cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Jednokratne ili platnene pelene?

clock-img

19.11.2008, 12:26

clock-img

medavi

pencil-img

381

user posted image kad sam rekla pampers mislila sam opcenito na jednokaratne pelene
ni ja nisam koristila pampers nego molfix a i violetu i one su sve bolje...srecom mi smo izisli iz pelena
samo nekad ponoci al i to je sve rjedje...a upravu si kod always ulozaka bas su najlonski
o pampers je slican a molfix je puno meksi i veci model pelene -komotnijiuser posted image

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

clock-img

19.11.2008, 12:35

clock-img

ziki

pencil-img

1815

jednokratne pelene iy prostog razloga što za platnene niti imam vremena niti imam uslova(sušenje) a i moje mišljenje je da je bolje da je guza suha.Pođem od sebe, u naletu revolucionarnih ideja odlučila sam da koristim platnene uloške koje bih sama pravila.Katastrofa, em su neudobni, propuštaju...

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

19.11.2008, 12:39

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: mamyca

Slazem se u potpunosti s tobom,i mi koristimo jednokratne,i do sad nismo imali nikakvih problema,guza je dobro i sto je najbitnije da je suha i bez osipauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

19.11.2008, 12:43

clock-img

nesanica

pencil-img

522

Jednokrate definitivno i cesto kazem svaka cas onome ko ih izmisliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.11.2008, 12:51

clock-img

dacy

pencil-img

360

jednokratne su zakon, najbitnije mi je da je guza suha i da nema osipa, a mjenjam ih otprilike svaka 3 sata. Cak mi je pedijatrica rekla da je mom sinu guza kao lice kod nekih beba.
Nema potreba za prepucavanjem, svako koristi ono sto misli da je najbolje za njegovo dijete...

clock-img

19.11.2008, 12:53

clock-img

kristijan

pencil-img

126

platnene definitivno naručila sam iz hr i odlične su a nisam imala s infekcijama prob nego kada vidim šta se nalazi u pampersu i kako smrdi fuj nije ni meni baš lako sušiti ih ali abd kupujemo sušilicu a ove pelene inače nemaju puno posla operi razgrni stavi na guzu pamuk je to ipak a ne plastičetina fuuuuj

clock-img

19.11.2008, 12:58

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Koristim jednokratne i hvala Bogu što postoje.

Isto tako bih voljela imati nekoliko pamučnih da vidim kako guza reaguje na njih. Meni su baš simpatične i vesele.
Ne vidim razloga za raspravu, sve se mi trudimo biti naj mame i za svoju djecu radimo kako najbolje znamo. 

< Poruku je uredio Romali -- 19.11.2008 13:01:45 >

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

19.11.2008, 13:35

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Nije mi padalo na pamet da koristim platnene, iz mase razloga, već nabrojanih.

A što se tiče ekologije .... ko još koristi bicikl, pored automobila?

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

19.11.2008, 13:41

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR

Nije mi padalo na pamet da koristim platnene, iz mase razloga, već nabrojanih.

A što se tiče ekologije .... ko još koristi bicikl, pored automobila?

Ha, ha, ha....user posted image user posted image E, da znas da si mi popravila raspolozenje, pored silnih budalastina kojih sam se danas naslusala! Svaka cast! Od sada molim te na bicikl!!!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

19.11.2008, 13:54

clock-img

nikka

pencil-img

589

Mom će sinu sad dvije godine,koristimo jednokratne pampers nikada ih nisam mjenjala za neke druge jer nikada nije bilo prblema sa guzom.
Ja sam skoro cijelo vrijeme sama sa djetetom imam puno obaveza i još da perem pelene,nema pojma o tome.
Ali opet da mi je netko argumentirano dokazao da su zdravije,ili da je moje dijete imalo problema sa osipom,možda bih se i žrtvovala,iskreno pročitala sam sve što je napisano o platnenim i nisam našla razloga da pređem na njih.

clock-img

19.11.2008, 14:00

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Vala nikad mi nisu pale na pamet platnene pelene...ma ni u snu...
Bravo za jednokratne!!!user posted image user posted image user posted image
Ko ih izmisli,ruke mu se pozlatile!!!

clock-img

19.11.2008, 15:15

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Jednokratne... jer nemam nikakvih problema s njima ...guza uvjek suha i za gricnuti...
Naravno da postoji bilo kakav problem i da moram korisiti platnene radila bih to...
Divim se zenama koje imaju zivaca za njih...
A ekologija ... odlican komenatar gore vezano za bicikl i auto...
Kad bih ja korisitila platnene zbog ekologije bila bih luda  jer bih bila manja od kapi vode u okeanu... pa, neka hvala , necu da se patim ...
I opet dodajem da je guzi potrebno da korisiti platnene tj da joj jednokratne ne odgovaraju onda mi za moje djete nista ne bi bilo tesko ...
btw , samo mi nije jasno ovo oko mirisa pampersa... nase su uvjek mirisljave user posted image ...

< Poruku je uredio Visnja RR -- 19.11.2008 15:18:32 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

19.11.2008, 15:16

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Jednokratne... jer nemam nikakvih problema s njima ...guza uvjek suha i za gricnuti...
user posted image ...

