IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
... Zašto? Zato što BiH vast boli dupe za glasače, oni su dokazali i dokazuju već godinama da su ovce, i da ih se može must dok ne crknu, a kad cknu još ih možeš i na ražanj.
Evo ključa svih naših problema.
Sami smo si krivi za ovakvo stanje 20 godine poslije agresije.
IZVORNA PORUKA: tekja
Je li stvarno mislis da u nasem drustvu treba samo zasukati rukave, biti vrijedan i posten i eto ti svega Aha, u limburgu.
Naravno, imam oko sebi i ovakvih i onakvih primjera.
I samo da te pitam - koliko sela naših je pusto, koliko njiva neuzoranih, voćnjaka propada, koliko gradića izumire?
Samo da bi se neko zvao građaninom!
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Slazem se da svako dijete ima svoju nafaku ali za nafakom treba i ustati.
Jeste vala. Bog dragi da nafaku djetetu u zdravlju, a insanu zdravlje da može raditi i dati hljeba čeljadima.
Problem u našem društvu što mi navikli humanitarnih pomoći, pa otkini tamo, otkini vamo ... a po cijeli dan će naša mladež sjediti u Ferhadiji, igrati glavom tenis, propraćajući zgodne sise i guzove, a babo i mati kući i po mobama rintaju, da bi mu dali tu marku za jbn kahvu.
I na kraju krajeva - svaki roditelj svoje dijete uzdiže i na kraju krajeva pravi od njega insana koji će ili sjebati život/društvu/državi ili ga uzdignuti iz pepela.
Ja još čekam pticu Feniks u našem društvu.
A imamo "mlado Feniksa" svake dvije godine na izborima.