IZVORNA PORUKA: batterfly
Ja na to bukvalno popi ..Imala sam par takvih situacija,pogotovo od kad je Imran dobio brata,pa su uslijedili slicni komentari kao i kod vas..."vidi sto si lijep,a brat ti je ruzan,..ili npr."slusa li te brat,ako ne slusa ,slobodno ti njega istuci,ti si jaci" ,"ukrast cemo ti mi brata","daj ga nama,kad te nista ne slusa"..i milion drugih,...Ali ja ne ostanem duzna!!
Fino se sagnem djetetu,i poluglasno(da moze i doticni cuti),kazem djetetu sta treba odgovoriti,...I onda slijedi objasnjavenje djetetu "zasto je to ciko/teta rekli...Sad je se vec Imran naucio "nositi s tim",pa djete i zna samo odgovoriti ,-bez mame ..A zna i mama ponekad dodati svoj komentar...
Jer pokusam nekim ljudima "isaretiti"da idu u pogresnom pravcu,ali kad vidim da me "ignore",slijedi komentar...pa nek se ljuti koliko hoce...
Par puta mi je (ljetos),bio pravo povucen zivac na ovu temu,tako da sam ljudima "odbrusila" samo tako,na sta je MM samo prokomentarisao."bila si opasna"...Reko:"ono sta ja rodim ,u to mi ne barci"i nece bit problema
u potpunosti se slažem
ja sam neki dan išla u prodavnicu i kako je padala kiša bilo i more puževa-moj dječak uzme jednog za kućicu i nosi, priča sa njim, meni super, ja nikada to ne bih uradila ali se trudim da ne naslijedi moje strahove, ulazimo u prodavnicu-a teta s vrata: "Ma, je li to pravi puž, ja ge ne bih uzela nema tih para. Povela bih te ja svojoj kući,ali neću jer imaš puža"
moj dječak baci puža, hmmm (sagnem se do njega i kažem: Reci ti teti da se ti ne bojiš puževa, a to što se ona boji je njen problem"
on uze puža, reče joj to i ona se samo nasmija
ja muku mučim da voli životinje, a ona to jednom rečenicom sroza
< Poruku je uredio acudesa -- 11.9.2009 19:33:09 >