Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ima li dole jedan topli napitak u kojem moze biti i alkohol a moze biti i bez alkohola? =)
ima irska kafa, bez viskija i sa viskijem hihihi
07.12.2011, 09:49
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
mozda sam pitala ranije al zaboravila...
ima li dole jedan topli napitak u kojem moze biti i alkohol a moze biti i bez alkohola? =)
mmmm nisam nikad probala bez
07.12.2011, 09:50
vjestica
4335
čaj s rumom
07.12.2011, 09:51
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
mmmm nisam nikad probala bez
ma ni ja, onako sam lupila hehe
vještice da, čaj bez ruma i čaj s rumom
07.12.2011, 09:56
Nedi
1147
Vidjeh post na temi reko garant vesela hvali svoju jelku
A moja je bolja
07.12.2011, 09:57
veeseelaa
20552
e ja ću kupiti još jednu
07.12.2011, 10:00
Nedi
1147
e ja ću kupiti još jednu
Rasipaj se ti samo
07.12.2011, 13:59
Ilhana RR
6113
Ovo pice se ovdje pije samo za vrijeme bozica a meni je pravo dobar napitak al onaj bezalkoholni... ugrije se i stavis u to ako hoces malo grozdjica i badema... lijep ukus pravo :)
Neko me je jednom pito da nije sangrija to al ja pojma nemam ni sta je sangrija...
Sorry za ot al me bas interesuje ima li dole to :)
07.12.2011, 14:13
Anoniman
svaki moze biti sa alkoholom ako ga stavis ...salim se ofkorz ja naj volim...ovo sad...kuhano vino....mmmmmmmmmmm...hik
07.12.2011, 14:29
veeseelaa
20552
Ovo pice se ovdje pije samo za vrijeme bozica a meni je pravo dobar napitak al onaj bezalkoholni... ugrije se i stavis u to ako hoces malo grozdjica i badema... lijep ukus pravo :)
Neko me je jednom pito da nije sangrija to al ja pojma nemam ni sta je sangrija...
Sorry za ot al me bas interesuje ima li dole to :)
to si ti pila sangriju, al ne znam kako napraviti sangriju bez vina.... jer stavlja se crno vino a negdje i bijelo, ide raznoliko voće a od mjesta do mjesta ovisi koje na našim prostorima uglavnom kandirano voće + sok od narandže ja nekad kad mi nadodje napravim sangriju: metnem malo vina crnog, soka od narandže, malo kisele vode, malo brendija, isjeckam malko narandže, limuna i kivija, malo šećera i metnem leda i to je tooo
07.12.2011, 14:32
bananica
4330
a zar se sangrija pije samo za Bozic???
07.12.2011, 14:33
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: bananica
a zar se sangrija pije samo za Bozic???
ma pije se vazda
07.12.2011, 19:20
Anoniman
ilhana...deder nam uslikaj taj topli napitak ...ziv me interesuje
u mnogim zemljama se za bozic pije liker od jaja...on moze biti bez i sa alkoholom...i pije se topao sangriu vala toplu ne bih ni u ludilu kuhano vino se pije toplo irska kafa...sto ste vec i rekle...samo irska bez alkohola vise nije irska...neg je kafa nista mi dugo vise ne pada na um
07.12.2011, 21:41
teacher75
5394
i mi veceras okitili jelku, lana presretna
07.12.2011, 21:47
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: dadada
u mnogim zemljama se za bozic pije liker od jaja...on moze biti bez i sa alkoholom...i pije se topao sangriu vala toplu ne bih ni u ludilu kuhano vino se pije toplo irska kafa...sto ste vec i rekle...samo irska bez alkohola vise nije irska...neg je kafa nista mi dugo vise ne pada na um
ovdje je kuhano vino obicaj imaju ti Bozicni marktovi i tamo imas vino za piti moram ti reci da je jako ukusnooo ja sam doduse uvjek pila onaj za djecu ako zelis mogu ti negdje naci recept pa probaj s tim vinom ni na - 50 nije hladno
07.12.2011, 21:48
juni
1102
I mi isto veceras, prije 2 sata. Prvo je stajala nekolika dana bez ukrasa pa smo je veceras "docerali"
07.12.2011, 21:54
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica
ovdje je kuhano vino obicaj imaju ti Bozicni marktovi i tamo imas vino za piti moram ti reci da je jako ukusnooo ja sam doduse uvjek pila onaj za djecu ako zelis mogu ti negdje naci recept pa probaj s tim vinom ni na - 50 nije hladno
upravo sam popila ...znam ga ja napraviti...i to svi kazu jako dobro naucile me svabe ...gdje mi je breskva
07.12.2011, 22:24
Ilhana RR
6113
Ma u prevodu je kuhano vino al ni blizu ukusa od vina jer ja vino ni primirisati ne mogu...
a i bez alkoholno je... valjda je od voca, ima dosta (sad mozda lupim) karanfilica u tome... meni pravo dobar smek ima =) bas sam sebi danas kupila dva tetrapaka =) naravno bezalkoholno :D
07.12.2011, 22:28
Anoniman
u kuhano vino ti ide cimt ili cimet , karanfilcici i secer (po ukusu) ja dodam i malo vode
07.12.2011, 22:29
Anoniman
a moze se staviti i kora od narandze i limuna
07.12.2011, 22:31
Ilhana RR
6113
Ma to je to onda ;)
Ja sam mislila da to samo ovi svedi piju :)
07.12.2011, 22:46
bananica
4330
u kuhano vino ti ide cimt ili cimet , karanfilcici i secer (po ukusu) ja dodam i malo vode
a recept
07.12.2011, 23:43
Anoniman
a recept
na flasu vina stavim 2dl vode...mozda i manje...ja ovo sve odokativno ubacim stapic cimeta (ako imam) i mljevenog... odokativno (pola male kasicice...mozda i manje), oko 5 kasika secera ..ako mi nije dovoljno slatko dodam jos.... i jedno 7-9 klincica ...e ako imas susene kore od narandze ubacis i to...i pustis da uzavre...ne smije kuhati...znaci prije kljucanja gasis
07.12.2011, 23:46
new mama
2578
Nasa jelka isto okicena,ipak smo A i ja to juce sam odradile,dosadno nam bilo i kitile jelku,ali me A slomila mi prosle godine kad smo kitili nismo sve kuglice stavili,puno nam bilo,ali ona juce hoce sve,ma nakitila je pravo sve kugla do kugle ,ali eto nek je njoj bilo zanimljivo
07.12.2011, 23:48
bananica
4330
a recept
na flasu vina stavim 2dl vode...mozda i manje...ja ovo sve odokativno ubacim stapic cimeta (ako imam) i mljevenog... odokativno (pola male kasicice...mozda i manje), oko 5 kasika secera ..ako mi nije dovoljno slatko dodam jos.... i jedno 7-9 klincica ...e ako imas susene kore od narandze ubacis i to...i pustis da uzavre...ne smije kuhati...znaci prije kljucanja gasis