Ni u jednom momentu nije mi palo na pamet da koristim platnene pelene, život je prkratak da bi ga trošila na pranje, sušenje i peglanje cirka 25 pelene dnevno, kako, evo ovako, jedna pelena direktno na bebu, pa jedna preko i još jedna za široko povijanje,( govorim o onim klasičnim pelenama, a ne ovim kakve pravi mamina cura, u to se ne razumijem, pa ne bih ni da komentarišem), i tako sedam do osam puta dnevno, jer u projesku toliko često mijenjam pelene svom djetetu, mislim mjenjala, sam, ona sada koristi tutu, a po noći ili kada negdje idemo koristimo pampers i izumitelju ovih pelena treba dodjeliti Nobelovu nagradu, jer je spasio i majku i dijete, majki je dao više vremena da uživa sa svojim djetetom, a ne da se brine oko pelene, zato glasam za jednokratne pelene, a ta priča oko majki i nemajki je pravo bezveze, pa se počinjem pitati da li ove "majke " kada izvodje djecu vani stavljaju im neke gas maske ili nešto slično na suta, baš me zanima kako ih stite od smoga i svega ostalog što je prozvod automobila, dimljaka i slično, jer ako ćemo pravo i smog i izduvni gasovi štite djeci, pa se vraćamo na početak priče "želim svom djetetu sve najbolje"