cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti)

clock-img

13.03.2013, 12:21

clock-img

bebana27

pencil-img

1642

makaroni sa saftom
ne treba puno vremena da se napravi ali je rucak predivan brzinski

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

clock-img

13.03.2013, 12:24

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Dobro si ti...ova tema se treba podićiuser posted image
imal kakav ručak za 6-7 minutauser posted image

Ima, jaja na okouser posted image user posted image Uprzis na maslacu, uz to kiseli krastavici, idealnouser posted image

clock-img

13.03.2013, 12:27

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Slažem se Hanady! user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

13.03.2013, 12:27

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Skuhaj karfiol.
Kad je gotov preprzis ga na malo maslinovog ulja, bijeli luk i curry.
Prilog user posted image neke kobasice, ili hrenovke, ili sta ja znam.

A od vodice gdje se kuhao karfiol, napravis supicu, ubacis koju mrkvicu, ostavis koji karfiolcic unutra, stavis malo rize, zacinis i eto ti rucka glava boli.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

13.03.2013, 12:28

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ima, jaja na okouser posted image user posted image Uprzis na maslacu, uz to kiseli krastavici, idealnouser posted image

Ili, mljeveno meso ili neko povrće prepržiti i na to "ubiti" jaja. user posted image Neću reći da smo to jučer jeli hahaha

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

13.03.2013, 12:32

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

evo i ovo priprema 10 minuta, stavis peci i trk na rr user posted image

Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata.
Posluživanje
Uz kljukusu mozete sluziti kiselo mlijeko-jogurt ili neku salatu.Jako je ukusna i kada se ohladi.Ako zelite praviti u vecoj tepsiji malo pojacajte sastojke,krompir,jaje i ostalo jer ja nekada pravim u velikom plehu i stavim vece kolicine sastojaka.Bude super,super,pa eto drage moje probajte Devlinu kljukusu…
SastojciBroj osoba:4 osobe
Sastojci za kljukusu
1 tikvica (po mogucnosti zelena ) 4veca krompira 1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati) 2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce 3jaja 2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji) 2 dcl kukuruznog brasna 1 prasak za pecivo 100 gr sira tepista po zelji zacini vegeta,so,biber
i

clock-img

13.03.2013, 12:37

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

ova ti je kljukusauser posted image super ideja sa tikvicomuser posted image
Kod mene danas juneci gulas,naravno sam ce se krckati i kus-kus koji je za 5 min.gotovuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

13.03.2013, 12:46

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Meni je grill tava spas. Kad god treba brzinski nešto napraviti, ide u grill tavi. Pileći file, 6-7 minuta i gotov. Carska mješavina se za to vrijeme skuha, prebaci koji put na puteru i gotovo.

clock-img

13.03.2013, 13:31

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

1. Krenes sa posla
2. Kupis gotovu pitu i jogurt
3. Dođeš kući i pojedeš

I nastavis klikati dok ti ruka ne otpadneuser posted image

Zadnji članci

article-img