IZVORNA PORUKA: aazra
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Ja još čekam pticu Feniks u našem društvu.
A imamo "mlado Feniksa" svake dvije godine na izborima.
Blue Rose ja sam glasala za promjene, postalo je gore. Jednostavno, i nemas nekog izbora, osim da izadjes na izbore i pocijepas listic, ali da ipak drugi na tebi ne profitiraju...
A o tim "mladim feniksima" radije ne bih, posebno jer se vecinom radi o kriminalcima i propalitetima koji samo prelaze iz jedne partije u drugu...
Jedino rjesenje je ove sto su krali fino dovesti na optuzenicku klupu (kao Senadera) da se sutra ne bi predstavljali kao "mladi feniksi"...
Bravo,
ja znam da pojedinac me može ništa, ali danas jedno, sutra petero, prekosutra 354324,354 i to je uspjeh.
Ali nama je važnije da glasamo za zelene, onima za crvene, drugima za ljubičaste, samo zato što su "naši" ...ma glasat ću za zombije, ako će meni biti dobro.
Ljudi nikako da razumiju da politiku ne treba da kroji vjera, da zato što ću glasati za Do-doa (M. Dodika- da je pošten političar, koji se zalaže i koji je npr. uspjeo da nešto uradi u RS-u), ili za N.-N ženu-muškarca, ne znači da time gubim na svojoj vjeri i identitetu, već želim bolje meni i mom djetetu, i mom komšiji. (Do-doa sam uzela samo za primjer).
Ja vjerujem za promjene, i onog momenta kad samo jedna stranka u FBIH i u BIH uspije da osvoji nadpolovičnu većinu, možemo onda sav teret kritika illi pohvala dati toj stranki. A dok imamo šestorke, četvorke na vlasti - ne znamo koji je kriv a koji je prav, jer svaljuju vazda na onog drugog.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 28.3.2013 14:53:06 >