ...znači na donjoj granici referenci za odrasle
05.09.2011, 13:18
pocahontas
2546
sad si me zbunila--nama je recimo HGB 11.3 (normalno je za odsrasle od 12-18)..jesmo li na granici ne kontam i sve tako redom..ako je nesto normala pocevsi od 37, kod Rafija je to 36 npr.
05.09.2011, 13:21
bebacha
1170
normalan hgb za djecu je 115,odnosno to je donja granica
< Poruku je uredio bebacha -- 5.9.2011 13:23:57 >
05.09.2011, 13:21
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: pocahontas
sad si me zbunila--nama je recimo HGB 11.3 (normalno je za odsrasle od 12-18)..jesm li na granici ne kontam i sve tako redom..ako je nesto normala pocevsi od 27, kod RAfija je to 36 npr.
nama je HGB 12.4....kaže anemija pije logofer...
znači donja granica referentnih vrijdnosti za odrasle....
eh sad ovo šro pičinje sa 27 referntan vrijednot a njemu je 36 to je OK...da je 28-29 značilo bi d aje niže nego što treba jer je dijete u pitanju.
Ako si me skontala sad....
znači kod mojih cura sve su donje granice referennih vrijednosti koje bi da je odrastao čovjek u pitanju bile OK al kod djece očito je donja granica referentih vrijednosti drugačija
05.09.2011, 13:22
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: bebacha
normalan hgb za djecu je 15,odnosno to je donja granica
vidiš ti to..a sto je meni dr. rekao da je ok nalaz šta ću sada onda mi nista ne valja nalaz jbt moracu kod svoje doktorice
05.09.2011, 13:22
bebacha
1170
a po nekim je i 10.pa ti budi pametan.
< Poruku je uredio bebacha -- 5.9.2011 13:23:21 >
05.09.2011, 13:23
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
sad si me zbunila--nama je recimo HGB 11.3 (normalno je za odsrasle od 12-18)..jesm li na granici ne kontam i sve tako redom..ako je nesto normala pocevsi od 37, kod RAfija je to 36 npr.
nama je HGB 12.4....kaže anemija pije logofer...
znači donja granica referentnih vrijdnosti za odrasle....
eh sad ovo šro pičinje sa 27 referntan vrijednot a njemu je 36 to je OK...da je 28-29 značilo bi d aje niže nego što treba jer je dijete u pitanju.
Ako si me skontala sad....
znači kod mojih cura sve su donje granice referennih vrijednosti koje bi da je odrastao čovjek u pitanju bile OK al kod djece očito je donja granica referentih vrijednosti drugačija
draga, pogresno napisah, nije 27 vec 37.. dakle kod nas je ipak krizaaaaaaaaaaaa nalaz..odoh da se ubijem! ovaj dooktor je onda retardiran! sta cu sad?
05.09.2011, 13:24
Lady26
9177
Pocy, jel ti problem da mi napises gdje si radila KS i koliko kosta? Hocu i ja Lani da radim, i to i urin...
05.09.2011, 13:25
pocahontas
2546
gdje mogu naci neku listu tih vrijednosti zvanicnu za djecu? ima li to na WHO stranici Boze il itako negdje? kako to mi ovdje nemamo! ja vjerujem da je neko pisao o tome sigurna sam!
05.09.2011, 13:26
bebacha
1170
ja sam na google ukucavala puno pojmova pa sam sve pojedinacno dobijala.nigdje nisam nasla tabelu gdje sve ima
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: Lady26
Pocy, jel ti problem da mi napises gdje si radila KS i koliko kosta? Hocu i ja Lani da radim, i to i urin...
hosh na pp ili ovdje
Hanady RR
18727
pocy... nemoj se ubiti... od toga nema ništa... ia ja htedoh prošle sedmice pa odustaodh...obe mi anemične a starija mi ima ešerihiju, i ne odosmo na more u subotu ujutro i neće mi u vrtić naredna 2 mjeseca...
al ne ubih se ovo da vidiš ima i gore
nego sa tim nalazima idi kod djetetove doktorice... mislim pedijatrica vaša bi ipak trebala pogeldati nalaze... ona savršeno dobro zan referntne vrijednosti kdo djeteta i ako bude trebalo eto vam terapije ... bolje na vrijeme svakakao
05.09.2011, 13:27
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Lady26
hosh na pp ili ovdje
NA pp ako nije problem, hvala ti
05.09.2011, 13:28
Hanady RR
18727
gdje mogu naci neku listu tih vrijednosti zvanicnu za djecu? ima li to na WHO stranici Boze il itako negdje? kako to mi ovdje nemamo! ja vjerujem da je neko pisao o tome sigurna sam!
