Problem (za mene) i jeste u tome sto su to bebe, jer moja djevojcica sa svoje dvije godine nije vise beba ni u kojem smislu, a stavili bi je u tu grupu. Ja shvatam koncept jaslica i za bebe je skroz ok ono sto sam vidjela, ali ne i za moju djevojcicu za koju sam pitala da li je moguce da ide u stariju grupu, a dobila sam odgovor da bi je prebacili nakon nekog vremena kad bi skontali da je napredna
Za mene nije bilo prihvatljivo da ona tamo provede ni dan a kamoli neko vrijeme.
A sto se tice komunikacije, moja je curica itekako komunicirala na razne nacine i sa nama i sa drugom djecom otkako je propuzala sa 6 mjeseci. A u smislu da sa njima neko komunicira ocekujem barem da im sviraju djecije pjesmice u pozadini ako im vec niko ne pjeva sto kaze veeseelaa, a ne da tamo svi came cekajuci da teta nadje vremena da ih pogleda, doda im bocicu ili presvuce.
U svakom slucaju, meni jaslice nikad nisu bile opcija u tom smislu da mi negdje dijete samo provede dan ili naprosto "boravi", mi svakako imamo tetu koja je cuva, ali mi se pocelo motati po glavi da je upisem u vrtic jer moja curica (kao i svako dijete uostalom) trazi svoje drustvo i neizmjerno uziva u igri sa drugom djecom. Meni to u Nuru nisu ponudili, i to je to. Za druge vrtice se nisam puno ni raspitivala, na kraju sam ipak odlucila sacekati jos godinu dana da ojaca u smislu imuniteta pa neka onda ide sa vrsnjacima.