cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Toplomjer za bebu

clock-img

20.11.2008, 14:46

clock-img

juni

pencil-img

1102

Koliko sam ja cula malim bebama se ne treba mjeriti temperatura preko guze ukoliko se ne sumnja da je visoka. A inace svugdje sam procitala da je ipak najbolji zivin toplomjer, iako ja imam i taj za uho u slucaju da brzo trebam izmjeriti. Sreca, jos mi ni jedan nije trebao.

EMIL,7.9.2008.

clock-img

20.11.2008, 15:11

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

ja imam sva 3.
onaj u uho,onaj na cuci i ovaj sa zivom.hvala bogu nisu nam trebali ali nek se nadje.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

20.11.2008, 15:21

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Hvala svima na odgovorimauser posted image .
I ja sam očekivala različite utiske o topl.za uho, mada se stvarno čini praktičan.

Evo sad smo mjerili u guzi, nije se bunio. Koliko je otprilike dovoljno držati toplomjer u guzi?

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

20.11.2008, 15:24

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

U pola manje vremena nego pod pazuhom.
Imaj na umu da je vrijednost rektalne temperature za stepen viša od
axilarne(podpazušne)
Nego,ima li mi trozubi turu?user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

clock-img

20.11.2008, 15:25

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

ne znam romali.meni su dobri i za uho i na cuclu.brzo mi izmjere .

LAURA 5.1.2008.

clock-img

20.11.2008, 15:25

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Hej, mamy, ima malu turu, dobro je sada, Bogu hvala. Možda će 3-zubi postati 4-zubi pa odatle temp.

clock-img

20.11.2008, 15:26

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

kolika mu je temperatura.ako je ima.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

20.11.2008, 15:34

clock-img

medavi

pencil-img

381

Romali sasvim nebitno koji koristis. Ja sam imala sva tri ono je bitno da ti vidis da temperatura spada ili raste sve preko 38 je alarmantno za bebaca znaci neigra ti ulogu sad 2 ili 3 podioka vidis raste odmah djeluj pogotovu ako je beba bucmasta tu temperatura povisena brzo raste i tesko spada,
I ako su zubici u pitanju moze se desiti da raste vise nego sto je karakteristicno za temp. kod zubica....
Rektalna pokazuje za pola stepena visu temp. Bilo trakica ili onaj za uho ili cuca tpolomjer kisti onaj koji beba ne odbija svi su oni tu negdje najbitnije je da znas sta se desava otprilike...mada ja znam ti kao majka cim stavis bebi ruku na celo znas dali gori user posted image kao i svaka mama...ostalo je samo da se orijentises...
P.S. moja seka je dobila upalu pluca od temperature 38 mam je mislila nije to visoko toliko da se mora davat nesto drasticno bila je tako dvije noci malo spusti pa se vrati i treci dan moja seka na pencilinu i geramicinu IM upala plucauser posted image

< Poruku je uredio medavi -- 20.11.2008 15:37:45 >

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

clock-img

20.11.2008, 17:18

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

IZVORNA PORUKA: treselle

Romali ja imam toplomjer u vidu cucle, tako mu najlakše izmjerim. E sad koliko je koji tačan, to ne znam. Mislim da je i digitalni dosta dobar, ne može puno promašiti visinu temperature

i mi imamo taj kako cucla, al kod njega je +- 1°C
tako da mjerim i sa digitalnim u guzi, jer kazu da je najbolje.

VOLIM VAS!!!

clock-img

20.11.2008, 17:32

clock-img

stella

pencil-img

1360

Mi imamo dudu toplomjer,ziva i digitalni.
Koristimo digitalni ali ispod pazuha,taj nam je najlaksi.
Da ga nebi dirala stavim je u krilo,stavim toplomjer,I cuvam joj rukicu a u drugu joj dam neku igracku.Mjerenje traje manje od minut.

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

clock-img

20.11.2008, 19:46

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Evo popodne mm kupio Microlife cucla tolpomjer. Omar nije baš sretan, to ipak nije njegova cuca, ali prihvatio je. Trebalo bi se držati 5 min u ustima, to mu je malo dugo, ali uspjeli smo.
Mislim da će biti najkorisniji tokom noći, ne moram ga buditi, samo mu staviti cuclu u  usta. Nadam se da nam ipak neće trebati...

clock-img

20.11.2008, 19:50

clock-img

RAJA

pencil-img

391

Kod mene je ista priča kao i kod Stelle
i zadovoljni smo

Romali kako je Ali ima li zubića ili ture

MAMINI SINOVI
DŽANIN 08.03.2003.
DINO 21.03.2006.

clock-img

20.11.2008, 21:10

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Mi imamo dudu toplomjer i zivin,mada nam hB jos nije trebao.Romali kako nam je pasha mali?

