Nastasjak i ostale koje prolazite toliku bol ... Ova tema je najtužnija na forumu, čitam je redovno i svaki put gorko oplačem. Glupo bi bilo reći da vas razumijem, ali imam potrebu barem da vam kažem da ste vi tako hrabre žene, i da vam se divim na snazi i saburu. A najviše od svega, ja želim da vam Bog, vama i svima, da sve što je najbolje za vas / nas.
Svi problemi su smiješni u poređenju sa bolešću, gubitkom voljene osobe, a posebno djeteta, ne daj Bože nikome. Što čovjek više ima (bilo da se radi o ljubavi, zdravlju, novcu, djeci itd.) , manje cijeni a postaje oholiji i bezobrazniji ... Nismo svjesni, ali zaista nismo svjesni dok ne dođemo u tešku životnu situaciju ... Često mi padne na pamet ona rečenica iz filma "Ovo malo duše" ..."Čovjek je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže."
Dođe vrijeme, kada tugu zamijeni sreća. Ne vjerujem ja Nastasja da ti nećeš biti srećna, baš naprotiv. Bol će zauvijek ostati, ali polako, poslije kiše dođe Sunce, i jače sija kad je poslije kiše ... Obično se najlošije, ali i najbolje stvari dešavaju kad se najmanje nadamo. Ti si bila dobra majka, a majka si još uvijek ... I aBd ja se iskreno nadam da ćemo se svi sastati na onom svijetu. Neki dan sam čitala da ljudi koji se vole, majke, djeca, porodice itd. poslije smrti sastaju na onom svijetu. Bez obzira kako ovo zvučalo nekima koji ovo budu čitali, ovo me je utješilo, meni je jako bitno da ponovo budemo svi na okupu. To je u stvari i smisao ovog života, vječni život na onom svjetu ...
A svi ćemo mi doći u tu situaciju ili da nas izgube ili da mi izgubimo nekog najmilijeg. Ne izgubimo, bolje je reći privremeno se oprostimo od voljene osobe. Trenutno vama koje ste tužne mogu samo poslati jedan veliki virtualni Izdržite, zbog sebe, zbog onih od kojih ste se privremeno oprostili, zbog mnogih drugih kojima značite puno ...