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.09.2011, 13:29
pocahontas
2546
draga, hvala ti..nego, čim ja imam feeling da nesto čačkam i privjeravam, onda ne može na dobro izaći..predosjećala sam da nije ok..kako će biti ok kad dijete mi ima temp., kaslje, slini ko budala, ima bronhične nešto (ne znam ni ja sta mi rece doktor jeb.... li ga uhhhhhh )...samo rekao kapi i sirup za kasalj, antibiotici jos nix! i kaze kks uredu! pa leukociti bi bili visoki ili se varam?
ja ovo prepisah sa Igorovog posljednjeg nalaza, treba li jos sta
05.09.2011, 13:33
bebacha
1170
Mala kod nas su drugacije vrijednost,npr 111,jel to onda 11. Alen je zadnji put imam 98,po tome on i nije anemican
05.09.2011, 13:33
Hanady RR
18727
pa ja kontam logikom leukociti bili bi povišeni ako je bakterija... a opet recimo mojoj starijoj leukociti i miruju a ima ešerihiju coly
al joj je CRP skočio za 2 dana... recimo bio je u 47 da bi za dva dana bio 98 što je doktorica odmah prokomentirala...bakterijska uplaa 100%
tako d ane znam što bih ti rekla...
s tim da moraš i ovo zanti...ako ste nalaze radili pod tempreturom, znači ako je dijete imalo u trenutku uzimanja krvi ili urina...nalaz može biti lažan...te se u fribtilnom stanju nalazi nikada ne uzimaju za obiljno nego ponavljaju
doduše meni je rekla doktorica da je hemoglobih ''uglavnom'' Ok...al nama je željezo porblem... kod F je 5.2 a kod H 4.6
a referentna je na nalazu od 7 do nemama pojma sad koliko
05.09.2011, 13:36
pocahontas
2546
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
pa ja kontam logikom leukociti bili bi povišeni ako je bakterija... a opet recimo mojoj starijoj leukociti i miruju a ima ešerihiju coly
al joj je CRP skočio za 2 dana... recimo bio je u 47 da bi za dva dana bio 98 što je doktorica odmah prokomentirala...bakterijska uplaa 100%
tako d ane znam što bih ti rekla...
s tim da moraš i ovo zanti...ako ste nalaze radili pod tempreturom, znači ako je dijete imalo u trenutku uzimanja krvi ili urina...nalaz može biti lažan...te se u fribtilnom stanju nalazi nikada ne uzimaju za obiljno nego ponavljaju
imao je blago povisenu temperaturu, nisam mu je nikako skidala jer nije prelazila 38 do maloprije...sada mu dadoh dalcy i zaspao je ko klada
ja ovo prepisah sa Igorovog posljednjeg nalaza, treba li jos sta
eto po ovome moja djeca nisu anemična
doduše meni je rekla doktorica da je hemoglobih ''uglavnom'' Ok...al nama je željezo porblem... kod F je 5.2 a kod H 4.6
a referentna je na nalazu od 7 do nemama pojma sad koliko
sta meni od gore navedenog dođe zeljezo? je li RBC zeljezo i kod nas je RBC 4.6
05.09.2011, 13:39
vila_7
5398
05.09.2011, 13:40
Malenaoduvijek
5237
Mala kod nas su drugacije vrijednost,npr 111,jel to onda 11. Alen je zadnji put imam 98,po tome on i nije anemican
x10*9/L e ovako pise kod leukocita npr na ovom nasem nalazu.
pocy meni ovo izgleda ok kao i kod mog Igora samo je kod njega npr hemoglobin 14.
a zeljezo ide od 7,2-15 evo imam ja nalaz pred sobom.
a Igor je imao eserihiju hanady pa su mu leukociti mirovali meni je pedijatrica rekla da ne mora to nista da znaci zato je najpouzdaniji crp kod upala.
05.09.2011, 13:40
vila_7
5398
eto ja sam vam ovo nasla mozda nekom pomogne - ako zelite uvecati samo kliknite na sliku da vidite