Hamza 11.3.2008.

clock-img

20.11.2008, 21:17

clock-img

nesanica

pencil-img

522

Kako se rodio ovaj stariji kupili smo ovaj topl. i evo sluzio nas je sve do neki dan....

user posted image

Par puta nam je ispao, pa izgleda da ga je to dokusurilo...Sad hocemo da kupimo neki Philips-ov.
Mada su po meni najbolji oni zivini, ali mala raja ne daju da im se drzi. Zato hB pa imaju i oviuser posted image

clock-img

24.11.2008, 12:18

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Mi imamo preko neliko vrsta toplomjera, i moj ters od djeteta plači kada ugleda bilo koji, zadnji koji smo kupili je onaj što se stavlja na čelu u obliku trake, i jedino s njim uspijem da joj izmjerim temperaturu, nikako mi nije jasno šta je to nervira toplomjer i što mi ne da da joj stavim pod pazuh

clock-img

24.11.2008, 21:36

clock-img

mivica

pencil-img

223

Ma iskreno, suprug je kupio u Austriji neko posljednje cudo tehnologije, toplomjer na bazi infracrvenog svjetla, koji se samo pridrzi 10 cm od bebinog cela i pokaze temperaturu. Nabavili smo i taj na uho, ali ja ipak najvise vjerujem klasicnom toplomjeru sa zivom. Jeste komplikovanije, ali je najrealniji user posted image

Bakir, 21.06.2008.

clock-img

26.11.2008, 20:06

clock-img

lila k

pencil-img

18

Pozdrav, ja sam koristila digitalni toplomjer sve do neki dan kad sam prešla na živin jer mi se činilo da nije validan, naime izmjerim na digitalnom dobijem jednu vrijednost a na živinom drugu pa mi reče kolegica da ona živin koristi već dugo kod djece i kao kod digitalnog ako baterija nije u redu tj. oslabi mjerenje nije validno....

clock-img

26.11.2008, 20:13

clock-img

larina

pencil-img

490

ja koristim digitalni,ako ima temperatura pokaze je-samo pazim da mu baterija nije potrosena

clock-img

03.12.2008, 17:18

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ja imam tri razlicita, svi su digitalni. Jedan je za uho, taj najcesce koristim da nebih peglala malu bez potrebe. Ako primjetim da ima temperaturu onda kad joj stavljam cepic pogledam u guzi temperaturu jer tako je najpravilnije, bar ovde tako kazu i onda koristim jedan onaj ko stapic sto je al se savija, da nebi povrijedila malu ako se bude mrdala, onda imam jos jedan kao stapic koji se moze pod pazuh staviti..

Ovde kazu kad se mjeri uho i pazuh da se doda jos 0.5 stepeni na to jer toliko umanje ta dva nacina mjerenja.

Ja bih ti preporucila i ovaj za uho i ovaj meksi sto se savija jer stvarno je dobar kad se mjeri temperatura u guzi, moja mala to nevoli i nonstop se mrda al joj nikad nista nebude ako se otme jer joj se savije onako kako treba da joj nesmeta.

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

03.12.2008, 17:29

clock-img

malecka60

pencil-img

329

Mi imamo digitalni toplomjer, trenutno. Hvala Bogu nismo jos imali potrebu koristiti ga.
Cula sam za te u obliku cucle, taj sto se stavlja u uho, u obliku trake...
Namjeravam kupiti od tih, pa ne znam koji.user posted image
Je li ziva u cucli ? Ja sam nesto skepticna u vezi tog toplomjera, nesto me strah djetetu stavljati u usta cuclu sa zivom. user posted image user posted image user posted image
Mozda grijesim.
Koliko je to sigurno?

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

clock-img

03.12.2008, 17:38

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Taj za cuce nije preporucljiv jer bebe se naviknu na jednu vrstu cuce i beba nece drugu plus sto nepokazivaju kako treba. Ovde su nama rekli da ih niposto neuzimamo.

Ja bih ti preporucila ovaj za uho.

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

03.12.2008, 23:03

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Ja imam ovaj toplomjer za uho...nije nam jos trebao hvala Bogu, ali sam ga probala...user posted image ..jednostavan za upotrebu...mislim da je dobar izbor za malu bebe.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

04.12.2008, 00:34

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

Mi imamo Braun-ov za uho već 7 god i extra smo zadovoljni samo mu redovno mijenjamo baterije.

Imamo i cuculu ali je nijedno dijete nije htjelo jer je tvrđe pošto je unutra senzor.
Malecka60 nemoj se brinuti ni u jednom digitalnom nema žive. Živa je samo u živinom.

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

clock-img

04.12.2008, 10:21

clock-img

boogy woogy

pencil-img

777

Mi imamo digitalni skojim se moze mjeriti i iza uha i na celu. Zivin nedolazi u obzir jer je moj sin tako nemiran tako da je nemoguce izmjeriti temp. Sa ovim sam zadovoljna jer pokazuje realnu temp. i brzo i lako se koristi.

clock-img

08.01.2012, 19:40

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: sunid

Kakav toplomjer koristite za bebu?
Ja imam onaj standardni digitalni,ali mislim da ce mi biti tesko drzati bebi ispod ruke jer je nemirna beba :), pa kontam mozda je bolja opcija toplomjer sto ide u usta bebi ili u guzu??

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Zadnji članci

article-img