IZVORNA PORUKA: canim
aazra ja vjerovatno nisam upratila ali bas me zanima kojoj vjeri pripadas ? Ili si kao i Gali ateista ?
Zanima me samo iz razloga sto nemogu da povezem tvoje postove nikako, ako mozes da mi odgovoris bas bi mi drago bilo
Pa ovako nisam neka vjernica, rođena sam u muslimanskoj porodici (pradjed mi je bio vjeroučitelj u austrijskoj vojsci da se pohvalim malo), s tim da su me jedno vrijeme zanimale i neke druge religije, i neke druge filozofije. Hvala dragom Allahu vratila sam se svojim korijenima
Naglašavam da nisam neka vjernica jer nisam pokrivena, ali malo više sam se okrenula vjeri (islamu) u zadnje vrijeme, s tim da nikad nisam konzumirala npr. alkohol i to, pa nekako i taj moj veći interes za vjeru nije toliko uočljiv od strane drugih, niti mi je bitno da bude.
Da, jos nesto, kad te već zanima, zivjela sam u drugoj zemlji jedan niz godina, znam dosta o kršćanstvu i postujem i pripadnike drugih vjera, posebno monoteističkih. Tako sam i odgojena
Kad je islam u pitanju, definitivno imam otklon kad su u pitanju neke po meni radikalne grupacije (selefije) i to je ono zbog cega cesto dolazim u sukob s Jasmin, mada se ja ipak nadam da ona na to ne gleda kao na sukob, vec vise onako filozofiranje
P.S. nisam nikad, ali nikad bila ateista, mada postujem i to opredijeljenje
< Poruku je uredio aazra -- 20.3.2013 12:18:33 >