Ja uvijek gricnem i to prvo jednu, pa onda drugu guzu!!!!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

19.11.2008, 15:34

clock-img

Hannah

pencil-img

277

Meni nakon noći provedene u jednokratnim pelenama dijete smrdi na gel, a i sve što je oblačio tako da mu svaki dan perem pidžamu. 

clock-img

19.11.2008, 15:38

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

A da promijeniš proizvođača pelena, mi smo sa Pampersa prešli na Molfix.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

19.11.2008, 15:40

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Mi, kako kad. Vise na Molfixu, ali kupimo i Violetu, pomnekad! I zadovoljni smo!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

19.11.2008, 15:48

clock-img

Hannah

pencil-img

277

Ma smrdi mi u svakim... Jbg, još uvijek puno piški po noći pa mi žao da ga u platnene stavim...

clock-img

19.11.2008, 15:54

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

A babylove iz DM-a?

clock-img

19.11.2008, 16:04

clock-img

Hannah

pencil-img

277

Njih sad koristim, al su pampers baš katastrofa...

clock-img

19.11.2008, 16:06

clock-img

Pankica

pencil-img

151

Drage moje forumašice, vidim da vas ima puno na ovoj temi. Mene brine ešerihija koli kod moje bebe, a možda ima i neke veze sa izborom pelena. Znam da preporučuju platnene, kada beba ima tu bakteriju. Pisala sam na temu ešerihija koli kod bebe prije par minuta, pa vas molim da mi date bilokakav savjet u vezi te bakterije. Puno vam hvala!

clock-img

19.11.2008, 16:14

clock-img

mamina princeza

pencil-img

1856

Mi koristimo pampers i jednostavno nisam nikad ni razmisljala da koristim platnene pelene... jednostavno niti imam potrebe za njima niti smatram da je bolje od jednokratnih. Pamuk jeste pamuk kao sto neko rece gore ali u slucaju pelena to mi ne odgovora...pa uvijek su mookre.
A naravano kao sto visnja rece da ne daj Boze postoji neki problem da beba ne podnosi jednokratne naravno da mi ne bi nista bilo tesko za moje djete...ali ovako kad je guza "za grickati" ne pada mi na pamet.
Mozda ja nekad ne znam organizovat svoje vrijeme ali iskreno ja nekad jedva da imam vremena malo se odmoriti ...i onda mi stvarno puno znaci kada bi tolikeee pelene morala prati susiti i PEGLATI: pa ne znam ni da li bi mi uopste ostalo vremena poigrati se s mojom curom.
Uvijek kazem kako je bilo nasim mamma kojie nisu imale izbora...ma svaka im cast al danas kad postoji izbor ja sam definitivno za jednokratne....zivio Pampers!
I zaista nema potrebe da neko napada nas koje koristimo jednokratne pa ipak vecina mama to radi ili mi se cini??user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

clock-img

19.11.2008, 16:36

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Mi koristimo pampers i jednostavno nisam nikad ni razmisljala da koristim platnene pelene... jednostavno niti imam potrebe za njima niti smatram da je bolje od jednokratnih. Pamuk jeste pamuk kao sto neko rece gore ali u slucaju pelena to mi ne odgovora...pa uvijek su mookre.
A naravano kao sto visnja rece da ne daj Boze postoji neki problem da beba ne podnosi jednokratne naravno da mi ne bi nista bilo tesko za moje djete...ali ovako kad je guza "za grickati" ne pada mi na pamet.
Mozda ja nekad ne znam organizovat svoje vrijeme ali iskreno ja nekad jedva da imam vremena malo se odmoriti ...i onda mi stvarno puno znaci kada bi tolikeee pelene morala prati susiti i PEGLATI: pa ne znam ni da li bi mi uopste ostalo vremena poigrati se s mojom curom.
Uvijek kazem kako je bilo nasim mamma kojie nisu imale izbora...ma svaka im cast al danas kad postoji izbor ja sam definitivno za jednokratne....zivio Pampers!
I zaista nema potrebe da neko napada nas koje koristimo jednokratne pa ipak vecina mama to radi ili mi se cini??user posted image

user posted image user posted image user posted image  slazem se u potpunosti....

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

19.11.2008, 16:44

clock-img

nikka

pencil-img

589

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

btw , samo mi nije jasno ovo oko mirisa pampersa... nase su uvjek mirisljave user posted image ...

Ni meni nije jesno jer uvijek mi mirišu i nakon što sam ovdje pročitala da smrde,čak sam ih njušila kad se upiški i to ujutro kad je puna pelena i dalje mirišu,uopće se neosjeti urin.

clock-img

19.11.2008, 16:59

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ma ja sam sigurna da je to zbog razlicitih proizvodjaca... jer i MM i ja se uvjek cudimo tome da "smrde" kad cak sta vise imaju prijatan miris... (sem ako nije ukakanauser posted image )...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

19.11.2008, 18:41

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

IZVORNA PORUKA: Pankica

Drage moje forumašice, vidim da vas ima puno na ovoj temi. Mene brine ešerihija koli kod moje bebe, a možda ima i neke veze sa izborom pelena. Znam da preporučuju platnene, kada beba ima tu bakteriju. Pisala sam na temu ešerihija koli kod bebe prije par minuta, pa vas molim da mi date bilokakav savjet u vezi te bakterije. Puno vam hvala!

Draga moja, upravo me zbog toga kontaktiraju mame koje imaju iste probleme. Pedijatri tvrde da je koristenje jednokratnih pelena pospjesilo razmnozavanju bakterija i samim tim nepovoljnu atmosferu u jednokratnim. Ne moram vam svima ja to pisati pitajte svog pedijatra. Meni je zao da mame cekaju da se to desi jer nemaju bitnih razloga na prelaz na platnene i kad se infekcija desi, koja se jako tesko lijeci, hvataju se za glavu.
Zar vam treba veci razlog za koristenje platnenih od bebinog zdravljauser posted image user posted image user posted image
Ipak smatram da zivimo u jako ogranicenom drustvu sa nevjerovatnom malom zeljom za promjenom i boljom buducnoscu.
Uvjek se mogu pronaci razlozi za ne koristenje platnenih, tesko je napraviti odluku za koristenje platnenih.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

Zadnji članci

article-img